Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti miért vállaltatok gyereket?

Ti miért vállaltatok gyereket?

Figyelt kérdés

Mikor jött az elhatározás és miért vállaltatok?

Mi benne a pro és kontra?

2013. márc. 21. 21:37
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
csak,meg evolúciós késztetés.....
2013. márc. 21. 22:46
 12/14 anonim ***** válasza:

Mert 28 évesen akaratlanul, kapcsolaton kívül terhes lettem és ennyi idősen nem tartottam volna amúgy sem helyesnek elvetetni, főleg mivel a megfelelő anyagi háttér is, valamint a szeretet is megvolt.

Pro: ha párom nincs, de gyermekem van, akit nagyon imádok. Mindig is tudtam, hogy szeretnék gyereket, ha csak egyet is. Lehet, hogy szerelemben nem vagyok szerencsés, de úgy érzem a kislányom kárpótol mindenért.

Egyetlen "kontrája" van a dolognak: kezdetben az egyedüllét miatt nagyon nehéz volt. Senki vállán nem sírhattam, ha valami nem úgy jött össze, mivel még a szülők is elég messze laknak, évente 4x látjuk egymást. Senkitől nem kérhettem tanácsot, senki nem várt vacsorával, ha én túl fáradt voltam, senki nem vásárolt be helyettem. Ez kezdetben tényleg nagyon nehéz volt, de végül - nem szégyellem bevallani - kerestem egy bejárónőt, aki heti 1x jön hozzánk. Mivel most már dolgozom is, ezért jó érzés, hogy tiszta lakásba megyek haza, hogy a kislányom már elhozta az oviból és foglalkozott is vele, én meg nyugodtan elintézhettem a bevásárlást, ne adj Isten elmehettem fodrászhoz.

2013. márc. 21. 22:55
 13/14 anonim ***** válasza:

Gyerek pro: akartam gyereket , es nagyon szép kislányom van, okos , aki mindenért kárpótol.

Kontra: amióta megszületett, 5,6 éve kb 5 ször tudtam reggel heverészni es kialudni magam, nincs alvas, nincs sajat idö, mert idegenekre nem merem hagyni.

Persze nem bantam meg, de nagyon nehez! Ezt jó tudni minden leendö szulönek, en sose pofoztam meg, sose bantalmaztam nem fenyegettem, pedig túl vagyunk 2 dackorszakon, hisztikorszakon, es sose biznam masra! Ovódaba jar 3 éves korától, de azok akik tervezik a babát, jó , ha tudják, hogy nagy hangos szexpartik, hétvégi programok, pihenéseknek, kirándulásoknak vége jó pár évig, vagyis lehet de nehéz.

Nagy kádba meditálások is lejárnak, es azert szülni, hogy majd szomszéd bözsi nénire bizzuk

2013. márc. 22. 08:40
 14/14 anonim ***** válasza:

Folytatas: azert kar...

Tehat meg kell gondolni, a másik h nagyon sok pénz es idö egy gyerek 10 éves koraig röghöz köt, és próbara tesz minden házasságot, nagyon nagyon nehez, ha komolyan veszi az ember es lelkiismeretes!

Szép de nehéz

2013. márc. 22. 08:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!