Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akinek a pocakban nagyon...

Akinek a pocakban nagyon mozgékony és eleven volt a babája, az "kint" is ilyen maradt?

Figyelt kérdés

33 hetes kismama vagyok, nagyon korán éreztem már, hogy megmozdult a baba, és azóta is állandóan ficánkol, hol a lábát, hol a fenekét dugja ki, rendszeresen bokszol, nem bír egy helyben megmaradni sokáig... :) Nem is tudom számolni a magzatmozgásokat, mert van, hogy 30-40 percig megállás nélkül nyüzsög, ami néha fáraszt, de a párom jókat röhög ezen, és a baba látványos mozdulatain.

Vajon kint is ilyen lesz? Mivel lehet majd lekötni egy ilyen eleven gyereket?

2013. márc. 22. 09:16
 1/5 anonim ***** válasza:

A mi fiúnk igen, kint is ilyen.:)

A férjem mikor még pocakban volt a fiúnk, már kis ramazurinak nevezte el, mert folyton mocorgott. És ez kint sincs másképpen. Nagy a mozgásigénye.

2013. márc. 22. 09:19
 2/5 anonim ***** válasza:
Az élénkség nem feltétlenül rosszaságot jelent. az én babám is örökmozgó volt a pocakban. Aztán megszületett, idekint is örökmozgó maradt. Már lassan 3,5 éves, és mindig nyüzsög. Persze nem voltak vele gondok, egyedül, szépen elüldögélve is eljátszott sokszor, már kicsi korában is. Szereti a szerepjátékokat, akár társsal, akár egyedül, nagyon sok mindennel, és könnyen le lehet foglalni. De egy 1,5 órás mesét is simán végigül. De ha olyanja van, akkor mindig beszél, de folyamatosan, mint a rádió, mindig megy ide-oda, halad, közben kommentál mindent. De én ezt élvezem, szeretem nézni, ahogyan nyüzsög mindig. Ez nem jár együtt hisztikkel, meg rosszalkodásokkal. Csak sokat mozog, de ez így van jól. Ne ijedj meg, inkább legyen eleven és mozgékony, mint tutyimutyi.
2013. márc. 22. 09:21
 3/5 A kérdező kommentje:

Gratulálok nektek a babáitokhoz! :)

A miénk is kisfiú lesz, az elevensége pedig csak azért furcsa, mert én is és a párom is inkább olyan csendes, megfontolt, tűnődő, punnyadós típusúak vagyunk, szóval nem tudom, hogy ezt honnan örökölte a bébi...

És persze, inkább legyen találékony a baba, mint nyámnyila, ebben teljesen igazad van. :)

2013. márc. 22. 09:27
 4/5 anonim ***** válasza:
58%
Azért az a baba sem nyámnyila, amelyik nem nyüzsög állandóan. Vannak nyugisabb természetű babák is. Az én fiam például éjszaka sosem mocorgott. 8 hetes kora óta átalussza az éjszakákat, addig is csak egyszer kelt enni. Most 9 és fél hónapos, 12 órát alszik éjszaka egyhuzamban. Szerintem van összefüggés a benti és kinti viselkedés között.
2013. márc. 22. 10:05
 5/5 anonim ***** válasza:
Nálunk ellenkezőleg volt. Ikerfiaim nagyon nyugis magzatok voltak, idekint meg olyanok, mintha kávé folyna az ereikben. Már kicsinek is keveset aludtak, most két évesen meg kész energiabombák.
2013. márc. 22. 10:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!