Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, apukák! Ti milyen...

Anyukák, apukák! Ti milyen körülmények között éltek, az átlaghoz képest jobb vagy rosszabb? Egyáltalán, mi az átlag szerintetek?

Figyelt kérdés

Mik azok, amik természetesek és mindennaposak a számotokra és mi számít luxusnak?

Mondok 2 példát, amiket itt olvastam a gyk-n:

Anyuka írta, hogy csak hétvégén esznek húst, akkor is csak olcsót, hétközben 300 Ft/kg párizsit esznek...

Másik anyuka meg azt írta, hogy úgy spórol, hogy ő csak 2 naponta fürdik.

Szóval nekik nyilván a hús és a víz már majdnem a luxus kategória.

2013. márc. 13. 18:24
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
66%

Nekünk hó végére szinte sosem marad mit enni. Amíg van addig főzök két naponta, heti 2-3x húst is. Ma húsleves volt és rakott krumpli.

Fürödni minden nap fürdünk. 2 gyerek van, a harmadik 2 hónap múlva születik.

2013. márc. 13. 18:27
 2/18 anonim ***** válasza:
87%

Kicsit én átlagon alulinak érzem a mi színvonalunkat(na jo nem 300Ft-os párizsit eszünk,tény,de nem is tudom hol lehet ennyiért venni.

Szoval:van hogy 1000Ft jut egy napi bevásárlásra,amiböl sokszor nem csak a vacsit kell kihoznom.

Nem mindig vehetek meg mindent magamnak(családnak)-pl. nem tudok mindig venni felvágottat,sokszor csak májkrém van,vagy nem tudok cipőt venni a gyereknek ha sos-ben kell(mert épp ellopták)

Viszont ha akarnánk,tudnánk spórolni: nem létfontosságú a net,ehetném a tescos cuccokat kizárólag,mert az az olcsóbb,(az autó munkaeszköz,ez kell)

Szovl ez relativ h mennyire élünk átlag alatt vagy sem.

2013. márc. 13. 18:30
 3/18 anonim ***** válasza:
50%

Mi a 2 példa egyvelege vagyunk.

400ft/kg-os pennys párizsit eszünk sokszor, húst csak akkor, ha kapok aznap lejáró szavatosságút féláron.

Csak 2 naponta zuhanyzunk, a gyerek fürdővizét megtartjuk, azzal öntjük le a wc-t.

Fűtés csak a szobában volt egész télen, szerencsére a lányunk még nem mászik, így elég volt azt fűteni 20 fokra.

A luxus nekünk az, ha 2-3 havonta rendelünk egy pizzát.

2013. márc. 13. 18:41
 4/18 anonim ***** válasza:

Én úgy érzem,hogy átlagosan élünk.

Kb. ugy havi 350 ezer ft-ból élünk 3-an.

Egy baba van.Van saját lakás,és kocsi.Hitelünk nincs.

Minden nap fürdünk,és minden nap eszünk húst is.

Hó végén még pénzünk is marad,és van kb. 500 ezer ft

tartalékunk is.Úgy hogy a férjem dolgozik,én pedig

TGYAS-t kapok.

Én ugy gondolom ez egy átlagos családi élet.

Ahol apuka dolgozik,anyukának is volt előtte

munkahelye,így kapja a TGYAS-t és egy kis tartalék is van,arra az esetre,ha vmi váratlan kiadás lenne.

Ti,hogy éltek?

2013. márc. 13. 19:03
 5/18 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem itt nagyon sokan csak siránkozni akarnak. Amikor családi kifizetéskor pizzát rendelnek meg felesleges dolgokra szórják a pénzt akkor nem siránkoznak.

Igen tudom, sokszor van amikor közbe jön valami és egy kicsit lejjebb kell venni a költségeket és azt is tudom, hogy sok a munkanélküli de szerintem nagyon sokszor hibásak az emberek is érte. Amikor a 8. általánossal rendelkező apa azt mondja, nem megy el minimálbérért dolgozni, inkább otthon döglik meg sörözik segélyen na azokat sem sajnálom.

2013. márc. 13. 19:12
 6/18 anonim ***** válasza:
Talán alulról közelítjük az átlagot. Hús sokszor van, mondjuk úgy heti 5ször. Minden nap van főtt kaja és gyümölcs is. Nem kell mindenből a legolcsóbbat vennünnk, de megnézem, hogy mire költöm a pénzt. Sokat kell spórolnunk, de nem érzem magunkat szegénynek. Annyi, hogy ruhát magunknak nagyon rég nem vettünk már. Viszont a kocsinkat nemrég cseréltük le, mert bővül a család.
2013. márc. 13. 19:14
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Elég szomorú, hogy ezt kell mondanom, de sztem ma magyarországon, 350ezer ft egy 3 fős családban igenis átlag fölöttinek számít...Ez a szomorú valóság, pedig valóban ennek kéne az átlagosnak lennie...sőőőt...Nem szabadna előfordulnia a 300 ft-os párizsinak, és a 2 naponta zuhanyzásnak...viszont le a kalappal ezek előtt a szülők előtt, valszeg ők nem 350ezer ft-ból élnek...:(
2013. márc. 13. 19:14
 8/18 anonim ***** válasza:
80%

Én vagyok az aki,350 ezerből élünk.

És csak annyit fűznék hozzá,hogy nem fényezni akartam itt magunkat.Nagyon sokat tanultunk,én és a férjem is,azért hogy jó munkánk legyen és ne kelljen nélkülöznünk.

Ugy gondolom,azt más is megtehette.

És igen,így kellene legalább élnie mindenkinek!!

Szomorú,hogy van aki a vizen,ételen kell hogy spóroljon.

Én boldog vagyok,hogy mindent meg tudok adni a gyermekemnek,és a család sem nélkülözik.

2013. márc. 13. 19:45
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk az sem mindegy, hogy valaki gyeden van éppen, vagy már dolhozik. Hiszen a gyednek megvan a maximuma, hiába kaptál előtte százezreket. Remélhetőleg én is többet fogok majd keresni ha visszamegyek dolozni, és akkor bátran mondhatom, hogy átlagos család vagyunk. Mondjuk most is mondhatnám, ha a férjem találna végre valami másodállást, de sajnos nincs semmi.
2013. márc. 13. 19:51
 10/18 anonim ***** válasza:
Ja, 6os voltam.
2013. márc. 13. 19:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!