Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti miért vállaltatok gyereket?...

Ti miért vállaltatok gyereket? Mi a pro és a kontra benne?

Figyelt kérdés
2013. márc. 19. 15:27
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
36%
Színtiszta önzőségből!:) Vágytunk gyerekre, úgy éreztük, hogy meg tudjuk neki adni ami kell, szóval nem volt akadály.
2013. márc. 19. 15:31
 2/11 anonim ***** válasza:
74%
Terveztük őket,vágytunk rájuk,és sokat dolgoztunk hogy meglegyen minden feltétel ehhez.Egyébként sokkal természetesebb volt ez számunkra,minthogy megtudnám ezt fogalmazni,de ellene sosem szólt semmi!2 kisfiúnk van :)
2013. márc. 19. 15:37
 3/11 anonim ***** válasza:
50%

Biológiai ösztönből. :)

És, mert valamilyen fura okból 16 éves korom óta vágytam rá. Persze, vártam vele jó pár évet, hogy meglegyen az a bizonyos háttér.

Egyetlen, ami ellene szólt volna, hogy csupa szörnyűséget hallani, mocskos a világ, sok a káros anyag a levegőben, vízben, földben...

2013. márc. 19. 15:38
 4/11 anonim ***** válasza:
36%
Vagyis vártunk, mert mindketten vágytunk rá.
2013. márc. 19. 15:38
 5/11 anonim ***** válasza:
36%
Én mióta emlékszem ilyen gondolataimra, nem akartam gyereket. Soha. Aztán egyszer csak, 30 éves korom körül, ahogy mondani szoktam, elöntötte az agyamat a hormon, és onnantól vágytam rá. De csak egy, több nem. Imádom a fiamat, de tényleg nem szeretnék többet. Ezt is kipróbáltuk! :)
2013. márc. 19. 15:40
 6/11 anonim ***** válasza:
26%

Hát a családi pótléké meg a szocpolitikájé :-D

Mert imádnivalóak a csöppségek, mert jó érzés amikor rádmosolyog, mert talán ha megöregszünk úgy fog rólunk gondoskodni mint amikor mi őróla gondoskodtunk.

2013. márc. 19. 15:42
 7/11 anonim ***** válasza:
Énis kb 16 éves korom óta vágyom rá, de azt sztem nem lehet megfogalmazni, hogy miért...Ez nem olyan dolog mint mikor az ember, nagyon vágyik mondjuk egy kocsira, mert tök hazsnos pl nagybevásárláskor, hogy nem kell bkv-n hazacipelni a cuccokat...:P Itt nincsenek ilyen ésszerű érvek sztem...
2013. márc. 19. 16:47
 8/11 anonim ***** válasza:
Mert mindig is az volt a legfőbb vágyam, hogy gyerekek vegyenek körül. Nagyon szeretem őket, nagyon jókat tudunk együtt nevetni, beszélgetni, nagyon sok szeretetet lehet nekik adni, és kapni is tőlük. Nagyon jó érzés látni, ahogy megtanulják a jó dolgokat, büszkeséggel tölt el, amikor látom őket különböző helyzetekben. És jó érzés az is, hogy tettem a népességcsökkenés ellen. :-)
2013. márc. 19. 21:26
 9/11 anonim ***** válasza:
Még annyit, hogy számunkra ebben a témában nem lézeztek ellenérvek! Utolsó
2013. márc. 19. 21:27
 10/11 anonim ***** válasza:

Mert teherbe estem rendes védekezés mellett,azért vállaltuk,ha választhattam volna még 4-5 évig biztosan nem akarok gyereket,fiunk most lesz 2 éves tesót sem szeretnék még 2-3-4 évig az biztos.

Pro: szeretni való,lehet valakiről gondoskodni,aranyos,kedves,jó fej,lehet neki vásárolni,lehet öltöztetni,lehet vele játszani,egy idő után már hiányzik az ember kapcsolatából valami más is,mint a megszokott munka,buli,barátok,utazás

kontra:kikészíti az embert sokszor,türelmet igényel,nincs akkora szabadság,nevelni kell,van dackorszak,kevesebbet lehet aludni,nagyon szervezés kel,nincs olyan sűrűn buli és egyéb szórakozás,felelősséggel tartozol érte,sokba kerül

nagyjából ennyi tudok hozzá írni 23L

2013. márc. 20. 08:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!