Milyen támogatást kapnék egy baba után?
Úgy látszik itt a válaszolók egy részének tuti melója van, 100%-ra bejelentve, és sajnál mástól még 2 forintot is! Undorító!!!
Én is azt mondom, hogy előbb magasabb szinten kéne körülnézni utána a mezei anyukákat elővenni! Érdekes, hogy a kedves képviselő hölgy, D. Dóra is csak azután kért gyedet, miután a sajtó megszellőztette, hogy teljes fizetést kap. Tőle nem sajnáljátok a több százezret, de egy kismamától és a gyerektől sajnáltok 25 ezer forintot????
Nekem szerencsém volt munka terén, mert állami alkalmazottként mindig is be voltam jelentve teljes összegre, de sajnos a férjem révén megtapasztaltuk a dolog másik oldalát is. Eddig 3 nagy cégnél dolgozott és egyik helyen sem volt bejelentve még a teljes keresete felére sem!!! Persze könnyű pampogni, hogy olyan helyre kell menni, keresni stb stb stb, de sajnos pénzből él az ember, ha nem tetszik a helyzet visz lát, van helyetted 20 másik, de hogy utána miből fogsz megélni az már a kutyát nem érdekli.
Na szóval aki még nem tudná ilyen országban élünk, ahol nem az a jellemző, hogy minden utcasarkon munkalehetőség van és a munkáltató mindent megtesz az alkalmazottjáért. Itt mindenki a saját érdekeit nézi és ez a válaszok egy részéből is jól kirajzolódott.... Sajnos ....
Hú, de hisztis lett mindenki.
Akkor is az a véleményem, aki nem dolgozott meg érte, nem érdemli meg az állam segítségét. Ha mindenki dolgozna mielőtt gyereket szül, igenis több lenne a fizetésünk. Nem tudom honnan szoptad ki, hogy irodában dolgozom minimálbérért, egyáltalán nem így van. Kemény fizikai munkát végzek, van hogy napi 16 órában. Én nem ugatok, az lehet, hogy te kutyának érzed magad. De hajrá, vállaljatok erre a 35ezer ft-ra gyereket! Meg a fekete munkára, ami bármelyik nap megszűnhet! Én aztán nem vállalnék gyereket a SEMMIRE. Köszönöm a jókívánságokat, van már gyerekem. Tőle veszik el a pénzt azok, akik miatt ilyen helyzetbe jutott Magyarország. Mert ugyebár valakinek büdös a munka, ha épp nem az álommelót kínálják. Aztán meg sír, hogy nincs lóvé.
Sosem mondtam, hogy diplomám van. A szakmám pedig keresett, csak épp 10- ből 9 helyen nem jelentenek be. Ahol pedig igen, ott már megvan, hogy ki kerül be. És tudod mit? Igen, büdös a munka, amit nem fizetnek meg. És továbbra sem értem mért azt a kevés pénzt sajnálod az anyáktól ( mellesleg a " biztos munkahely" is megszűnhet egyik pillanatról a másikra- miről beszélünk?!)
Dolgozz továbbra is, fizesd az adót ( hogy mire?? nem a gyesen lévő anyákra, hanem kedves és mélyen tisztelt minisztereinknek, képviselőinknek, akik lóf@szt sem tesznek az országért), örülj neki, hogy bejelentenek, és maradj csendben! Szerintem rengetegen vannak így vele, mint én, hogy nem vergődnek minimálbérből, és a " könnyebb" utat keresik. Ahogy szintén sokan vannak, akik nem várnak 30-40 éves korukig a gyerekkel, csak hogy meglegyen a megfelelő egzisztenciájuk ( nem túl egészséges olyan időse szülni ) És bármit tanul az ember, legyen vízvezeték szerelő, tanár, targoncavezető stb. nagyon ritka, hogy a tanfolyam/ iskola ( egyetem) elvégzése után fél éven belül találjon munkát- főleg bejelentettet. És ez megint csak a kedves kormány hibája. Ha reális lenne az adó mértéke, valószínűleg több cégtulajdonos jelentené be az alkalmazottait.
Ajánlom ezt szeretettel :)
Most lépek ki a vitából, egyik oldal sem győzi meg a másikat. Továbbra is úgy vélem, hogy nem tőlünk kéne sajnálni azt a pénzt( más kérdés, hogy ahogy egy hozzászóló írta, egész más kategória, aki szülőképes kora alatt évente pottyant ki egy gyereket). Nem érzem magam rossz embernek emiatt, te gondold nyugodtan, hogy az vagyok. Illetve, azt írta valaki, hogy valaki otthon lébecoljon egész nap a pénzedből. Hol élsz te?? Egy anya a pici gyerekkel csak ül és néz ki az ablakon? Reszelgeti a körmét? Cigit+ piát vesz a " segélyből"? Gratulálok. Egyébként, ha így zavar, hogy "belőled" élünk, keress te is munkát feketén. Hajrá :) Máris nem fogok belőled itthon szórakozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!