Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, apukák, meg aki még...

Anyukák, apukák, meg aki még látogatja ezt a kategóriát: miért írtok így?

Figyelt kérdés

Az "így" alatt értem: nulla helyesírás és megfogalmazás, írásjelek, szóköz és bekezdés NEM használata, ill. azt sem értem, hogy miért nem lehet leellenőrizni elküldés előtt az általatok leírtakat és a talált hibákat kijavítani.

A neten, főleg ezen az oldalon, csak az általunk leírtak alapján alkotnak rólunk egy képet és akinek az írása hemzseg a helyesírási hibáktól, nem ismeri az írásjeleket és a bekezdéseket, az mégis miért várja el, hogy komolyan vegyék?

Pl. tegnap olvastam egy választ, amiben anyuka minden mondata végére felkiáltójelet tett és egy bekezdésben írta a kb. 50 soros válaszát. Nekem nem volt türelmem végigolvasni és értelmezni.

És most nem a gépelési hibákról van szó, még mielőtt valaki azzal jönne, mert azt mindenki felismeri.

Vagy csak én vagyok túl "igényes"?

2013. ápr. 7. 09:28
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem mindenki úgy ír, ahogy képes rá. Sokan nem tudnak helyesen írni. Nem egyformák az emberek képességei.
2013. ápr. 7. 09:36
 2/31 anonim ***** válasza:
Telefonról szoktam válaszolni, bekezdéseket nem szoktam ilyenkor írni. Egyébként a helyesírásom jó.
2013. ápr. 7. 09:40
 3/31 anonim ***** válasza:
29%
Szia! Nekem soha nem volt jó a helyesírásom :-). De azért próbálok odafigyelni rá, főleg arra, hogy érthetően fogalmazzak. Bevallom őszintén,hogy a bekezdések egyáltalán nem érdekelnek. Szerintem ez az oldal nem azért van, hogy mások helyesírási hibáit ellemezzük... Nekem pl. nem egy, nem kettő gyerekem van itthon és hát azokkal is nagyon nehéz. Nem tudom, jogy van-e gyereked, de nem ülhetünk egész nap a gép előtt. Én is csak reggel és este nézek fel tíz percre. A gyerek unatkozik, ennie kell, ki kell takarítani, ebédez főzni és nem érünk rá arra, hogy minden egyes szónál, amiben bizonytalanok vagyunk elővegük a szótárat! Engem egyáltalán nem érdekelnek a hibák. Nem ezzel foglalkozom. Az igényeség meg nem az, hogy úszik a lakás a koszban, mert az a lényeg, hogy jó legyen a helyesírásom....
2013. ápr. 7. 09:40
 4/31 anonim ***** válasza:
29%
A telefonomról megyek fel. Valamiért nem engedi, hogy vissza kattancsak a helytelen szóba. Szóval én ezért küldöm el néha helytelenül.
2013. ápr. 7. 09:41
 5/31 anonim ***** válasza:
75%

Egyrészt így van, ahogy előttem is írták: sokan telefonról vannak (barátnőm is pl. tanult, művelt nő és ha telefonról ír, vét hibákat, mert nem tudja visszanézni).

Egyébként én is hideglelést kapok tőle, ha helytelenül ír valaki, és nem a vesszőkre gondolok, mert az egy dolog, hanem a szarvashibákra (mien, muszáLY, fojik ( a tejem) illetve mikor az sz hangot x nek írják attól is megveszek, végtelenségig lehetne sorolni). Sajnos nekem a helyesírás maga az ember, egyébként ez nem túl szép hozzáállás, mert van aki mondjuk diszlexiás és nem tehet róla.(igyekszem is így hozzáállni mostanság már).

Megfogalmazás: nekem is volt olyan már nem egyszer, hogy írtam egy hosszasabb dolgot és egy mondatrész véletlen kimaradt, ezt utána mindig javítom ( de mivel itt nem lehet szerkeszteni utólag így azzal is elveszek egy hasznos hsz.nyi helyet) . Vagy olyan is volt , hogy egyszerűen a laptop tapipadja miatt beszúrt valahová egy fél mondatot, aminek ott semmi értelme nem volt, szóval ilyen technikai bakik előfordulnak.

2013. ápr. 7. 09:47
 6/31 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Én is szoktam telefonról írni, de ott is vissza szoktam nézni elküldés előtt, hogy nincsenek-e hibák, ill. hogy értelmesen fogalmaztam-e meg a gondolataimat. Olyankor inkább kisbetűvel, ékezet nélkül írok, mert úgy még mindig lehet értelmezni.

2 gyerekem van és dolgozom, tehát én sem ülök egész nap a gép előtt, nekem is csak pár lopott percem van netezni, most pl. kávézok egyet, mielőtt kimegyünk sétálni a 2 ördögfióka fiammal :)

3-asnak: félreértettél, nem elemzem senki írásait és 1-2 helyesírási hibán én sem akadok fenn, de amikor egy pár soros válasz tele van ilyenekkel, emellett egybe van írva az egész, sehol egy vessző, szóköz vagy új bekezdés, na arról az emberről nehezen tudom elképzelni, hogy egyébként egy igényes ember lenne...

Kicsit úgy tűnik, mintha úgy értenéd, hogy aki igényes az általa leírtakra, azt a háztartás és/vagy a gyerekei kárára teszi.

Ha nem így értetted, akkor bocsi :)

2013. ápr. 7. 10:03
 7/31 anonim ***** válasza:
57%

"És most nem a gépelési hibákról van szó..."

Mivel te nagyon igényesen és helyesen írsz, bizonyára megköszönöd, ha figyelmeztetlek, hogy "és" szóval nem kezdünk mondatot. ;) ;) ;)

2013. ápr. 7. 10:33
 8/31 anonim ***** válasza:
Volt már olyan is, hogy telefonról írtam, amin nincs ékezet, bár a válasz hasznos volt, de az ékezet hiánya miatt lettem lepontozva. Gondolom olyan akad ki ezen, aki allergiás a helytelen írásra. Sokszor, aki kiír egy kérdést, ideges, feszült, fáradt, emberből van mindenki, aki hibázik. Ha elír valaki valamit, szerintem ki lehet simán venni a szöveg környezetéből, meg lehet érteni.
2013. ápr. 7. 10:49
 9/31 anonim ***** válasza:
48%
7-es, ott a pont. :D
2013. ápr. 7. 10:55
 10/31 anonim ***** válasza:
39%

Szerintem te vagy túl igényes!!

Mit érdekel az téged,hogy mások hogy írnak??

Ha zavar,akkor ne gyere ide,és ne olvasgass,ennyi!

A kioktatásból meg senki nem kért!

Ti meg kedves válaszolók,nehogy magyarázkodni kezdjetek már neki...

2013. ápr. 7. 11:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!