Mi a párotok foglalkozása?
A férjem közgazdász elég jó informatikai érzékkel és tudással. Egy informatikai cégnek dolgozik itthonról. Kb. 8 órát dolgozik munkanapokon, de ezt elég rugalmasan kezelik. Ha dolgunk van, mondjuk el akarunk menni a gyerekorvoshoz akkor bepótolja este, vagy hétvégén. Külföldre nem kell menni, kb. havonta egyszer előfordul, hogy elmegy ügyfélhez, vagy személyesen összegyűlnek Budapesten az ország különböző részén dolgozó kollégák.
A gyerekkel kapcsolatos dolgokban maximálisan részt vesz. Általában a háztartást meg tudom oldani amíg a babánk alszik, de abban is részt vesz ha szükséges. Általában Ő megy bevásárolni, Ő viszi le a szemetet és a férfias munkákat elvégzi. Minden olyan jellegű dolgot elintéz, hogy pl. az én receptjeimért havonta elmegy az orvoshoz, hogy ne nekem kelljen a babával.
férjem vállalkozó.
gazdasági válság előtt jó volt mert voltak alkalmazottjaink és a maga ura volt, most viszont csak 1 embere van így mennie kell ha van munka (nem irodai munka hanem építőipari).
januártól április elejéig nem igazán van munkája, napi 4-5 órát van távol, áprilistól karácsonyig van szezon, akkor viszont van, hogy heti 6 nap 12-15 órában is dolgozik. persze vannak itt is holtidők amikor 2 hétig itthon ül.
télen ő takarít, segít főzni, mos, vasal, viszi és hozza a gyereket az oviba :) persze ilyenkor nekem dupla annyit kell dolgoznom, hogy megéljük, tehát nem a fenekemet meresztem itthon hanem épp csak hazaesem estére :)
szlovákiában is szokott munkát vállalni, de hazajön éjszakára, tehát nem utazgat olyan értelemben.
számítógép és tv mindkettőnknek fontos, ez a kikapcsolódásunk :) este ha a gyerek lefeküdt és minden kész van itthon akkor mindketten leülünk a gép elé butulni aztán közösen megnézünk egy filmet, vagyis csak próbálunk, idejét se tudom mikor tudtunk ébren maradni a végéig :D
ő eljár néha sörözni, olyan heti 1x, de ez max egy óra és akkor megy mikor a gyerek már alszik, tehát a számítógépes idejében, nem tőlünk veszi el :)
én meg egyedül megyek el bevásárolni heti 1x, szintén késő este, nekem ez a kikapcsolódás :D
A férjem váltott műszakban dolgozik, egyik héten 6-14-ig másik héten 14-22-ig, hétvégenként (kéthetente) ügyelet van, ami lehet 10 perces munkát jelent, de volt már, hogy reggel 6-tól este 10-ig bent volt.
1x volt külföldön egy hetet, akkor még terhes voltam, pont mikor született a fiunk akkor akarták küldeni egy másik helyre 2 hétre, de azt nem vállalta.
Az enyém vállalkozó,aki jelenleg szünetel. Hajnalban viszont újságot hord.
Ha van munka,hiába itthon dolgozik,nem látjuk,egy hétvége sem volt szabad,mindig jött valami. Amióta szüneteltetni kell a vállalkozását,azóta nagyon ritka ha elmegy.
Annyit besegít,hogy reggel az újság hordással végezve,úton hazafelé felhív,hogy mi kell a boltból,a gyerekeket oviba kísérte és haza,vagy itthon maradt a kisebbekkel (most a kicsinek szünet van,a nagy meg himlős lett,így nincs ovi,ezért a múlt idő használata). Ezen felül este ha pont akkor eszik a 2 hónapos,amikor a 1,5 éves végzett a fürdéssel,akkor kiveszi a két középsőt a kádból (a nagy egyedül ki-beszáll) és a kisebbiket megtörli,felöltözteti,ha nem érek rá,akkor enni is ad a gyerekeknek,ha reggel a 1,5 éves öltözne,de én pont nem érek rá,akkor felöltözteti.
Amikor még nem szünetelt,volt munka,akkor nem tudott ilyen aktívan részt venni az életünkben,akkor reggel boltba ment, és a gyerekeket ha tudta,akkor hozta-vitte az oviba. Ami viszont az Ő feladata,az a tüzelő vágása,behordása,a kandalló bekészítése. Ha nem ér rá,akkor ezt nyilván én csinálom.
Ez van jelenleg. De volt már úgy,hogy messze dolgozott- országon belül- és csak havi 1x jött haza akkor is 1,5 napra,akkor még csak a 3 gyerkőc volt. Volt olyan is,hogy a környéken dolgozott,24/24-ben dolgozott- akkor sem volt nagyon a minden napjaink része.
Volt,hogy 7-fél 4-ig dolgozott helyben (akkor még csak 1, majd 2 gyerkőc volt),akkor sem vette ki a részét a feladatokból,bár a tüzelővel mindig Ő foglalkozott,ha bele fért,de pl amikor helyben dolgozott,akkor sokat maszekolt a meló mellett.
Külföldet még csak belföldről látta :-)
És bár most úgy állunk ahogy már nem is tudom melyik szerv jóvoltából, mégis a mostani a legjobb időszak :-) Sokat vagyunk együtt,jut időnk egymásra,és bár életünk egyik legstresszesebb időszaka,mégis mindent meg tudunk beszélni :-)
Gépészmérnök. Jelenleg multinál tervezőmérnök. 7-16-ig dolgozik, hat előtt indul. Szokott járni céges angol tanfolyamra, ahhoz kell neki túlóra. Ha összejön 8 óra a túlórákból, lecsúsztathat egy napot.
Általában ötre itthon van, ha kell, beugrik boltba hazafelé jövet, vagy elmegyünk együtt. A háztartásban besegít bármibe, amiben kérem. (Magától is észreveszi a mosatlant, szennyesét a helyére teszi, szóval nem ad többlet munkát.)
A gyerekkel maximálisan elvan, most is együtt játszanak, le se tudja vakarni magáról a fiunkat, mondjuk nem is akarja. A hétvégék nála a gyerekezésről szólnak. :)
Külföldre évente 2X 1 hétre kell mennie, oktatásra, egyébként csak akkor, ha valami gáz van valamelyik projekttel.
Szuper férjem van, aki szuper apuka is.
Tehergépkocsi vezető. 6-14-ig dolgozik, ha olyan van, akkor szokott 12 órázni. Nem szabadok a hétvégéi, össze-vissza kapja a szabadnapokat. Nem szokott, hála.
Szokott segíteni, 2 év 9 hónapos a kislányunk. Este 8-kor fürdetjük a lánykát, utána Ő gépezik amíg le nem fekszik, kb. fél 10-ig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!