Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nincsenek fenntartásaid a...

Nincsenek fenntartásaid a kötelező oltásokkal kapcsolatban mellékhatási okán?

Figyelt kérdés
2013. márc. 14. 16:35
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
65%
Ja, és hozzzá tenném, a fent említett prevenart úgy adta be a gyerekorvos a lányomnak, hogy én nem is tdtam, hogy nem kötelező, ugyanis nemkérdezett rá. meg semmi....
2013. márc. 14. 18:16
 12/35 anonim ***** válasza:
30%
Nincsenek.
2013. márc. 14. 18:25
 13/35 anonim ***** válasza:
33%
Nincsenek. Egyébként meg nem minden baba anyatejjel táplálkozik, úgyhogy csak nem baj,hogy van az az oltás.
2013. márc. 14. 19:57
 14/35 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező Neked vannak? :)
2013. márc. 14. 20:33
 15/35 anonim ***** válasza:
94%
Dehogy nincsenek! Magyarországon akartam felnevelni a gyerekemet (ha többen lesznek gyerekeimet), de épp emiatt és a hasonló nyalánkságok miatt lehet, hogy külföldre megyünk. Nyugat-Európa sem fenékig tejfel, de legalább nem minden kötelező.
2013. márc. 14. 20:47
 16/35 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Mindenkinek ment a zöld kezecske, bár félek hamarosan megjelenik a notórius lepontozó egyén.

Az én hozzáállásom kettős. Van bennem egy hatalmas félsz, tudva az oltások összetevőit. Másik oldalt meg örülök, hogy nem veszélyezteti a gyerekemet a gyerekbénulás pl. Viszont ami a nagy kettősséget okozza az viszont az a kérdés, hogy oltás nélkül mennyi lenne az esélye a gyerekbénulásnak itt Magyarországon. A nem megfelelő tájékoztatás is gondot okoz számomra. Jönnek és oltanak, vagy megyünk és oltanak. Semmi kérdés, semmi felvilágosítás. Csak szúrnak. Ez engem rettentően zavar. De ez így van az élet minden terültén. Szeretem tudni mit veszünk magunkhoz, mit teszek az asztalra, melyik gyógyszert kapjuk. Viszont erről semmit nem tudok ami bánt. És talán ezért is keletkeznek a fenntartásaim.

De őszintén megmondva a gyomrom szorul össze, amikor látom a környezetemben , hogy oltatják mindennel azokat a szegény ártatlan csöpp gyerekeket. Ezt a kötelezőkön felül írom. H1N1, rota, bárányhimlő stb stb stb. Persze ez magán dolog, de amikor hallom már a tudatalattim dolgozik, és szorul a gyomrom. De ez csak saját álláspont. Mindenkinek van álláspontja, ez az enyém.

2013. márc. 14. 20:53
 17/35 anonim ***** válasza:
100%

Ha konkrétan a gyermekbénulásról beszélünk, tavaly (2012-ben) összesen 223 esetet dokumentáltak, helyileg ez Pakisztán, Afganisztán Csád, Niger és Nigéria

Egyébként persze. Van védőoltás, ami kell. De fele ennyi is elég lenne- Pl. Németországban sincs több beteg, pedig nincs kötelező oltás. Azt hiszem még Svájc a, ahol egyáltalán nincs, illetve van pár ország, ahol van, de kevesebb. De nem nálunk van a legtöbb :) Litvániában majdnem kétszer ennyi van

2013. márc. 14. 22:35
 18/35 anonim ***** válasza:
Mondtam, engem minden érdekel :)
2013. márc. 14. 22:37
 19/35 anonim ***** válasza:
100%

Dehogynem, sőt szinte a legtöbb dologgal kapcsolatban vannak fenntartásaim, de míg nagy részük ellen tudok tenni valamit, addig a kötelező oltások ellen csak olyat tudnék, aminek nem teszem ki a gyerekem (pl. nem mehet közösségbe, stb).

Én is úgy vagyok vele, hogy ha már kötelező, akkor próbálom azt a jó oldalát nézni, hogy elméletileg megvéd egy betegségtől, de közben duruzsol a kisördög, hogy ha az a betegség talán már nem is létezik vagy legalábbis elenyésző rá az esély, akkor meg minek???? :)

Ezek is olyan csökevények, mint pl. az "antibiotikumot mindenre" hozzáállás az orvosoktól. Indokolt esetben természetesen elfogadom a gyógyszeres kezelést, de egy náthára vagy influenzára miért kell azonnal ab-t adni?

Na jó, kicsit elkanyarodtam a témától, bocsi :)

2013. márc. 15. 08:30
 20/35 A kérdező kommentje:
Hasonlóan gondolkozunk. Nálunk pl. már pontosan tudja az orvosunk, hogy antibiotikumot csak indokolt esetben, amikor tuti, hogy baktérium okozza a betegséget. Nem is ettünk már 1,5 éve antibiotikumot, és láss csodát mindenből sokkal könnyebben kigyógyulnak, sőt alig betegek. Míg van akinek mindenre antibiotikumot ír fel, és gyakorlatilag egy ördögi kört játszanak. Persze tényleg ez nem idevágó téma, de én is így gondolkozok!
2013. márc. 15. 09:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!