Segítene valaki kiszámolni, hány nap szabim gyűlt össze tgyás, gyed alatt?
2011.06.18-2011.12.01 tgyás
2011.12.02 óta gyed
2011.07.hóban szültem, 1 gyerekem van
29 voltam 2011-ben, most 31
az utolsó bérpapírom szerint 10 nap szabim még bent van
Ha a régi szabály szerint számolták, akkor nem lehetetlen. Igazából megy arról mindig a vita, hogy hogy is kell értelmezni az új törvényt. Egy ismerősömnek azt mondta a munkahelyén a személyzetis, hogy hiába szült májusban, a gyedet novemberben kezdte meg, ami meg már augusztus 1 után volt. Másoknak meg azt mondták, hogy a tgyás kezdetétől kell nézni, nem a gyed kezdetétől, a tgyást meg ugye augusztus 1 előtt kezdte meg.
Szerintem akkor neked még a régi törvény szerint nézték, mivel augusztus 1 előtt szültél, bár a gyedet decemberben kezdted. Bár nekem úgy is 32 nap jött ki, lehet valami kimaradt:) Mindenesetre örülj neki, ha bent azt mondták.
Most képzeld el, nekem úgy van, hogy szültem 2010 áprilisában, majd 2011 májusában. 2012-ben megkérdeztem, hogy kb. mennyi szabim van, na akkor azt mondták, 60 nap, kicsit hihetetlen ez nekem is. Majd most nemsokára kiderül, mert májusban jár le a szabim, úgyhogy én is megyek intézkedni lassan. Kíváncsi vagyok, mint mondanak.
Gondolom akkor a régi szerint nézte, 10+22 és még hozzá 2+2 nap pótszabi 2011-re és 2012-re 1 gyerek után, vagy nem?
Én is úgy értelmeztem, hogy az új szabály vonatkozik rám.
Mindenesetre örülnék, ha 36 napom lenne, csak nem akarok koppanni, hogy mégsem....
írd majd meg mindenképp!
remélem nem számolnak újra és ennyi lesz a szabim :) tök jó lenne nekem is a beszoktatás miatt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!