Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ilyen felfogású családról és...

Ilyen felfogású családról és gyermeknevelésről mi a véleményetek? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Húsmentes táplálkozás és csak keleti orvoslás, betegségekre homeopátiás szerek illetve Bach virágterápia, kineziológia igénybevétele.

Abszolút nem provokatív szándékú a kérdés csak kíváncsi vagyok a véleményekre és az ellenvéleményekre is és reménykedem a normális hangnem megmarad végig! :)

2013. márc. 15. 19:52
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
50%

Hát szerintem egy kicsit beteges!!!

Nem minden esetbe használnak ezek a dolgok és hát miért kéne a gyerekre is ráerőszakolni ezt az életvitelt!!!De ez csak az én véleményem :))))

15hkm

2013. márc. 15. 19:56
 2/12 anonim ***** válasza:
54%
Nem tartom egészségesnek,hogy nem fogyasztanak húst,de ha halat esznek akkor legalább pótolják a vitaminokat,de ha halat sem esznek akkor abszolút nem egészséges főleg a gyerekeknek.Ha meggyógyulnak ezektől hát rajta,az Ő dolguk,valamire jó a homeopátia,és a sok vitamin gyógyszerek nélkül.
2013. márc. 15. 19:57
 3/12 anonim ***** válasza:
76%
Sok mindenben hiszek a fentiek közül és alkalmazom is, de nem csak és kizárólagosan. Pl. egy rotavírussal nem tudom mit tud a keleti orvoslás vagy a homeopátia kezdeni... Mikor lányom kórházba került életmentőek voltak a gyógyszerek.. Nem tudom az ilyen család mit tesz ha valóban komoly betegség adódik...
2013. márc. 15. 19:59
 4/12 anonim ***** válasza:
82%

Én vegetáriánus vagy 15 éves koromtól (azaz 12 éve), most 3 éves a gyerekem de neki adtam húst. Nem főztem, de olyan bébiételt vettem amiben van, illetve a nagyszülőknél ha szeretne szintén eszik húst vagy hús alapú ételeket (sonka, szalámi stb) Annyira nem rajong érte ő sem, de úgy gondolom egy fejlődésben lévő szervezetnek szüksége van húsra még ha minimális mennyiségben is. Majd ha nagyobb lesz, kifejlődött a szervezete és úgy dönt hogy nem kell neki a hús, akkor oké, nem fogom ellenezni :) de most még adok neki.

A keleti orvoslás szuper, az én pajzsmirigy problémámat pl így gyógyították meg és a párom folyamatos fülzúgására is egy ilyen gyógymód (akupunktúra) volt a megoldás, megszűnt neki ettől teljesen, csakúgy mint anyukám migrénje.

A homeopátiát szintén szeretem és használom is, enyhébb betegségekre, problémákra, sérülésekre, zúzódásokra nagyon jó és szelíd módszer, nálunk bevált 1-2 napon belül csökkenti majd szép lassan megszünteti a tüneteket. Bach virágterápiát pedig akkor alkalmazok ha pánikrohamom van (szerencsére évente 1-2 alkalommal fordul elő ilyen) akkor a Rescue remedy szer a nyelv alá csepegtetve pár másodpercen belül megszüntet minden rohammal járulékos tünetet.

De biztosan nem bíznám csak ezekre az életem illetve egy súlyosabb betegséggel is orvoshoz fordulnák már, attól függetlenül hogy mennyi pozitív tapasztalatom van ezekkel kapcsolatban, mert egy orvos azért csak orvos és vannak olyan dolgok, amikhez nem elégséges a szelíd szer!

2013. márc. 15. 20:08
 5/12 anonim ***** válasza:
74%
A vegetarianizmust gyermekkorban büntetendővé tenném a szülőknek. A megfelelő idegi és izomfejlődéshez kell az állati eredetű fehérje. Amíg nem súlyos betegségről van szó, azt wodoznak, amit csak akarnak, de komolyabb betegségre gyógyszer kell. Nem véletlenül fejlődött ki a gyógyszeripar. Egy része felesleges, de van, ami életmentő lehet. A többi lelki varázslattal senkinek sem ártanak, ha őket szórakoztatják, csinálják!
2013. márc. 15. 20:31
 6/12 anonim ***** válasza:
76%

Úgy gondolom, hogy ez aztán az ő dolguk, de én nem merném követni azt az életmódot. Nem ítélem el a családod, ehhez szerintem, nincs is joga igazán senkinek, de úgy gondolom, hogy bár a szándék nemes és értékelhető, hogy csak a természetre szeretnének hagyatkozni, én mégis úgy látom, hogy a mai rohanó világban, sajnos, erre nincs már mód, vagy vannak hatékonyabb, gyorsabb megoldások. Talán én vagyok túl parás, de nem merném megtenni, hogy virágterápiával vagy kineziológiával gyógyítsam majd a gyermekem, mikor a gyerekorvos (szerintem) hatékonyabb és megbízhatóbb. De ki mondja, hogy én látom jól? :)

17 hkm

2013. márc. 15. 21:36
 7/12 anonim ***** válasza:
60%
nekem is a teljes husmentesseg és a csakis kizarolagossak,ami nem férne bele.Amúgy irigylem őket,h ennyi alternatív gyogymodban jartasak.
2013. márc. 15. 21:42
 8/12 anonim ***** válasza:
75%

Én is nyitott vagyok mindenre, de nem szeretem, amikor valaki az egészség jegyében átesik a ló túloldalára.

Oké, nem kell minden nap hús, de ne is vonják meg teljesen, főleg a gyerekektől!

A gyógyszerek sem kellenek mindenre, de ne is utasítsák el teljesen, mert az is veszélyes lehet!

Én is alkalmazom a homeopátiát, természetgyógyászatot és a kineziológiát és próbálom kerülni a gyógyszereket, de ha oda kerül a sor, hogy muszáj a gyógyszer, az antibiotikum, akkor elfogadom, hogy az most kell és kész. Persze kerülöm, ameddig csak lehet és keresem az alternatívákat, de volt már olyan, hogy pl. nem jöttem ki a hetek óta tartó hörgőgyulladásból sehogy sem, így a végén már muszáj volt az ab, még mielőtt tüdőgyulladást kaptam volna.

Szóval józan ésszel alkalmazva egyetértek.

2013. márc. 16. 07:20
 9/12 anonim ***** válasza:
Az ő dolguk hogy rontják el gyereket,vagy hogy nevelik,de én adnék anak a gyereknek hust.töbiröl nem nyilatkozom.
2013. márc. 16. 10:48
 10/12 anonim ***** válasza:
Érdekes kérdés...Én is vega voltam mielőtt teherbe estem, ami az én döntésem volt. Mióta tudom, hogy baba van, és az orvos rámparancsolt eszek húst, talán még szoptatás alatt is fogok, és a gyereknek is fogok adni. majd ha nagy lesz dönthet úgy hogy nem eszik, de sztem ennek az ő döntésének kell lennie. Egyébként nagyon hiszek az alternatív gyógymódokban, főleg hogy anyukám kineziológus. De ha kell a gyógyszer akkor kell, nem fogok ellent mondani az orvosnak amikor felírja.
2013. márc. 16. 11:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!