Egyes anyukák miért gondolják azt, hogy a gyerekük bármit meg tehet, csak azért, mert gyerek?
Nem értem ezt a mentalitást. Attól, hogy gyerek, miért szabad neki mindent?
Konkrétan ma is történt ilyen eset velem.
Barátnőmékkel találkoztam, sétálgattunk, és csinálni akartunk közös fotókat. Oké, amikor fényképezni akartam, akkor megjelent egy kb max 13 éves kisgyerek, aki folyamatosan beleugrált a képbe, bemutatott, eltakarta a fényképezőgépem lencséjét, stb.
Az első beugrás még így-úgy vicces volt, de amikor már zsinórba 6-odszor elsütötte, meg mutogatott, akkor már besokalltam.
Odamentem az anyjához, aki jóízűen cseverészett a bnőjével, és mindent látott. Megkértem, hogy legyen szíves moderálja a gyerekét addig, amíg fényképezek, mert nem hagy minket békén.
Erre az anyuka teljesen kiakadt, hogy milyen bunkók vagyunk, hogy ő csak gyerek, hogy mi milyen gyerekellenesek vagyunk.
Akkor odajött az egyik barátnőm és közölte vele, hogy tartson minket aminek akar, de a kölyke hagyjon minket békén.
Erre felháborodva elmentek.
De nem csak ez az egy eset volt, rengeteg ilyen esetet ismerek, és sokat átéltem.
Miért gondolják azt egyes anyukák, hogy a gyerekük "sérthetetlen", bármit megtehet "mert gyerek" címszó alatt?
Vagy ez csak engem idegesít?
Mit gondoltok?
Veletek is történt ilyen?
24/L
Ilyen szökőkutas esetet én is ismerek, szemtanúja voltam.
Annyi különbséggel, hogy 1 kisfiú csak a padon ülőket öntözgette.
Jó sok vízzel lelocsolt egy hapsit a kisgyerek, az anyuka meg nevetett egyet, majd beszélgetett tovább. Akkor a hapsi felállt, valami kis tartóval v mivel vizet merített, és nyakon öntötte hátulról az anyukát. Majd mérges arccal nevetett, h milyen vicces.
Na az anyuka meg sem mert szólalni, inkább elmentek.
Nyilván az ilyen anyuka úgy látja a gyerekét, hogy ő a legjobb gyerek a világon, és "csak játszik".
Én is ismerek ilyen esetet. Kb 10-12 éves gyerek minden járókelőt, és padon ülőt hajigált hógolyóval, anyuka látta, de inkább el volt foglalva az apukával való smárolással. A gyerek senkit nem kímélt, idős, fiatal, még a babakocsikba is dobált havat. (képzelhetitek...) Aztán az egyik srácnak betelt a pohár, gyúrt egy hógolyót, és teljesen pofán dobta a kisgyereket. Jó, lehet túlzás volt, de már bennem is ment fel a pumpa. A gyerek sírva szaladt az anyjához, az meg háborgott mint a tenger, hogy miért bántják az ő kicsi fiát. Miután a srác elmondta a történteket, és pár felnőtt is helyeselt neki, még az anyuka volt teljes mértékben megsértődve. Elviharoztak mindketten.
Én ezt a videót láttam:
https://www.youtube.com/watch?v=N3I-rAgXdDE
Hát mit ne mondjak, kiábrándultam :S
Az ilyen anyák egész egyszerűen azért nem szólnak a gyerekre, mert addig sem őt nyuzza....
Játszótérre jár le egy ilyen anya, 4 éves a fia, minden gyereket üt vág, harap, rúg, aztán csodálkozik az anyja hogy meg akarják verni a többi anyuka (mármint az anyát). mindent ráhagy a gyerekre, mert ha rászol akkor rácsimpaszkodik a gyerek meg azt akarja h vele játszon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!