Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A külföldön született baba...

A külföldön született baba anyakönyvi kivonatát hogy kell honositani?

Figyelt kérdés
Jól gondolom hogy egyszer le kell forditani magyarra és azzal elmenni a magyarországi anyakönyvveztőhöz?
2011. jan. 14. 08:16
 1/6 anonim ***** válasza:

általában offi fordítás kell, de még mielőtt fordíttatsz hívd fel az anyakönyvvezetőt, hogy kell-e, mert rohadt drágán dolgozik az offi

utána meg, a népességnyilvántartó amikor bejelentitek a picit kérje meg hivatalból az állampolgárság megállapítását

2011. jan. 14. 08:25
 2/6 anonim ***** válasza:

Szia,

ezt a honosítást a Bevándorlási ás Állampolgársági hivatalban végzik. Előbb őket kérdezd ki, mert nem minden esetben kell fordítás, és vannak olyan esetek amikor a külügyminisztérium felülhitelesíti a külföldi anyakönyvi kivonatot.

2011. jan. 14. 09:13
 3/6 anonim ***** válasza:
első vagyok, anyakönyvvezetőnél kell kérni, ő fogja felküldeni a BÁH Állampolgársági és Hazai Anyakönyvezési osztályára Bp-re (100%-ra így van, de ha nagyon akarja a kérdező, felhívhatja a BÁH-ot, lehet én veszem fel a telefont :D )
2011. jan. 14. 09:27
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha meg mindig kulfoldon vagytok, akkor bemesz a Konzulatusra, ok lefenymasoljak a papirokat, es hazakuldik. Otthon intezi a Bevandolrali es Allampolgarsagi Hivatal. Kb. ropke 2 honap alatt meg is csinaljak..
2011. jan. 14. 10:01
 5/6 anonim ***** válasza:

bocsi az offert, de en most mar teljesen megvagyok kavarodva!!!! en kulfoldon elek, itt is fogok szulni viszont a nyaron szeretnek hazamenni a picivel. most amit itt kapok anyakonyvi kivonatot azt lekell itt fordittatni az otthoni anyakonyvvezetonek? vagy most mi van? azt tudom hogy be kell jelenteni otthon a picit, mivel o is magyar allampolgar lesz, de az anyakonyvi kivonat fordittatasa tenleg nagyon draga.

elsonek: ha hazaviszem a kicsit de csak par hetre akkor is el kell mennem az anyakonyvezetohoz vele? vagy most???? lehet csak en vagyok ertetlen es akkor bocsi!!!!!! szules elott allok!!

2011. jan. 14. 11:13
 6/6 anonim ***** válasza:
Nekem mindket gyermekem kulfdoldon szuletett, a kisebbik 3 honapja. Egyszeruen fogod az iratokat, bemesz az ottani magyar konzulatusra, ott lefenymasoljak az irataitokat, ok elintezik a forditast, hazakuldik, majd ok is kapjak vissza. Aztan felhivnak, hogy mehetsz az anaykonyvi kivonatert. Nekunk ez tokkal, vonoval, apasagi nyilatkozattal, utlevellel egyutt kerult 149euroba. Marha draga, de ez van. Ez Spanyolorszagra vonatkozik, mas orszagot nem tudom, de gondolom ugyanez az ugymenet. Viszont! Sajnos hosszu a procedura, nekunk 2 honapba tellett, mig megkaptuk a magyar iratokat, mert otthon a BAH szarakodik. De ha biztosra akarsz menni, akkor hivd fel az ottani konzulatust, ok elmondjak pontosan mit kell vinned magaddal.
2011. jan. 14. 11:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!