Budapesten a IX. Kerületben lakom. Hol kell intéznem 31. én született kislányom anyakönyvi kivonatát és taj kártyáját? És mennyi idő?
Figyelt kérdés
2010. jún. 16. 17:32
1/2 anonim válasza:
Abban a kerületben kell intézni az anyakönyet, ahol született a pici, nem az számít, hogy hol laksz. Ha a IX. kerületben is szültél, akkor az ott illetékes okmányirodában/anyakönyvvezetőnél tudod intézni az anyakönyvet. Nekünk az anyakönyvezéskor azt mondták, hogy automatikusan küldi majd a kincstár a TAJ számot. Szerintem ott kérdezz majd rá Te is.
2/2 anonim válasza:
Ja az anyakönyv nekünk ott helyben elkészült, várakozással együtt kb. fél órát töltöttünk ott. A TAJ kártyán meglepődtem, mert mindenhol azt olvastam, hogy nagyon sokáig húzzák a dolgot, de nekünk anyakönyvezéstől számítva nem volt egy hét sem, mire megkaptuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!