Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egyes anyukák miért gondolják...

Egyes anyukák miért gondolják azt, hogy a gyerekük bármit meg tehet, csak azért, mert gyerek?

Figyelt kérdés

Nem értem ezt a mentalitást. Attól, hogy gyerek, miért szabad neki mindent?

Konkrétan ma is történt ilyen eset velem.

Barátnőmékkel találkoztam, sétálgattunk, és csinálni akartunk közös fotókat. Oké, amikor fényképezni akartam, akkor megjelent egy kb max 13 éves kisgyerek, aki folyamatosan beleugrált a képbe, bemutatott, eltakarta a fényképezőgépem lencséjét, stb.

Az első beugrás még így-úgy vicces volt, de amikor már zsinórba 6-odszor elsütötte, meg mutogatott, akkor már besokalltam.

Odamentem az anyjához, aki jóízűen cseverészett a bnőjével, és mindent látott. Megkértem, hogy legyen szíves moderálja a gyerekét addig, amíg fényképezek, mert nem hagy minket békén.

Erre az anyuka teljesen kiakadt, hogy milyen bunkók vagyunk, hogy ő csak gyerek, hogy mi milyen gyerekellenesek vagyunk.

Akkor odajött az egyik barátnőm és közölte vele, hogy tartson minket aminek akar, de a kölyke hagyjon minket békén.

Erre felháborodva elmentek.

De nem csak ez az egy eset volt, rengeteg ilyen esetet ismerek, és sokat átéltem.

Miért gondolják azt egyes anyukák, hogy a gyerekük "sérthetetlen", bármit megtehet "mert gyerek" címszó alatt?

Vagy ez csak engem idegesít?

Mit gondoltok?

Veletek is történt ilyen?

24/L

2013. márc. 26. 19:21
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
57%

Persze, volt már ilyen velem is. Engem is zavar.

De most csak olyan sztori jut eszembe, ahol nem a gyerek rendetlenkedett, hanem a szülő gondolta azt, hogy neki mindent lehet, mert szülő.

2013. márc. 26. 19:32
 12/28 A kérdező kommentje:

"neki mindent lehet, mert szülő"

Erre kíváncsi vagyok. Mi volt?

Egyébként sokszor még nem is az elhanyagolás a gond, mert párszor már átéltem a "tigris típusú szuperanyukát" aki oltalmazta, védte a gyerekét, hogy őrá ne szóljon senki, azt csinál amit akar, mert még gyerek. (kb 7-8 éves lehetett)

Előzmény : ez könyvtárban volt, ledöntött egy csomó könyvet a polcról, meg 1 vázát is összetört.

2013. márc. 26. 19:35
 13/28 anonim ***** válasza:
35%
Te meg lehettél volna talpraesett, megfenyegetted volna a gyereket, hogy felteszed a képeket a Napiszarra, szerintem rögtön elment volna.
2013. márc. 26. 19:37
 14/28 A kérdező kommentje:
Persze, utána meg engem fenyeget az anyja...nem kell plusz probléma a nyakamba.
2013. márc. 26. 19:38
 15/28 anonim ***** válasza:
0%
fotózkodni otthon kell, a tükör előtt. nem a nagy nyílvánosság előtt...
2013. márc. 26. 19:47
 16/28 anonim ***** válasza:
94%

"Erre kíváncsi vagyok. Mi volt?"

Valamelyik tavasszal történt. Ültem a buszon, ami tulajdonképpen majdnem teljesen üres volt és lehúztam kicsit az ablakot, mert már melegedett az idő és kezdett nekem is kicsit melegem lenni. A busz hátsó felében teljesen egyedül ültem, így engedélyt nem kellett kérnem erre senkitől.

Egyszer csak felszáll egy család, apa, anya, pici gyerek. Beülnek elém és szó nélkül becsukták az ablakot. Ekkor mondom nekik, hogy szándékosan nyitottam ki, mert melegem volt, mire azt a választ kaptam, hogy így megfázik a baba. Mondom erre, hogy ülhettek volna olyan ablak alá is, ami nincs kinyitva. Erre nem szóltak semmit.

Na jó, fogtam magam és átültem a másik oldalra. Ott is ki szerettem volna nyitni az ablakot, de be volt ragadva mindegyik. Látom, hogy apuka csak néz rám meredten. Erre nem tudtam megállni és azt mondtam: "Hogy ha már el kellett ülnöm, segíthetne kinyitni az ablakot."

De nem segített.

Ennyi történt.

2013. márc. 26. 19:47
 17/28 anonim ***** válasza:
10%
Az anyjának megmondtad volna, hogy ha ő nem tud rászólni, akkor te kénytelen vagy és ezt a fenyegetést is veszed ép fel, és ezt is felrakod.
2013. márc. 26. 19:48
 18/28 B25 ***** válasza:
77%
Én 13 éves vagyok és néha engem is felháborít a kortársaim viselkedése. Sajnálom hogy összeakadtál velük. Én szerintem nem ilyen vagyok, néhány szülőre tényleg ráférne egy kis gyereknevelő oktatás!
2013. márc. 26. 19:48
 19/28 anonim válasza:
97%
én épp múlt héten voltam így. a plázában nézelődtünk, amikor megjelent plázamaca anyuka a barátnőjével, meg a 8-10 éves gyerekével. a kislány rohangászott össze-vissza, nekirohant mindenkinek, lökdösődött meg belekapaszkodott a kabátjába. miután háromszor nekemjött szóltam az anyjának hogy csináljon már vele valamit teljesen fel volt háborodva de a gyerekre rá se szólt.Amikor a barátnője szólt rá a gyerekre hogy vigyázzon, annyi volt a reakciója hogy 'jajj hagyjad máár'. a negyedik alkalommal a kiscsaj véletlenül 'beleakadt' a lábamba és másfél métert csúszott arcon a padlón. Anyuka valahogy nem mert megszólalni utána.
2013. márc. 26. 20:08
 20/28 anonim ***** válasza:
100%

Győrben lakom, itt az Árkádban a földszinten van egy nagy szökőkút, mellette padokkal.

Leültünk oda megpihenni és közben láttuk hogy két kisfiú (ikrek voltak) odament a szökőkúthoz és vízzel locsolt le mindenkit aki elment mellette. A szülők - habár látták - nem csináltak semmit. Aztán jött egy házaspár kisgyerekkel, babakocsiban. Az egyik gyerek a locsolók közül vizet töltött a sapkájába odament a babakocsihoz és nemes egyszerűséggel leöntötte a kisbabát vízzel és miután az apuka reklamált, még az ikrek szüleinek állt feljebb. Gondolhatjátok..

2013. márc. 26. 20:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!