Miért bántják annyian a nagycsaládosokat?
Annyi a sok rosszindulatú megjegyzés, én most kezdek besokallni. Itt is a GYK-n sok ilyen témában annyi a negatív kritika azokkal szemben, akik több gyereket vállalnak.
Nekünk 3 van, és most várjuk a 4-et. Nem a putriban élünk, nem egyszobás albérletben, mégis ítélkeznek felettünk.
Bárhol járunk már 3 gyerekkel plusz egy nagy hassal feltűnőek vagyunk, s jönnek a megjegyzések.
Nem értem, miért zavar valakit az, ha valakinek több gyermeke van, de tisztességesen fel tudja nevelni őket? Engem nem zavar, ha valakinek csak egy van.
Most a legutóbbi sztorit leírom, ami elkeserített.
Egy közeli kisboltba járunk vásárolni a 2 éves kisfiammal, az eladók látásból ismernek. Van egy nagyon kedves fiatal eladó, akivel szoktunk beszélgetni, szintén van egy 2 éves gyermeke. A múltkor már felfedezte a hasamat, csodálkozott, hogy jön a kistesó. Erre a másik eladó, aki ismerősünk, felvilágosította, hogy nem a 2. lesz neki, hanem a 4. mert van már két nagyobb is. A nőnek leesett az álla, közölte, neki egy gyerek is sok, azóta más szemmel néz rám, már érezhetően nem kedves, nem áll le vidáman társalogni, mint eddig, szóval totál hülyének néz.
Szóval ilyen sztorim sok van, én csak azt szeretném tudni, hogy miért ítélkeznek?
Veletek nincs baj. Azzal van baj, amikor 1-2 gyerek nevelésére sincs elég pénz, de vállalnak 5-6-ot, aztán meg sírnak, hogy jaj erre nincs arra nincs, segíííííly kell.
Szóval akinek nem inge, nem veszi magára, ti se tegyétek.
Én is legalább 3 gyereket akarok, úgyhogy gürizek ezerrel, hogy legyen rá forrásom.
Ezen úgysem tudsz változtatni! Nem kell vele foglalkozni! Én nagy családban nőttem föl! Imádtam és szerintem ez a lényeg.hogy a gyerekeid érezzék jól magukat! Igaz nekem még csak egy gyerkőcöm van és nem is tudom lesz e még mert a férjem egyke és ő nem nagyon akar! Meg attól is fél,hogy ha esetleg nem lesz ilyen munkája,hogy nevelnénk föl több gyereket! Szerintem a többség e miatt néz csúnyán! Vagy irigyek,hogy te vagy ti megtehetitek,hogy 4 gyereket neveljetek!
Le kell tojni az ilyet! Nektek jó így nem? Akkor?!
Ne törődj vele, az emberek mindig szeretnek valamin/valakin csamcsogni.
Mellesleg nekem is leesik az állam, amikor meghallom, hogy vkinek több gyereke is van. Én ugyan nem bántom őket, hanem valamilyen szinten inkább irigykedek, mert nekünk ugyan egy van, de néha sírhatnékom van, hogy nem tudom megadni neki azt, ami kellene. És nem azért, mert egy link alak vagyok, hanem mert nem futi rá. És ilyenkor, amikor meghallom, hogy valakinek sok gyereke van, automatikusan arra gondolok, hogy jó neki, megteheti. Nem milliomosnak képzelem az illetőt, de (ha fehér)nem megélhetési forrásnak szánja a nagy családot.
Zárójelben megjegyzem ismerek olyan fehér családot, ahol megélhetési forrásként szült többet.Nem kimondottan bőrszínfüggő.
Kérdező ahogy olvastalak, szerintem irigyek . Ennyi. Tegyél rá nagy ívben. Neked sokkal több boldogság kijut fogd fel így. Gratulálok!!!!
Köszönöm!Lehet, hogy most egy kicsit érzékenyebb vagyok így terhesen, mert amúgy nem érdekel mások megjegyzése, csak most egy kicsit tényleg sok ilyen jött össze. Volt egy ismerősöm, aki megjegyezte, minek má a 4. majd hozzátette, hogy akkor szüljél még vagy 8-at, ha ez tesz boldoggá!
A segélyen élő népréteg elítélését én is megértem, de ne vegyenek már egy kalap alá minket! Mi sem vagyunk miliomosok, de meg tudjuk adni 4 gyereknek is azt amit egynek vagy kettőnek is megtudnánk. Persze, ha nagyobbak lesznek, biztos nehezebb lesz, továbbtanulás, életkezdés, biztos nem fogunk tudni mindegyik alá lakást meg kocsit tolni, de az én szüleim sem tudtak, mégis itt vagyok.
Ja és az eladót onnan tudom, hogy másképp néz ránk, mert azóta nem is köszön, elfordul inkább, pedig régen mindig beszélgettünk, mindig volt egy-két jó szava a gyerekhez is, most mindig dolga van. Hiába, csalódást okoztunk neki.
Gondolj bele ránk hogy néznek, amikor megjelenünk valahol az 5 kicsi gyerekünkkel + rajtam már látszik, hogy terhes vagyok (24 hetes vagyok). Tegnap ahány helyre bementünk , mindehol megkérdezték, hogy mind a miénk - e...
Ja, és a C.. Bankban pont tegnap nyitottunk megtakarítási számlát, és ott is megkérdezte a hölgy, hogy bírjuk 6 gyerekkel, hogy még félretenni is tudunk.
Kiváncsiak a legtöbben, és meglepődnek, van egy bizonyos réteg, aki irigy, van egy réteg, aki lesajnál, nagyon kevesen vannak, akik tényleg elismernek minket és gratulálnak. Nem várom el, de jólesik a dicséret, a többi megjegyzéssel meg nem kell foglalkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!