Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen támogatást kapnék egy...

Milyen támogatást kapnék egy baba után?

Figyelt kérdés
23 éves vagyok, még nem tervezünk bébit, csak kíváncsi vagyok, hogy mennyi támogatásra számíthatnánk, úgy, hogy 2 éve végeztem el a sulit, de azóta, papíron nem dolgoztam 1 percet sem, ebben a helyzetben ha most babát várnánk, mennyi anyagi támogatásra, és mifélékre számíthatnánk, kedves államunktól?
2013. márc. 1. 14:20
1 2 3 4
 11/38 A kérdező kommentje:
Ugyan mit köszönnék meg, nem kapok semmit, nem vagyok terhes.
2013. márc. 1. 14:51
 12/38 anonim ***** válasza:
80%
Bár nem tudom mennyit dolgoztál diákként, tény, kevesebb adót vonnak, mint egy " felnőttől" de vonnak adót... ;)
2013. márc. 1. 14:53
 13/38 anonim ***** válasza:
84%
Ja, igen. És le lehet nézni- lehet rám haragudni, mert " ingyen élek" az adófizetők pénzéből. De nem csinálnám máshogy, ha visszamehetnék az időben. Nem azért tanultam, hogy egy minimálbérrel kiszúrják a szemem, csak mert megtehetik :) Nem azért szültem, hogy pénzt kapjak, nem magamra költöm amit kapok, nincs 8 gyerekem...
2013. márc. 1. 15:00
 14/38 anonim ***** válasza:
23%

Ja szóval a minimálbér nem megfelelő mert abból vonnak 30. ezer adót is inkább a fekete munkát választod.

Na inkább nem írtál volna semmit.

2013. márc. 1. 15:02
 15/38 anonim ***** válasza:
100%

Ne essetek már egymásnak, semmi értelme nincsen!

Tény hogy van olyan helyzet, amikor az ember nem ugrálhat csak úgy egyik helyről a másikra csak azért hogy be legyen jelentve.

Egy rokonom egy étteremben dolgozik kézilányként havi netto 130.000 forintért nem bejelentve. Sajnos "kénytelen" itt dolgozni, mert igaz, hogy lehetne bejelentett állása a minimálbérért, de pénzből élünk és szükségük van most rá.

Igaz, hogy a kérdező kicsit furán tette fel a kérdést, kicsit cinikusan, de azért nem olyan rózsás a helyzet álláskeresési ügyben.

2013. márc. 1. 15:09
 16/38 anonim ***** válasza:
80%

Nem azért nem felel meg, mert adót vonnak belőle. ( Bár tény hogy ebben az országban irreális az adó mértéke) Azért nem felel meg, mert mint mondtam, nem azért tanultam ( saját pénzből, amit diákmunkával kerestem), hogy hazavigyek 70e Ft- ot. Illetve modjuk zsrgőzben izzadjak egész nap, ami ráadásul rohadt egészségtelen is. Ha vonnak tőlem mondjuk 80e Ft- ot adóra, de megmarad a 120, akkor boldogan adózom...

Na mindegy, befejeztem nem vitázom. Mint mondtam, akkor sem tenném másképp, ha lehetne.

A kérdésre már többen válaszoltunk- szerintem nem kell a "ráborítani a szart". Ennyi. Ha másképp látod egészségedre

2013. márc. 1. 15:12
 17/38 anonim ***** válasza:
24%
Ja mert más azért tanul egyetemen, hogy mások tudjanak segélyből élni. Hát képzelheted én sem azért tanultam, hogy vad idegenek otthon lébecoljanak belőle.
2013. márc. 1. 15:21
 18/38 anonim ***** válasza:
21%
Aki nem dolgozik rendes munkahelyen az ne vállaljon gyereket! Vagy vállaljon, de ha annyira jól megy feketén, ne kérje a gyest, cspt, és társait, ugyanis nem kötelező ezeket megigényelni. Rohadt bosszantó, hogy az ilyenek miatt, akik feketén amúgy is többet keresnek, mint én, alig tudok megélni, pedig én csináltam törvényesen, én vagyok az adózó, én dolgozok hivatalosan az országnak! Szégyen!
2013. márc. 1. 15:21
 19/38 anonim ***** válasza:
Persze ez nem a mi hibánk, és nem is a másik oldalé, ez a drága politikusoké, és most, hogy a Matolcsy lesz az MNB elnöke, akár el is kezdhetünk menekülni. Az utolsó kapcsolja le a villanyt Magyarországon, mert aki itt marad, annak jól áll majd a sötétség!
2013. márc. 1. 15:25
 20/38 anonim ***** válasza:
84%

Ha jár, mért ne használnám ki? Egyébként nem olyan nagy összeg ez, hogy az ember falnak menjen tőle ( és egy pici baba mellett nehéz elmenni dolgozni teljes időre, hogy ugyanúgy álljon az ember. Ha már ez olyan rossz dolog, akkor állambácsinál lehet reklamálni :)

Nem állok sorban az önkormányzaton, hogy 628 féle segélyt igényeljek, nem szülök ( és nem is tervezem, hogy szüljek) 8 gyereket, hogy vígan megéljek a családiból. Bizonyos emberek sokkal, de sokkal jobban lehúzzák ezt az országot ( gondoljatok bele, tisztelt politikusaink- legyen szó bármelyikről- mennyi pénzt zsebelnek be a ti adótokból. Tőlük nem sajnáljátok a több milliót? Egy GyESen lévő anyukától ( pláne a gyerekétől) meg sajnáltok 37 500 Ft- ot. Érdekes észjárásotok van :)

2013. márc. 1. 15:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!