Becsúszott a kistesó. Mi lesz most?
Nem mentegetőzök mert felelőtlenek voltunk és meg lett az eredménye... Tippeket szeretnék, hogy merre tovább!?
Én 29 éves vagyok, párom 34, van egy 18 hónapos kisfiunk és 7 hetes terhes vagyok. Apukám házának emeletén van kialakítva nekünk egy 37m2-es tetőtéri lakás, itt lakunk már 3 éve. Autónk van, nincs hitel rajta. Mindkettőnknek van 1-1 diákhitele. Én gyest és családit kapok, párom juttatásokkal együtt 100 ezer Ft-ot kap.
Erre a helyzetre ti megtartanátok a babát? Tudom, hogy lehetne rosszabb is de azért ennél jobb is bőven. Ha megtartjuk akkor nem tudom mikor tudnánk önálló lakásba költözni mert így sem tudunk félre tenni. Már volt egy abortuszom 19 évesen de még a mai napig sem tudtam feldolgozni, nem tudom mi lenne még 1 után. :(
Segítsetek dönteni!
Ha gyedet kapnál, akkor belevágnék. Mindenesetre szükség lesz tetőtér bővítésére, ha nincs hiteletek, akkor még megoldható, bár erre a jövedelemre semmilyen hitelt nem kaptok. Az, az igazság, hogy saját lakáshoz 20% önerő kell legalább, többi hitel. De amíg neked nincs jövedelmed, addig nem kaptok lakáshitelt, plusz ott van a diákhitel, ami szintén kizáró ok.
Lakáshitelhez az önerő mellett, legalább 400 ezres jövedelem kellene legalább 2 gyerek mellett. Ezt tapasztalatból mondom. Én gyeden vagyok, párom 110 ezret keres, bankból elküldtek minket, hogy ennyire nincs lakáshitel.
Ez egy olyan dolog, amit neked, nektek kell eldöntenetek. Sokan sokkal jobb helyzetben sem merik bevállalni a következőt, míg mások sorra szülik a gyerekeket a rossz körülmények közé.
Párod mit szeretne? Zavarjátok apukádat? Ha a földszint nagyobb, nem lehetne szó esetleg cseréről, ő felköltözik a kisebb részbe, ti meg lent esetleg jobban elférnétek? Ha biztos annyira a munkahelyed, hogy visszavárnának még egy szülés után, akkor talán már nem olyan rossz a helyzet.
De én is kíváncsi vagyok, ki mit mond még. Dönteni tényleg nem dönthetünk helyettetek, de hátha jön olyan válasz, ami egy kicsit rávilágít olyasvalamire, amit ti nem vesztek észre, mert benne vagytok a helyzetben.
-Az sajnos nem jöhet szóba, hogy apukámmal cseréljünk mert ő már nem igazán bír lépcsőzni.
-Párom nagyon örült neki amikor kiderült de csak annyit mond, hogy majd megoldjuk valahogy...
-A tetőtér bővítése jó megoldás lenne de úgy van ahogy mondjátok, hogy tuti nem kapnánk rá hitelt. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!