Nem mentegetőzök mert felelőtlenek voltunk és meg lett az eredménye... Tippeket szeretnék, hogy merre tovább!?
Én 29 éves vagyok, párom 34, van egy 18 hónapos kisfiunk és 7 hetes terhes vagyok. Apukám házának emeletén van kialakítva nekünk egy 37m2-es tetőtéri lakás, itt lakunk már 3 éve. Autónk van, nincs hitel rajta. Mindkettőnknek van 1-1 diákhitele. Én gyest és családit kapok, párom juttatásokkal együtt 100 ezer Ft-ot kap.
Erre a helyzetre ti megtartanátok a babát? Tudom, hogy lehetne rosszabb is de azért ennél jobb is bőven. Ha megtartjuk akkor nem tudom mikor tudnánk önálló lakásba költözni mert így sem tudunk félre tenni. Már volt egy abortuszom 19 évesen de még a mai napig sem tudtam feldolgozni, nem tudom mi lenne még 1 után. :(
Pont ezt írtam, hogy nem nőnek a kamatok. Célzott kamattámogatásnak hívják.
Amíg tgyáson, gyeden vagy gyesen vagy és benyújtod a kérelmed, addig elfogadják és nem kamatozik neked az összeg, sőt addig fizetned sem kell, ha egyébként már ott tartanál.
2013. márc. 29. 09:22
23/30 anonim válasza:
Persze, és ha 20 évig gyesen vagyok, mert szülök 7 gyereket, akkor 20 évig nem kamatozik? Ti ezt tényleg elhiszitek?
2013. márc. 30. 15:32
24/30 anonim válasza:
Ahh, akkor mindenki gyes-en lenne élete végéig és senki se fizetné vissza a hitelt! Biztosan számítanak fel valamit erre az időszakra is! Nézzetek utána alaposan, durván megszaladhat az összeg, ha csak úgy elhiszitek, hogy ha nem fizettek egy ideig azt csak úgy ingyen megengedik! A Diákhitel Kp. nem jótékonysági intézmény.
2013. márc. 30. 16:01
25/30 anonim válasza:
Mindenki gyesen lenne 20 évig??? Ugyan hogy és miért? Gondoljátok hatalmas biznisz sorra szülni a gyerekeket csak azért hogy egy pl. 800,000- 1 milliós hitelt ne kelljen visszafizetni? Ezt ti se gondoljátok komolyan:DD Ki van ez találva hiszen ez általános dolog hogy főleg egy diplomás ember ma M.o-n átlagosan 1.2 gyereket vállal szóval az aztán a "hatalmas" idő amíg gyeden vagy gyes van azzal a "kemény" 1.2 gyerekkel.
2013. márc. 30. 16:04
26/30 A kérdező kommentje:
Na csajok erre mondjatok valamit: 9. hétben vagyok, eldöntöttük, hogy megtartjuk, bejelentettük a családnak és mindenki kiakadt és azóta folyamatosan megy a szekálás, hogy mennyire hülyék vagyunk és nem vagyunk normálisak és, hogy ha nem lenne a "segély" lakás akkor hajléktalanok lennénk stb... :( Már teljesen kész vagyok. :(
2013. ápr. 8. 22:36
27/30 anonim válasza:
És úgy érzed, nincs igazuk?
2013. ápr. 8. 22:51
28/30 A kérdező kommentje:
Nincs igazuk mert ha apukám anno nem ajánlja fel, hogy költözzünk fölé (ahol a lakást mi alakítottuk ki saját pénzből és fizetjük tisztességesen a rezsi ránk eső részét) akkor albérletbe mentünk volna tehát sosem volt ez segély lakás. Ráadásul szerintem seninek semmi köze hozzá, hiszen nem nekik kell majd elférni a kis lakásban és nem kértem senkitől semmilyen segítséget tehát az ő életüket biztosan nem nehezítjük meg.
2013. ápr. 9. 17:32
29/30 anonim válasza:
Akkor eldöntöttétek,ez a lényeg,mással ne foglalkozz,ha azt mondtad volna hogy nem tartjátok meg akkor meg azért lennél szar ember.Nektek kell felnevelni,és majd ha a rokonok meglátják úgyis szeretni fogják :)
Sok sikert Nektek,próbálj meg ne nagyon idegeskedni most már,ne rágódj,nehogy baj legyen.
2013. ápr. 9. 17:38
30/30 anonim válasza:
Akkor menjetek albérletbe és nem fognak beleszólni. Vagy nem tudtok, nincs rá pénz? akkor meg mégis "segély lakás".
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!