Mit szólnátok, ha a gyereketek szociális munkásnak szeretne tanulni?
Mennyire van tisztában azzal, hogy mivel jár? Vannak ismerőseim ott, két típust látok.
1. Az irodájában ül, lópikulát sem csinál, felveszi a fizetését. Ez így korrekt és kényelmes.
2. Eleinte komolyan veszi a feladatát, és elmegy a mocskos putrikban élő cigányokhoz, de egy idő után rájön, semmit nem ér a próbálkozása.
Én lebeszélném róla. Lélekölő munka.
Attól függ, hogy én milyen helyzetben vagyok, mennyire tudom majd őt támogatni (merthogy megélni a fizetéséből csak nagyon nehezen fog tudni).
Meg persze attól is függ, hogy milyen képességei vannak. Ha képességei alapján simán lehetne belőle akár orvos is, akkor nyilván lebeszélném arról, hogy elpazarolja az életét. Ha viszont átlagos vagy az alatti képességű, akkor bátorítanám, hogy diplomát szerezzen, akár szoc. munkás szakon.
Tehát a választás a nem lényegtelen részletek függvénye.
Amúgy ez egy nagyon szerteágazó terület. Neki mik a motivációi? Melyik terület érdekli?
Örülnék, hogy van célja, ötlete, tervei.
Természetesen támogatnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!