Újabban mitől divat nulla háttérrel szülni?
Egyre többször tapasztalom, hogy olyan leányok/nők válnak anyává, ahol az anyagi körülmények cseppet sem biztosítottak, de sokszor még az érzelmiek sem.
Rengetegen kérdezgetitek, mikor jön a gyes (nem mintha nem lenne fent az interneten a pontos utalási rend), és sorozatosan afelől érdeklődtök, hogy hogyan tudtok néhány ezer forintot kifacsarni az apukából.
Nem vádaskodni akarok, nem ítélkezni, csak egyszerűen nem értem őket.
"Most komolyan valaki nem adna támogatást anyaságra? Ha gyerek születik, kiesik egy fizetés, az a minimum, hogy támogassák..."
De miért én? Támogassa a családja.
Ha én most eldöntöm, hogy elmegyek egy afrikai szafarira, kérhetek segélyt, mert kiesik a fizetésem?
És a gyerekvállalás egy döntés. Ugyanúgy, mint a szafari.
"Tudod az állam érdeke, hogy minél több ember legyen."
Az állam érdeke, hogy minél több adófizető legyen. Miért akarnának több embert, ha azoknak sincs munkájuk, akik már itt vannak?
Lefogadom egyébként hogy akik itt itélkeznek a semmire szülőkre azoknak még jobban várják a fizut mit az anyák a gyest....
Soha nem tudhatod higy mi lesz holnap.. Lehet ma jól megy és azt mondod hogy jöjjön a gyerek és kire megszületik tönkremész.....akkor mi lesz, lelököd a taigetsosról?
Nekem tavaly augusztusig jó vállalkozásom volt. Nagyon jól ment, mindaddig míg az egyik bevásárló központ el nem adta a bérleményünket az egyik mobilszolgáltató cégnek.
Benne volt sok sok milliónk az átalakításokban, ami elúszott......
Újrajlkezdeni? Majd talán.... Ha találunk ugyan olyan jó helyet, ami nem könnyű, meg hát az ember ha már megégette magát.... Azóta dolgizom, ez sem rossz de azért nem a saját....
Jelzem, egész Európában itthon a leghosszabb a gyerek után járó pénz.
Van egy francia barátnőm, és nem érti, miért nézik le őt az emberek, mert 13 hónaposan bölcsibe adta a kisfiát, és visszament dolgozni, holott kint Franciaországban a nők 1 vagy maximum 3 hónapot maradnak a gyerekkel, mivel semmiféle támogatás nem jár! Utána felvesznek egy au pair-t, és élik tovább az életüket.
Ehhez viszonyítva igencsak luxus 3 évig otthon lenni a gyerekkel.
"Egy gyermek, egy család áldás kéne hogy legyen"
Az is. CSAK NEM NEKEM. Nekem semmi közöm ahhoz a gyerekhez.
Igen, pontosan jól mondtad, aki valamit akar, arra félre kell tenni.
"egy magyar gyermek születése viszont igen."
Milyen érték? Nekem még soha nem lett jobb vagy másabb, mert valaki, akit nem ismerek, szült egy gyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!