Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nincsenek fenntartásaid a...

Nincsenek fenntartásaid a kötelező oltásokkal kapcsolatban mellékhatási okán?

Figyelt kérdés
2013. márc. 14. 16:35
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
Hát még mennyire fel lennék háborodva, ha olyat kap el, ami ellen be van oltva...
2013. márc. 21. 13:10
 32/35 VSM ***** válasza:

[link]

1997. évi CLIV. törvény az egészségügyről

Tele van hasznos információkkal.

Kaptam egy jó tippet, hogy hogyan lehet már a BCG-t megtagadni. Írni kell egy tanúk által aláírt 2 példányos papírt, amiben a szülő írásban adja, hogy nem járul hozzá a gyerek beoltásához. És nem árt némi törvényi hivatkozási alap sem, mert azt már máshogy veszik, hiszen ha ilyenre hivatkozik az ember, akkor már hajlamosak komolyabban venni.

2013. márc. 21. 14:07
 33/35 VSM ***** válasza:

Védőoltások

[link]

58. §

(10)133 Ha a védőoltásra kötelezett személy a védőoltás adásával összefüggésben súlyos egészségkárosodást szenved, megrokkan vagy meghal, őt, illetve általa eltartott hozzátartozóját az állam kártalanítja.

Vajon ma Magyarországon ez mennyire működik, amikor gyógyszergyártó cégeknek nem érdeke az, hogy kiderüljön az oltás károsodás? Hogyan vizsgálhatja ki egyértelműen az ember, amikor a legtöbb háziorvos és védőnő érdekelt az oltásban (legalább a munkahelye megmaradása miatt)???

2013. márc. 21. 14:13
 34/35 A kérdező kommentje:
Pontosan ez az. Még akkor is nehéz bizonyítnai a mai gyógyszergyári hatalom világában, hogy ha azonnal baj történik. Hosszú távon meg szerintem egyszerűen lehetetlen. Mindenre van más magyarázat. Nyilvánvaló. Kis emberek féltik a munkahelyüket, a nagy emberek meg a pénztárcájukat. Ennyi. Egy lehetetlen állapot. Viszont ahogy egyre jobban belemélyedek a dolgokba, rájövök mekkora baki volt 2 oltást beadni, egyet dokumentálni. Vajon ez hogy történhetett? És milyen következményei lettek? Lehet, hogy sosem tudom meg. Egy a biztos nagy adag méreg került akkor gyermekem szervezetébe. Ráadásul egy figyelmetlenségből. A házirvosunk erre annyit mondott: "legalább jobban védett". Na persze. Szerintem egy dupla oltást a túladagolás fogalmát is feszegetheti, pláne hogy pici súlyú baba kapta. De nyilván nem is várhattam volna mást a háziorvostól, hisz ő is csak a munkáját végzi. És ő is valakik alatt áll.
2013. márc. 21. 14:26
 35/35 VSM ***** válasza:

Találtam a neten egy 2 oldalas pdf dokumentumot, amiben az orvost lehet lenyilatkoztatni, hogy milyen oltást ad be, mennyi időre véd, mi az összetétele, mi a rövid és hosszú távú mellékhatás, és amiben az orvos vállalja, hogy ha bármi szövődmény lépne fel, vagy bármiféle egészségkárosodás érné a gyermeket, akkor pereskedés nélkül vállalja a gyermek kezelését... stb

Ezek után melyik orvos vállalná be azt, hogy mégis beadja a gyereknek az oltást????

Ha adsz e-mail címet, akkor átküldöm. Tanulságos...

2013. márc. 21. 14:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!