Halva született babának miért nem adják oda a halotti anyakönyvi kivonatát? és a boncolás utáni leletet?
miért kellett volna nekünk eltemettetnünk ha már halva született?le kellet mondanunk így a kórház temetteti.
meg se mutatták a babát sem.
lehet ilyent csinálni?
Nagyon sajnálom ami veled történt, de azért elég érdekesen fejezed ki magad.
"azért nem temettetjük mi mert nem is élt.mit írnánk a sírra élt minusz valamennyi időt??" Szerintem egy magába roskadt gyászoló anya így nem beszél!
Emberek,Anyák!!!!!!
Hogy írhattok ilyen válaszokat!
Ez az anya elveszítette az egyik babáját.
Gondoljátok már végig,hogy üres az egyik babakocsi,kiságy!
Én úgy tudom,hogy halotti anyakönyvi kivonatot csak élve szülés után adnak,viszont a boncolás eredményéről kötelező értesíteni benneteket!20 éve így volt,csak ezt tudom és részvétem!
nem az anya vagyok csak hozzá tartozó(közeli)
csak mondták érdeklődjek.
Mi zárójelentést kaptunk róla XY (családnév) Halott Magzat néven. ....
A boncolási jegyzőkönyvet pedig írásban kellett kérvényezni a kórháztól.
Nagyon sajnálom, ami veletek történt!
Részvétem,neked is és a szülőknek is,láttam az egyik kérdésed ma...
Amit én tennék,illetve tettem volna.Kérem,hogy mutassák meg a picit és kértem volna,hogy adják ki a testét boncolás után hadd temessék el.Néném fia is halva született,de kiadták a pici testét és a dédszülei közé temették.A kiskövön annyi áll : MÁRK
A boncolásiban,ahogy én olvasgattam az angyalok szülei oldalt,nem nagyon írnak semmit,a halál oka ismeretlen.Gondolom,így falaznak egymásnak,nem kelthetnek rossz hírnevet.A nővért feljelenteném és az osztályt is,a kórház többi részre nem tehet erről,elég az osztályt,aztán átvitetném máshová a másik picit,az a hely ahol a testvére életét semmibe vették,ott nem lenne helye az én másik gyermekemnek.
Mégegyszer részvétem(ünk)...Ada és Abigél
Az én babám is meghalt,és nem mivel nem élt,nem volt anyakönyvi kivonata,igy halotti sem.
Nagyon nehezen,de kiharcoltuk/mert szo szerint ki kellett harcolni/h én hamvaszthassam el,temetni még igy sem lehet,mert nem voltak papirjai.
A boncolási jegyzökönyvre kellett jo pár hetet várni.
Részvétem a szülőknek.
Sajnálom:(
Ugye ha jol értem a másik baba jol vn?
(bocs a kérdéshez nem tudok értelmeset irni,amugy normális hogy érzékenyebb vagy)
Nagyon sajnálom,részvétem mindenkinek,főleg a mamának!ez borzasztó,de én is tuti,hogy feljelenteném az osztályt.
nem hagynám annyiba az tény,de sokat sem szabad várni az esettel!Főleg ha papírok nincsenek,mert akkor nem tudod igazolni a dolgot,de zárójelentésbe kell vegyék.
megnézni én sem ajánlottam volna.Ha a sajátommal történt volna-de Isten ments,akkor sem hiszem,hogy megnézem.Miért éljen az a kép előttem,hogy vártam 9hónapig és utána azt látom amit..A másik babára kell nagyon oda figyelni,főleg ha szívleállás volt,mert ha az utolsó pillanatokban ment el a tesó akkor az valami gyengeséget jelent.Mindenképpen legyen légzésfigyelője a tesókának.azt furcsának tartom,hogy nem adják ki a babát elhamvasztatni.Bár nem tudom mi a jobb..tényleg nem tudom mit tennék én sem..:(De a feljelentést ne hagyjátok annyiban.
meg nem tudom,hogy van de vannak ilyen jogi képviselők is.ahol én szültem ott volt is ilyen hirdetés kirakva..huu nem tudom már mi a pontos neve,de aki ilyen orvosi esetekkel foglalkozik..akkoriban én is felkészültem,mert ha bármi lett volna akár csak nem vagyok megelégedve,tuti felfogadok egy olyat.sztem érdemes lenne hátha jobban segít,bár a helyzeten már nem változtat sajnos.
Ha jogi lépésre szánjátok el magatokat, ügyvédhez kell fordulni. Az esettől számított 5 évig van lehetőségetek lépni. Nagyon kemény herce-hurcára számítsatok, akivel hasonló nem történt, az nagyon könnyen mondja, hogy ezt vagy azt fel kell jelenteni, de ez a gyakorlatban nem egészen így működik. Aztán igazságügyi orvosszakértői véleményt kell kérni az esetről, a baba állapotától kezdve a nővér, vagy akárki tettéig, hiszen egy kórházban minden lépést dokumentálni kell, és a szakértő majd elemzi, hogy mi volt helyes, mi nem. Ha per lesz a dologból, meg kell fogalmazni az anyagi és nem anyagi jellegű követeléseket, majd a szülőket pszichológus vizsgálja, stb, tehát nem véletlenül nem indít mindenki műhibapereket, hiszen ez utólag is felszakít minden sebet, ráadásul elég zárt kör, tehát nem biztos, hogy be tudod bizonyítani az igazadat, illetve ami emberileg elfogadhatatlan, az szakmailag lehet, hogy belefér.:-(((
De ez nem is ide tartozik, korábbi hozzászólásomban leírtam már a tapasztalatimat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!