Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Az óvónők megtéphetik a...

Az óvónők megtéphetik a gyereket? Ez nem minősül bántalmazásnak?

Figyelt kérdés

A párom már kétszer látta, hogy az egyik gyerek (fiú) haját tépik, úgy viszik be az óvónők a tornaterembe. (abba bele sem merek gondolni, hogy ott mi történik) Illetve csak az egyik óvónő csinálja ezt, de a többi meg látja. Lehet, hogy az én gyerekemet is bántják?

Én már 2 hónapja nem hordom oviba, mert veszélyeztetett terhes vagyok. De a párom meg miért találna ki ilyeneket.

Szabad ilyet csinálni?

2013. márc. 3. 15:12
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:
jólvan anyukák köszönöm a segítséget! Én befejeztem!
2013. márc. 3. 16:25
 12/33 anonim ***** válasza:
59%

Tudod itt nem az anyukákkal van baj hanem a ti felfogásotokkal..

De tényleg, mit tennél ha a te gyerekedet bántalmaznák és a többi szülő aki végignézni nem megy oda szólni/segíteni, hanem inkább elfordítja a fejét?

Érdekelne a válaszod, mert szerintem te lennél a legjobban felháborodva!

2013. márc. 3. 16:33
 13/33 A kérdező kommentje:
Komolyan én lennék a hibás? Röhej, már bocs.
2013. márc. 3. 16:41
 14/33 anonim ***** válasza:
100%

NEM TE VAGY A HIBÁS!

De tudod van egy nagyon okos mondás ami tökéletesen az általad felvázolt esetre illik: "Kétféle gonosz lélek létezik: aki gonosz dolgokat tesz, és aki látja, hogy más gonoszat tesz, de nem próbálja megakadályozni."

2013. márc. 3. 16:43
 15/33 anonim ***** válasza:
55%

... és azt hiszem a 14-es válaszoló ezzel mindent le is írt!

Egyébként ez a lepontozás mire jó kedves kérdező? Mit vártál, hogy majd helyeselni fogunk, hogy "igen, az óvónők megtéphetik a gyereket!" vagy mi?

2013. márc. 3. 16:45
 16/33 anonim ***** válasza:
48%

mennyire tipikus, még a kérdezőt hozzátok ki bűnösnek, jézusom....miért nem otthon élitek ki ezt az elfojtott agressziót?

teljesen világosan kitűnik a kérdésből, hogy ő sem tartja ezt helyesnek, és meglepődött hogy ez történik, mitől lettek ők hibásak? mert a férje nem ment oda azokhoz az óvónőkhöz, akikhez az ö gyerekük is jár, és nem ordított rá hogy eressze el mert feljelentem, igen? vagy nem vágta mindjárt pofon az óvónőt? melyikőtök tenné meg ezt élesben, baromira kíváncsi lennék rá!

2013. márc. 3. 18:03
 17/33 anonim ***** válasza:
30%
hát én mondjuk tuti kinyitom az amúgy sem kis számat, azzal a lendülettel utána felhívom a gyerek szüleit, és átviszem a sajátomat egy másik óvodába!
2013. márc. 3. 18:24
 18/33 anonim ***** válasza:
54%

Én is kérdés nélkül odamennék és megemlíteném hogy nem ez a helyes magatartás.

Nincs bennem semmilyen kiélt vagy ki nem élt agresszió, de nem normális sem az óvónő viselkedése sem azé aki ezt szó nélkül végignézi.

2013. márc. 3. 18:39
 19/33 anonim ***** válasza:
60%

14-esnek teljesen igaza van. Amúgy Radnóti is írt egy ilyen sort: "Vétkesek közt cinkos aki néma."

Ja és még annyit hozzátennék, hogy ha én meglátnék bárhol egy olyat, hogy az óvónő/tanárnő/igazgatónő/tökömtudjakicsoda bántalmaz egy gyereket, én igenis odamennék, és akkora pofont lekennék annak a roh@déknak, hogy a fal adná a másikat. Mindezt úgy, hogy férfi vagyok. Soha életemben nem ütöttem meg egy nőt sem, de ha ilyesmit látnék, kivételt tennék. És jogosan! Aztán jelentsen csak fel nyugodtan, akkor ő szívná meg jobban, mert fény derülne arra, hogy egy pszichopata, alattomos, gyerekkínzó féreg. Őt csuknák le, nem engem.

2013. márc. 3. 18:43
 20/33 anonim ***** válasza:
91%

A börtönben is a pedofilok és a gyermekek ellen erőszakot elkövetők kapják a legtöbb kínzást a többi bűnözőtől, azt hiszem ez nem véletlen.

Nem szabad hagyni hogy az óvónő ilyet csináljon, igenis oda kell menni! Mert ma még csak hajánál fogva rángatja, de észleli hogy nem történik semmi, nem szól neki senki, akkor jövőre már rácsap a fenekére, utána arcon is vágja stb.

Tapasztalatból mondom mert nálunk is volt egy óvónő, aki néha rácsapott a gyerek kezére ha rosszat csinált. Mi nem szóltunk, mert azt gondoltuk így legalább kellőképp fegyelmezve lesznek a gyerekek.

Aha, másfél év múlva kirúgták, mert "véletlenül" túl nagy erővel vágta a gyereket arcon, elesett és felrepedt a szemöldöke.

Az meg a másik, hogy vidd a gyereked másik oviba!

2013. márc. 3. 18:47
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!