Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit szólnátok, ha a gyereketek...

Mit szólnátok, ha a gyereketek szociális munkásnak szeretne tanulni?

Figyelt kérdés
2013. márc. 22. 13:07
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Én a gyermekvédelemben dolgozom. Papírom szerint sima pedagógus vagyok, de a munkatársaim mind szoc.munkások.

A lényeg, hogy ezen a területen óriási felelősséggel jár minden egyes megmozdulás, minden kimondott szó, minden kitöltött papír. Hatalmas, visszafordíthatatlan károkat tud okozni egy oda nem való ember. Viszont ugyanilyen sokat tehet a gyermekekért, a családokért egy felelős, okos, nem a bürokráciának, hanem valóban a gyermekeknek és a lelkiismeretének megfelelni akaró kolléga.

Milyennek ismered a gyermeked?

Valaki írta, hogy kétfélét lát belőlünk. Végülis igaza van. Sok helyen fel lehet venni a fizetést zéró munkával és sok helyen bele lehet őszülni és idegileg rokkanni, végül belesfásulni ebbe a munkába.

A gyermekvédelemben vannak ugyanakkor sikerélmények, amik éltethetik az embert. Bár egyetlen sikerélményhez sok évnyi munka kell...

2013. márc. 22. 13:41
 12/12 zabmester ***** válasza:

Az én szüleim örültek neki, hogy ezt a szakmát választottam :) Mondjuk a saját gyerekemnek azért azt mondanám, hogy gondolja meg, de ha tényleg ezt szeretné, nem beszélném le róla. Igaz, nekem meg a szüleim azt mondták, hogy bármi legyek, csak pedagógus ne (ők azok) :D

Egyébként az én részemről a szüleim már eleve annak örültek, hogy benőtt a fejem lágya, és elkezdtem valami értelmes dologgal foglalkozni, ugyanis meglehetősen problémás kamasz voltam - talán nem véletlen, hogy ezek után ezt a szakmát választottam, és jelenleg én vagyok az, aki tinikkel dolgozik, nekik próbál segíteni. Pedig amikor elkezdtem tanulni, még nem ebbe az irányba akartam mozdulni, inkább az addiktológiai vonal érdekelt, meg a hajléktalanellátás, aztán a képzés alatt rájöttem, hogy főként fiatalokkal szeretek és tudok dolgozni.

Amúgy a szociális munkában az az egyik nagyon jó dolog, hogy nagyon sokféle területen tudsz dolgozni. Engem például hiába beszéltek le a szüleim a pedagógusi pályáról, bár nem lettem az, mégis egy iskolában dolgozom, ráadásul ott, ahol korábban anyukám is dolgozott :)

Szóval mindent egybe vetve, az én szüleim nem bánták, hogy ezt választottam, és szülői szemmel nézve én sem helyteleníteném, ha a gyerekem majd ezen a területen szeretne elhelyezkedni, bár tény, hogy neki nagyobb rálátása lesz majd, hogy mik a nehézségei (és a szépségei) ennek a munkának, mint más pályaválasztás előtt álló fiatalnak (másoknak meg nyilván arról van több fogalmuk, amivel az ő szüleik foglalkoznak).

2013. márc. 22. 14:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!