Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Becsúszott a kistesó. Mi lesz...

Becsúszott a kistesó. Mi lesz most?

Figyelt kérdés

Nem mentegetőzök mert felelőtlenek voltunk és meg lett az eredménye... Tippeket szeretnék, hogy merre tovább!?

Én 29 éves vagyok, párom 34, van egy 18 hónapos kisfiunk és 7 hetes terhes vagyok. Apukám házának emeletén van kialakítva nekünk egy 37m2-es tetőtéri lakás, itt lakunk már 3 éve. Autónk van, nincs hitel rajta. Mindkettőnknek van 1-1 diákhitele. Én gyest és családit kapok, párom juttatásokkal együtt 100 ezer Ft-ot kap.

Erre a helyzetre ti megtartanátok a babát? Tudom, hogy lehetne rosszabb is de azért ennél jobb is bőven. Ha megtartjuk akkor nem tudom mikor tudnánk önálló lakásba költözni mert így sem tudunk félre tenni. Már volt egy abortuszom 19 évesen de még a mai napig sem tudtam feldolgozni, nem tudom mi lenne még 1 után. :(

Segítsetek dönteni!

2013. márc. 28. 11:09
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
100%
Hát nagyon nem jók a körülmények, még egy gyereknek sem az igazi, nem hogy kettőnek. Nagyon nehéz döntés, nem tudom mit csinálnék. Szerintem nem tartanám meg, de nem tudom, elvetetni sem lenne könnyű.
2013. márc. 28. 11:13
 2/30 anonim ***** válasza:
100%

Ha gyedet kapnál, akkor belevágnék. Mindenesetre szükség lesz tetőtér bővítésére, ha nincs hiteletek, akkor még megoldható, bár erre a jövedelemre semmilyen hitelt nem kaptok. Az, az igazság, hogy saját lakáshoz 20% önerő kell legalább, többi hitel. De amíg neked nincs jövedelmed, addig nem kaptok lakáshitelt, plusz ott van a diákhitel, ami szintén kizáró ok.

Lakáshitelhez az önerő mellett, legalább 400 ezres jövedelem kellene legalább 2 gyerek mellett. Ezt tapasztalatból mondom. Én gyeden vagyok, párom 110 ezret keres, bankból elküldtek minket, hogy ennyire nincs lakáshitel.

2013. márc. 28. 11:16
 3/30 anonim ***** válasza:

Ez egy olyan dolog, amit neked, nektek kell eldöntenetek. Sokan sokkal jobb helyzetben sem merik bevállalni a következőt, míg mások sorra szülik a gyerekeket a rossz körülmények közé.

Párod mit szeretne? Zavarjátok apukádat? Ha a földszint nagyobb, nem lehetne szó esetleg cseréről, ő felköltözik a kisebb részbe, ti meg lent esetleg jobban elférnétek? Ha biztos annyira a munkahelyed, hogy visszavárnának még egy szülés után, akkor talán már nem olyan rossz a helyzet.

De én is kíváncsi vagyok, ki mit mond még. Dönteni tényleg nem dönthetünk helyettetek, de hátha jön olyan válasz, ami egy kicsit rávilágít olyasvalamire, amit ti nem vesztek észre, mert benne vagytok a helyzetben.

2013. márc. 28. 11:19
 4/30 anonim ***** válasza:
38%
Ha egyébként szeretnétek kistestvért, akkor vállaljátok be, ki tudja lesz e még rá lehetőség... Amég picik el vannak kis helyen is, aztán majd elmész te is dolgozni és jobb lesz.
2013. márc. 28. 11:21
 5/30 anonim ***** válasza:
6%
Megtartanám! Biztos nem lehet nagy bálokat szervezni a 34 négyzetméteren, de javulhat. Gyerekek elmennek oviba vagy ha van lehetőség bölcsibe, te eltudsz menni dolgozni. Máris van kettő jövedelem. Én annyit mondok, hogy igaz önálló nagy házban lakunk, magasabb jövedelemmel, de ha kifizetjük a hiteleket kevesebb marad, mint most nektek. És nyilvánvalóan a rezsink is nagyobb. Mégis jól megvagyunk. Be tudjuk osztani a pénzt. Gyerekek megkapnak mindent.
2013. márc. 28. 11:24
 6/30 A kérdező kommentje:

-Az sajnos nem jöhet szóba, hogy apukámmal cseréljünk mert ő már nem igazán bír lépcsőzni.

-Párom nagyon örült neki amikor kiderült de csak annyit mond, hogy majd megoldjuk valahogy...

-A tetőtér bővítése jó megoldás lenne de úgy van ahogy mondjátok, hogy tuti nem kapnánk rá hitelt. :(

2013. márc. 28. 11:24
 7/30 anonim ***** válasza:
30%
Szia én mindenféleképpen megtartanám gondolom a másik picurtól sok minden megmaradt és akkor nem vészes de ha mégse használtan is jókat lehet venni jó áron.
2013. márc. 28. 11:26
 8/30 anonim ***** válasza:
Le kellene ülni a pároddal megbeszélni. Most nem elég, ha annyit mond, hogy majd megoldjátok. Mondja meg konkrétan, találjátok ki közösen, hogy hogy lehetne megoldani. Még van pár hetetek eldönteni, hogy mi legyen, menne-e így a két gyerek nevelése.
2013. márc. 28. 11:29
 9/30 A kérdező kommentje:
Mindent megtartottunk a "nagyról" és szinte minden uniszex mert már akkor készültünk rá, hogy egyszer lesz kistesó (csak nem ilyen hamar)
2013. márc. 28. 11:30
 10/30 anonim ***** válasza:
Az tény, hogy a lakás kicsi 37 négyzetméter, össz jövedelmetek ha meg lesz a baba 152.000Ft lesz, ha nem lenne diákhiteletek, akkor ki lehetne bérelni egy nagyobb lakást, és szépen megtudnátok élni. Mi nekünk is pont ennyi jövedelmünk volt, két baba mellett, de saját teher mentes házban!
2013. márc. 28. 11:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!