Halva született babának miért nem adják oda a halotti anyakönyvi kivonatát? és a boncolás utáni leletet?
Figyelt kérdés
miért kellett volna nekünk eltemettetnünk ha már halva született?le kellet mondanunk így a kórház temetteti.
meg se mutatták a babát sem.
lehet ilyent csinálni?
2009. szept. 17. 17:06
21/21 Zsinka80 válasza:
hello, gondoltam irok pár gondolatot.. amit irtál annyira nem is érthető... mi az hogy miért kellett volna temetés? ez a kérdés elég abszurd.. mindenkinek szive joga a temetés.. a rokonodat sem KELL eltemetned, hagyhatod az államra földelje el valahol.... vagy akár a megnemszületett magzatod is temetheted rendes körülmények között. nem kell anyakönyvit kiadniuk a 24. hét előtt ill. 500 gram súly alatt, afelett meg nem csak hogy kell kiadniuk de regisztráltatni is kell a halálesetet. Nem tudom Magyarországon hogy zajlik de ha kérik a szülők szerintem is meg kell hogy mutassák hisz joga van hozzá az embernek! és ha kérik igenis ki kell hogy adják!mert hiszen kinek lenne joga ezt megtagadni a szülőktől? nem is értem.. már ha akarják.. mi Angliában élünk, szerencsére itt nincsenek jogi hercehurcák. a mi babánk a 17. hétben halt meg, megnézhettük és most szombaton lesz a temetése. sokan nem értik ezt de nem is kell, elég ha tiszteletben tartják. én meg azt nem értem mikor valaki megszüli a bébit és egy kukába dobja..vagy megöli pár hónaposan. de szertartást akkor is lehet csinálni ha nincs holtest, csak egy kis megemlékezést amivel megadják a tiszteletet és segit az elvesztés feldolgozásában is. egyébként most fedeztem fel hogy film is készült már ebben a témában: drimmer lászló - búzaszem cimű dokumentum filmje. sok erőt kívánok a családnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!