Anyukák, apukák! Ti milyen körülmények között éltek, az átlaghoz képest jobb vagy rosszabb? Egyáltalán, mi az átlag szerintetek?
Mik azok, amik természetesek és mindennaposak a számotokra és mi számít luxusnak?
Mondok 2 példát, amiket itt olvastam a gyk-n:
Anyuka írta, hogy csak hétvégén esznek húst, akkor is csak olcsót, hétközben 300 Ft/kg párizsit esznek...
Másik anyuka meg azt írta, hogy úgy spórol, hogy ő csak 2 naponta fürdik.
Szóval nekik nyilván a hús és a víz már majdnem a luxus kategória.
Nekünk hó végére szinte sosem marad mit enni. Amíg van addig főzök két naponta, heti 2-3x húst is. Ma húsleves volt és rakott krumpli.
Fürödni minden nap fürdünk. 2 gyerek van, a harmadik 2 hónap múlva születik.
Kicsit én átlagon alulinak érzem a mi színvonalunkat(na jo nem 300Ft-os párizsit eszünk,tény,de nem is tudom hol lehet ennyiért venni.
Szoval:van hogy 1000Ft jut egy napi bevásárlásra,amiböl sokszor nem csak a vacsit kell kihoznom.
Nem mindig vehetek meg mindent magamnak(családnak)-pl. nem tudok mindig venni felvágottat,sokszor csak májkrém van,vagy nem tudok cipőt venni a gyereknek ha sos-ben kell(mert épp ellopták)
Viszont ha akarnánk,tudnánk spórolni: nem létfontosságú a net,ehetném a tescos cuccokat kizárólag,mert az az olcsóbb,(az autó munkaeszköz,ez kell)
Szovl ez relativ h mennyire élünk átlag alatt vagy sem.
Mi a 2 példa egyvelege vagyunk.
400ft/kg-os pennys párizsit eszünk sokszor, húst csak akkor, ha kapok aznap lejáró szavatosságút féláron.
Csak 2 naponta zuhanyzunk, a gyerek fürdővizét megtartjuk, azzal öntjük le a wc-t.
Fűtés csak a szobában volt egész télen, szerencsére a lányunk még nem mászik, így elég volt azt fűteni 20 fokra.
A luxus nekünk az, ha 2-3 havonta rendelünk egy pizzát.
Én úgy érzem,hogy átlagosan élünk.
Kb. ugy havi 350 ezer ft-ból élünk 3-an.
Egy baba van.Van saját lakás,és kocsi.Hitelünk nincs.
Minden nap fürdünk,és minden nap eszünk húst is.
Hó végén még pénzünk is marad,és van kb. 500 ezer ft
tartalékunk is.Úgy hogy a férjem dolgozik,én pedig
TGYAS-t kapok.
Én ugy gondolom ez egy átlagos családi élet.
Ahol apuka dolgozik,anyukának is volt előtte
munkahelye,így kapja a TGYAS-t és egy kis tartalék is van,arra az esetre,ha vmi váratlan kiadás lenne.
Ti,hogy éltek?
Szerintem itt nagyon sokan csak siránkozni akarnak. Amikor családi kifizetéskor pizzát rendelnek meg felesleges dolgokra szórják a pénzt akkor nem siránkoznak.
Igen tudom, sokszor van amikor közbe jön valami és egy kicsit lejjebb kell venni a költségeket és azt is tudom, hogy sok a munkanélküli de szerintem nagyon sokszor hibásak az emberek is érte. Amikor a 8. általánossal rendelkező apa azt mondja, nem megy el minimálbérért dolgozni, inkább otthon döglik meg sörözik segélyen na azokat sem sajnálom.
Én vagyok az aki,350 ezerből élünk.
És csak annyit fűznék hozzá,hogy nem fényezni akartam itt magunkat.Nagyon sokat tanultunk,én és a férjem is,azért hogy jó munkánk legyen és ne kelljen nélkülöznünk.
Ugy gondolom,azt más is megtehette.
És igen,így kellene legalább élnie mindenkinek!!
Szomorú,hogy van aki a vizen,ételen kell hogy spóroljon.
Én boldog vagyok,hogy mindent meg tudok adni a gyermekemnek,és a család sem nélkülözik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!