Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyit kell mozogni egy...

Mennyit kell mozogni egy babának a pocakban egy nap vagy X idő alatt? Az én kis babám nem túl mozgékony a pocimban, ez jelenthet valamit?

Figyelt kérdés
2008. febr. 11. 12:32
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
szia!Hát ez elég bonyolult,nekem azt mondta a dokim,hogyha 10-nél kevesebb mozgás van,akkor az baj.Ezt úgy értsd,hogy minden mozzanat 1nek számít.Tehát,elméletileg bőven megvan a 10.Nem írtad hány hetes vagy.Az elején (18.héten mozdult meg először),nekem se volt túl aktív.Aztán változik.Volt olyan nap,hogy nagyon keveset mocorgott,de másnap már többet.Ne izgulj,csak figyelj a bébire.Szia
2008. febr. 11. 12:59
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Nem írtad, hogy mennyi idős vagy. Így lehet én pl. még előrébb vok és talán nem tudok olyan kerek választ adni. De az biztos, hogy nekik is minden napjuk más. Én próbálok összefüggést találni pl. a jó idő és a mozgása között, de semmi logikus eredmény... :) Van úgy mint pl. ma egész délelőtt rugkapált (bár hozzáteszem feküdtem... lustiztam.. egy kicsit.) Van olyan is viszont, hogy egész nap semmi és csak este 5-6 körül kezdem érezni elsőnek. Van hogy naponta összeségében érzem vagy 15 percet, de nem ritka a 2 óra hossza sem. Mint a hullámzó tenger.. olyan a kedve.. :) De az is lehet, mint ahogy emberek között is van csendesebb és csacsogósabb lehet ez már náluk is jelenthet valamit, lehet nem lesz olyan virgoncka, de az is lehet, hogy csak még lustika, vagy épp még kényelmesen elfér, és nem mindig érzed.

Én most 21 hetes vagyok bár két nap és 22. :), 5 hete mozog a picurkám, és még most sem mondhatom el, hogy minden rezdülését érzem, legjobb bizonyíték erre amikor ultrahangon voltunk, fel alá járt a lába... és semmit nem éreztem belőle.. :)) akkor mit csinálhat ha érzem?? :))

Nyugi biztos nincs semmi baj! Boldog felfedezőutat a mozgásaiban! :)

2008. febr. 11. 13:00
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

A babamozgást számolni csak a 32. hét után szokták kérni a dokik és védőnők. Ennek módja van, nézzd meg a neten, de lényege, hogy naponta 5X el kell feküdni pihenni fél órára, és ez alatt kell mozogjon asszem 5-öt.

De addig nincs ilyen előírás.

Ahogy előttem is írták, eleinte ritkán érzi az ember. Én is 18 hetes voltam, mikor mocorgott, de akkor csak akkor érzetem, ha feküdtem, vagy pihentem. Ha mozogtam , egyáltalán nem éreztem. Aztán már mosogatás közben is mocorgott, vagy mikor vártam az orvosi rendelő előtt. Most már többet érzem, most vagyok 23 hetes, már ha sétálok , akkor is érzem. A 20-30 hét között mozgékony, utána már elcsendesedik, mert nincs annyi helye. De vannak napok, mikor szinte meg sem moccan, pl mikor front van, nekem akkor fordul elő. VAn mikor egész nap fötör:-)

És igen, van különbség baba és baba között, van aki már a pocakban is csendesebb, van aki már ott is mozgékonyabb. Azt mondják, orvoshoz akkor kell menni, ha egy napig egyáltalán nem érzed , tehát 24 órán át. A védőnő is meg tudja ilyenkor hallgatni a szívhahghát, ha elmúltál 20 hetes.

Addig meg ne izgulj, a baba nagyon sokat alszik bent, nem mindig mozog. Naponta érezd, az a lényeg:-)

2008. febr. 11. 17:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!