Milyen színű a hajatok és a férjeteké, és a gyermekeitek milyenek lettek?
Az öröklődés miatt érdekelne... :D Szemszínt is írjatok, valamint hogy a gyerek kitől örökölte a szemszínét és hajszínét! Vörös hajú gyerek lett valakinek? :D Az hogyan öröklődik (nagyon tetszik)?
Előre is köszi!
A múltkor is volt egy hasonló kérdés szemszín kapcsán. Ott az egyik válaszoló belinkelt egy "szemszín kalkulátort".
A fiúnk kék szemű, a férjem és én is barna szeműek vagyunk. A haja színe szőkés barna, a férjem és én is sötét barnák vagyunk. Szóval jól össze raktuk a gyereket.
Az öröklésben a nagyszülők is "fontos szerepet" játszanak. Az apósom kékszemű, világos barna hajszínű, a fiunk valószínűleg tőle örökölte ezeket.
Férjem gyerekként tejfölszőke volt, felnőttként sötétszőke, de a szakálla vörös, a szeme kék.
Én szőke (ahogy öregszem, nekem is egyre sötétebb szőke), kék szem.
Gyerekek:
1. vörösesszőke, kék szem (évről évre egyre vörösebb, kisbabának inkább szőke volt)
2. vörös, kék szem (szerintem gyönyörű vörös haja van, imádom, hogy ilyen! - már kisbabának is vörös volt)
3. sötétszőke, kék szem (ő még picibaba)
Férjem: szöke, azürkés barna szem.
Én:fekete, sötét barna szem
Lányunk: világos barna haj, barna szem, de a hajangöndör, pedig senkinek nincs föndör haja a családban!
Én: sötétbarna haj, zöldesbarna szem (apai ágon mindenki sötét hajú, a szemszínek zömmel sötét, néhány kék/zöld/szürke is előfordult. apukám sötétbarna hajú, sötétbrna szemű. Anyai ágon hajszínek teljes skálája de többségében világosabb és szemszínek is. Anyukám kékszemű, sötétbarna hajú).
Férjem: vöröses középszőke haj (kicsinek világosszőke volt), a szakálla vörösesbarna lenne ha meghagyná. A szeme szürke. Apósom barna hajú és kékesszürke szemű, anyósom vörösesszőke, kék szemű.
Lányunk: mogyorószőke haj (korábban világosabb volt, mostanra kicsit sötétedett - 4,5 éves) és zöldes-aranypöttyös szem, akárcsak az enyém meg az anyai nagymamámé :) Érdekes egyébként, mert néha sötétbarnának tűnik, néha meg egészen smaragdzöldnek, fényviszonyoktól függően....
Fiunk: vöröses szőke, nagyonkék szemű :D. a haja színe és minősége tiszta apja+anyósom, a szeme meg nemtom kitől van, ilyen kékséget én még életemben nem láttam soha.
Apa: barna haj, zöldeskék szem. (Kicsinek szőke.)
Én: sötétszőke haj, sötétkék szem. (Kicsinek világos szőke.)
Gyerkőc (fiú): sötétszőke haj, sötétkék szem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!