Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, apukák! Ti milyen...

Anyukák, apukák! Ti milyen körülmények között éltek, az átlaghoz képest jobb vagy rosszabb? Egyáltalán, mi az átlag szerintetek?

Figyelt kérdés

Mik azok, amik természetesek és mindennaposak a számotokra és mi számít luxusnak?

Mondok 2 példát, amiket itt olvastam a gyk-n:

Anyuka írta, hogy csak hétvégén esznek húst, akkor is csak olcsót, hétközben 300 Ft/kg párizsit esznek...

Másik anyuka meg azt írta, hogy úgy spórol, hogy ő csak 2 naponta fürdik.

Szóval nekik nyilván a hús és a víz már majdnem a luxus kategória.

2013. márc. 13. 18:24
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
82%

3-as vagyok.

Mi sem azért fürdünk 2, néha 3 naponta és esszük a majdnem lejárt húst, mert jobb otthon mereszteni a fenekünk.

Férjem dolgozik, de sajnos a fizetése 50%-át vonják még vagy 15 évig, így kap 60ezret, én GYES-t, mert ahol dolgoztam nem voltam bejelentve (örültem, hogy egyáltalán kaptam munkát!).

Mindkettőnknek érettségije+szakmája, nyelvtudása van.

Ezt azért írtam, hogy lássátok, nem csak a dolgozni nem akaró cigányok nélkülöznek.

És nem panaszkodom, csak leírtam a kérdésre a választ.

Nem könnyű így élni az biztos, de megoldjuk.

Sokkal fontosabb, hogy a családunkban szeretet van.

2013. márc. 13. 20:39
 12/18 anonim ***** válasza:
51%
De miért vett fel annyi hitelt, vagy miért vonnak el tőle annyi pénzt?
2013. márc. 13. 20:44
 13/18 A kérdező kommentje:

Koszonom mindenki valaszat, nagyon hasznosak voltak! (bocsi az ekezetek miatt, csak most telefonrol irok)

Nagyon szomoru, hogy sokan igen nehez helyzetben vannak es hogy az emlitett dolgok sokszor luxusnak tunnek.

A mi helyzetunket illetoen nem tudok egyertelmuen donteni, alt. a hangulatomnak megfeleloen ingadozik a megitelesem.

Mindketten dolgozunk, 2 gyermekunk van es 2 ev van meg hatra a lakashitelunkbol, ami 110e ft/ho. Ezen felul kb. 300e ft-unk marad havonta, ami sokszor keves, pedig kimondva

soknak tunik.

Nem akarok nagyzolni, nem azon van a hangsuly, csak olyan elkeserito, hogy meg ket viszonylag jonak szamito keresettel (200-200) is ott vagyunk, hogy mindent szamolgatni kell.

Nem is tudom, mennyit kene ahhoz keresni, hogy az embernek ne jelentsen problemat egy csaladi program (pl. vidampark, vizipark, mindketto min. 20e ft 4 fore egesz napra), vagy akar evi 1 tengerparti nyaralas?

2013. márc. 13. 20:58
 14/18 A kérdező kommentje:

Na jo, ez nem hangzott valami jol, ugyhogy most inkabb lefekszem aludni, mert 5 ota fent vagyok es nem birom mar erthetoen megfogalmazni a gondolataimat :)

Holnap kifejtem.

2013. márc. 13. 21:01
 15/18 anonim ***** válasza:

Nekünk egyelőre még nincs babánk, de kb 300-320 ezer forintban élünk egy hónapban. Viszont ebből csak a lakbér(albérlet) és a havi útiköltség 110 000.- Ft egy hónapban.

Ha itthon leszek a babával jobb lesz. Bármennyire is furán hangzik.

Addigra letelik egy 16ezer forintos hitelünk,az útiköltségünk a felére csökken,addigra leteszi a párom a nyelvvizsgát és havi 20ezer nem megy el a magántanárra,ilyenek.

Bár az én keresetem kevesebb lesz,de az adókedvezménnyel,a párom évi fizetésemelésével,illetve a fent felsoroltakkal több marad majd,még akkor is,ha egy gyerekre sokat kell költeni.

Ja,a babát 2014-re tervezzük :)

Amúgy nem élünk rosszul,még megtakarítani is tudunk,de sajnos nem sokat,pedig lakásra gyűjtünk. Szóval,hiába van nagyjából elég pénzünk,ha fizetni kell az albérletet és mellette kuporgatni egy saját otthonra. Hitelt nem szeretnénk. Van erre megoldás? nincs... de már nem is próbálom megoldani,majd lesz valahogy.

2013. márc. 13. 21:32
 16/18 anonim ***** válasza:
Mi átlagon felül élünk,azt hiszem.Ételeken nem spórolunk,a tisztálkodás is mindennapos.Saját lakásunk,autóink vannak,kb.egy lakás ára ilyen-olyan befektetésekben van félre téve,illetve még kb.egy évre elegendő tartalékunk is van.
2013. márc. 14. 06:25
 17/18 anonim ***** válasza:

Mi is dolgozunk mindketten,igaz én közmunkás vagyok,mert itt épp csak ez volt és hát el kellett vállalni.(irodai dolgozó vagyok amugy szerencsére)

Párom 110t keres,plusz ha akad egy kis plusz akkor mondjuk 60 hozzájön,bár az is már soknak számit.

Nekem még gyes,és egyebek ami van(tartós beteg a fiam) az plusz 70-t jelent havonata,DE mint irtam van egy 60 ezres lakáshitelünk és az autora is van hitel ami 30e,de hát nélkülözhetetlen mert munkaeszköz.Szoval 310 kb. a bevétel,amiböl a kiadás rezsivel együtt 150e. és ugye az autót tankolni kell ami 40 is van havonta,szoval marad 120,és ebböl kell mindent megoldanunk,fizetni a megtakarítést,biztosítást ami megint csak 30ezer,és méáris csak 90nél vagyunk.Ebböl kell kisakkozni hogy meg tudjunk venni mindent ami kell,ruha,kaja,tisztálkodószerek,stb.

2013. márc. 14. 07:18
 18/18 A kérdező kommentje:

Szóval a lényeg, hogy nálunk az egyikünk majdnem teljes fizetése elmegy a hitelre és a rezsire, amit nagyon durvának tartok! Persze, le lehetne csökkenteni a rezsit azzal pl, hogy lemondjuk a tv-net előfizetést, sötétben ülünk, nem fűtünk és nem fürdünk minden nap, na de ezek még durvábbak lennének! :)

A kaján is tudnánk spórolni, de nem akarok. Igyekszünk minőségi ételeket enni, ezt nem tartom luxusnak. Sokszor elborzadok, amikor azt látom, hogy egy család mindenből a legolcsóbbat veszi meg, így a gyerek pl. az említett 300 Ft-os párizsit eszi (persze azért ált. anyuka-apuka napi 1-1 doboz cigijére jut pénz)...

2013. márc. 14. 19:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!