Anyukák, apukák, meg aki még látogatja ezt a kategóriát: miért írtok így?
Az "így" alatt értem: nulla helyesírás és megfogalmazás, írásjelek, szóköz és bekezdés NEM használata, ill. azt sem értem, hogy miért nem lehet leellenőrizni elküldés előtt az általatok leírtakat és a talált hibákat kijavítani.
A neten, főleg ezen az oldalon, csak az általunk leírtak alapján alkotnak rólunk egy képet és akinek az írása hemzseg a helyesírási hibáktól, nem ismeri az írásjeleket és a bekezdéseket, az mégis miért várja el, hogy komolyan vegyék?
Pl. tegnap olvastam egy választ, amiben anyuka minden mondata végére felkiáltójelet tett és egy bekezdésben írta a kb. 50 soros válaszát. Nekem nem volt türelmem végigolvasni és értelmezni.
És most nem a gépelési hibákról van szó, még mielőtt valaki azzal jönne, mert azt mindenki felismeri.
Vagy csak én vagyok túl "igényes"?
Engem is bosszant a rossz helyesírás (pontosabban a figyelmetlenség), egyfajta igénytelenség ez a szememben, olyasmi, mintha valaki nem mosna fogat. Nem vagyok szőrszálhasogató, nem az olyanok zavarnak, ha valaki elír valamit, nem is az olyan tévesztések, mint mondjuk az egyelőre/egyenlőre helytelen használata, de például az írásjelek teljes mellőzése borzasztóan zavaró.
Viszont én azt vettem észre (lehet, hogy csak én futok bele "jó" kérdésekbe, válaszokba), hogy mintha egy kicsit javult volna a helyesírás az oldalon, egy-két éve sokkal több olvashatatlan, értelmezhetetlen irománnyal találkoztam itt.
Hetedik vagyok.
Én írtam, hogy nem kezdünk "és" szóval mondatot. Ez nem nyelvi babona, hanem a a magyar helyesírás egyik szabálya. Annak is igaza van, aki azt írta, hogy "hát"-tal nem kezdünk mondatot. Sőt, kapaszkodjatok! Azzal sem kezdünk mondatot, hogy "de". :)
Ami pedig a lényeg: válaszom végére odabiggyesztettem három darab kacsintós szmájlit (a felszisszenőktől elnézést kérek a magyartalan "szmájli" szó használatáért).
Azt próbáltam ezzel érzékeltetni, hogy nem kéne ennyire merevnek lenni, lányok... nálatok nem vasárnap van, nincs pár perccel több időtök pihenni, kikapcsolódni?
Aki még mindig nem érti a lényeget, az nyugodtan pontozza le ezt a válaszomat is. Ha ezzel csökken a bennetek levő stressz, akkor az a lényeg. :) - ez meg egy mosolygós szmájli. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!