Nem mentegetőzök mert felelőtlenek voltunk és meg lett az eredménye... Tippeket szeretnék, hogy merre tovább!?
Én 29 éves vagyok, párom 34, van egy 18 hónapos kisfiunk és 7 hetes terhes vagyok. Apukám házának emeletén van kialakítva nekünk egy 37m2-es tetőtéri lakás, itt lakunk már 3 éve. Autónk van, nincs hitel rajta. Mindkettőnknek van 1-1 diákhitele. Én gyest és családit kapok, párom juttatásokkal együtt 100 ezer Ft-ot kap.
Erre a helyzetre ti megtartanátok a babát? Tudom, hogy lehetne rosszabb is de azért ennél jobb is bőven. Ha megtartjuk akkor nem tudom mikor tudnánk önálló lakásba költözni mert így sem tudunk félre tenni. Már volt egy abortuszom 19 évesen de még a mai napig sem tudtam feldolgozni, nem tudom mi lenne még 1 után. :(
Nem egyszerű,de szerintem tartsátok meg ha már úgyis terveztétek,most akart jönni,lehet később nem fog sikerülni.Párod azt mondta megoldjuk,tehát örül neki és ha így áll hozzá akkor biztosan addig fog harcolni amíg meg nem teremti a családjának szükséges dolgokat.Ha elveteted lehet hogy megromlik a viszonyotok is.Remélem jól döntötök,sok sikert.
2013. márc. 28. 11:40
12/30 anonim válasza:
Én az albérletet egyáltalán nem ajánlom ennyi pénzből.Ha találtok olcsón 50+rezsiért, akkor mi marad? Mindig beüthet betegség, elromlik vmi. Inkább maradjatok pici lakásban amég nem dolgozol legalább.
2013. márc. 28. 11:44
13/30 anonim válasza:
Megtartanám!!!
Ha te dolgoznál, akkor is évek alatt ha össze gyűlne a hitelhez az önerő, de akkor sem biztos hogy ilyen kos keresetre kapnának hitelt...
Szerintem mindegy hogy 1, vagy 3 év múlva mész vissza dolgozni!
Legalább letudod most egyszerre a két gyereket, majd mehetsz dolgozni!
De én elküldeném a férjem külföldre, ahol jobban keresne...
2013. márc. 28. 11:46
14/30 anonim válasza:
Persze, a férj húzzon külföldre, legyne távol a családjától, csak adja haza a pénzt, ugye? Tudod, mit, majd ha te ilyen helyzetben leszel, mint a kérdező, megszülöd a 2. babát és 6 hét után elhúzol külföldre, a férjed meg marad otthon a gyerekekkel, jó? Tetszene?
2013. márc. 28. 12:03
15/30 anonim válasza:
Megtartanám.
2013. márc. 28. 12:04
16/30 anonim válasza:
Nem értem a diákhitelt...ha már elvégezted a sulit, neked akkor sem kell jelenleg törlesztened, mivel célzott kamattámogatás és fizetési kötelezettség szünet jár, ha gyesen vagy. Nekem is így van, igaz, nekem még amúgy sem kellene fizetnem, mert nem fejeztem be, de a gyesem miatt nem kamatozik és mivel ikreim vannak, még elég sokáig fizetnem sem kell!
2013. márc. 28. 12:49
17/30 anonim válasza:
Jól írja az utolsó szüneteltesd a diákhiteled, most is és a baba mellett is majd, úgy értem a visszafizetési kötelezettség olyankor szünetel csak be kell nyújtani a nyomtatványt a mákhoz ők kitöltik egy részét, majd elküldeni a diákhitel kp. hoz.
2013. márc. 28. 14:03
18/30 A kérdező kommentje:
Természetesen most nem fizetem a diákhitelt de attól még van és kifizetésre vár. Ha letelik a gyes akkor fizetni kell még azt is.
2013. márc. 28. 14:22
19/30 anonim válasza:
De ha újra szülsz, nem kell fizetned! Persze ne ez legyen a döntő, hogy mi legyen a babával, de jó ha ezt tudod:) Tehát a diákhitel ez esetben ne érdekeljen.
2013. márc. 28. 14:43
20/30 anonim válasza:
Azért annak jó lenne utánanézni, hogy a szüneteltetés alatt nem nő-e a tartozás. Tudjátok, kamatok. Az durva lenne, ha évekig semmi törlesztés, a tartozás pedig szépen hízik.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!