Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért bántják annyian a...

Miért bántják annyian a nagycsaládosokat?

Figyelt kérdés

Annyi a sok rosszindulatú megjegyzés, én most kezdek besokallni. Itt is a GYK-n sok ilyen témában annyi a negatív kritika azokkal szemben, akik több gyereket vállalnak.

Nekünk 3 van, és most várjuk a 4-et. Nem a putriban élünk, nem egyszobás albérletben, mégis ítélkeznek felettünk.

Bárhol járunk már 3 gyerekkel plusz egy nagy hassal feltűnőek vagyunk, s jönnek a megjegyzések.

Nem értem, miért zavar valakit az, ha valakinek több gyermeke van, de tisztességesen fel tudja nevelni őket? Engem nem zavar, ha valakinek csak egy van.

Most a legutóbbi sztorit leírom, ami elkeserített.

Egy közeli kisboltba járunk vásárolni a 2 éves kisfiammal, az eladók látásból ismernek. Van egy nagyon kedves fiatal eladó, akivel szoktunk beszélgetni, szintén van egy 2 éves gyermeke. A múltkor már felfedezte a hasamat, csodálkozott, hogy jön a kistesó. Erre a másik eladó, aki ismerősünk, felvilágosította, hogy nem a 2. lesz neki, hanem a 4. mert van már két nagyobb is. A nőnek leesett az álla, közölte, neki egy gyerek is sok, azóta más szemmel néz rám, már érezhetően nem kedves, nem áll le vidáman társalogni, mint eddig, szóval totál hülyének néz.

Szóval ilyen sztorim sok van, én csak azt szeretném tudni, hogy miért ítélkeznek?

2013. márc. 1. 15:22
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

A rosszalló megjegyzések nem a hozzátok hasonlóknak szólnak, akik tisztességesen fel tudnak ennyi gyereket nevelni, hanem azoknak, akik a semmire, vagyis a gyesre, családira, meg anyaságira pályázva szülnek ennyi gyereket. Mert valljuk be, hogy ilyen családból nagyon sok van.

Csak akik nem ismernek titeket igazán, azok nem tudják, hogy nektek van mire ennyit vállalni, hanem egyből azonosítanak az előttem említett családokkal.

De ne vedd a szívedre, én mindig azt mondom, hogy úgyis a lényeget ti tudjátok, mások meg gondoljanak, amit akarnak.

2013. márc. 1. 16:16
 12/18 anonim ***** válasza:
63%

Jajj 4 gyerek? Hát nagyon irigyellek!:)) Nekünk még egy sincs a párommal, de mindketten minimum 3-mat szeretnénk.:) Még csak megemlítettem egyszer ezt a tervünket, de édesanyám konkrétan lehülyézett.:P Ő pl. azért gondolja ezt rossznak, mert a mi családunkban mindenki elvált és senki sem szépen. A nők ott maradtak a gyerekekkel és egyedül kellett eltartaniuk őket, mert az apa elfordult minden esetben. Szóval anya mindig úgy kalkulál, hogy még 2 gyerekkel elférünk itt, ha hazajövünk, de 3-mal már nem.:S Persze sosem terveztem, hogy hazaköltözök a gyerekeimmel, de anya sem tervezte és 4 évig éltünk nagyimmal 4-en egy két szobás lakásban. Valahol ezt is megértem, de másfelől, ha valaki így áll a dolgokhoz, akkor egy gyerek is sok, mert ha nincs egy sem, akkor még könnyebb elölről kezdeni.:)

Én ha látok egy 3 vagy több gyerekes családot, mindig megmosolygom őket, mert nagyon szeretnék egyszer én is eljutni oda.:) Én szívből gratulálok a gyerekeidhez és sok egészséget és boldogságot kívánok hozzájuk!:)

2013. márc. 1. 16:44
 13/18 anonim ***** válasza:
72%
Mi is minimum 4 gyereket szerettünk volna, de anyagilag bőven belefért volna, de sajnos csak egy adatott meg, nem lehet több.
2013. márc. 1. 16:45
 14/18 anonim ***** válasza:
62%

Kedves Kérdező és a többiek, úgy látom, olvasgat az egykor kedves, ma nem kedves fiatal eladó, mert mindenki válasza 33% körül áll.

Pontozz le engem is, te PÖCS! =D

Hogy miért ítélkeznek? Azért, mert az a sztereotípia nagyon is tartja magát, hogy sok gyereket az vállal, aki cigány, aki abból akar megélni vagy aki vallásos. És hát egyiket se nézik jó szemmel, mindenki csak az élősködésig tud elgondolni, de az már senki tudatáig nem jut el, hogy egyszer majd azoknak a gyerekeknek a fizetéséből lesz az ő nyugdíja is...

2013. márc. 1. 19:49
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Ram is hulyen neznek ha mondom, hogy 3 gyereket szeretnenk.Most varjuk a masodikat. 4 szobas csaladihazban lakunk nagyvarosban.Nincs hitelunk van felretett penzunk es van egy 1 eves 7 szemelyes autonk amibe bovulhet a csalad.
2013. márc. 2. 00:10
 16/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a pozitív válaszokat!!!!

Na látjátok, erről beszéltem:Én mindenki válaszát pozitívan pontoztam, mert örültem mindegyiknek. Valaki, vagy valakik mégis nagyon lepontoznak. Ezt sajnálom.

Elmagyarázná az illető, hogy mi nem tetszik ezekben a szép válaszokban?

2013. márc. 2. 07:09
 17/18 anonim ***** válasza:
59%

12. vagyok

Ha megfigyelitek ezek a lepontozások nem csak erre a kérdésre jellemzőek. Én nem szoktam túl nagy jelentőséget tulajdonítani neki, mivel ha nekem válaszolnak sem azt nézem, hány százalékos az illető. Ti miért foglalkoztok vele?:) Nem verseny ez, aminek a végén díjat kap a legtöbb százalékos versenyző!:P Ilyenkor kell bevenni a leszarom tablettát! Károtok nem származik belőle, akkor meg minek idegeskedni?:)

2013. márc. 2. 07:17
 18/18 anonim ***** válasza:
Én is irigylem azt,akinek több gyermeke van,és láthatóan van türelme hozzájuk,jól bánik velük.Nekem egy fiam van,de sokszor türelmetlen vagyok sajnos,úgyhogy emiatt nem tervezünk több gyereket.Szóval,ha találkoznánk,csak annyit mondanék:taníts mester!:-)
2013. márc. 2. 12:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!