23 éves vagyok, még nem tervezünk bébit, csak kíváncsi vagyok, hogy mennyi támogatásra számíthatnánk, úgy, hogy 2 éve végeztem el a sulit, de azóta, papíron nem dolgoztam 1 percet sem, ebben a helyzetben ha most babát várnánk, mennyi anyagi támogatásra, és mifélékre számíthatnánk, kedves államunktól?
nettó kb. 25 ezer forint gyes, kb. 12 ezer forint családi pótlék. Ez az, amit minden hónapban kapnál. Szülés után kapnál egyszeri anyasági támogatást, ha eljársz rendesen terhesgondozásra, ez kb. 64 ezer forint.
2013. márc. 1. 14:21
2/38 anonim válasza:
Gyest kapnál 28000 Ft körül meg családi pótlékot 12200 Ft-ot.
2013. márc. 1. 14:22
3/38 anonim válasza:
Mi az, hogy "kedves államunktól"? A kedves államunknak a tisztességes adófizetőktől van pénze. Tőlük elveszik és odaadják neked, aki feketén dolgozik, úgyhogy a helyedben nem lennék ilyen cinikus. Az összegeket jól írta az első.
2013. márc. 1. 14:24
4/38 anonim válasza:
Gyes és családi pótlék. Plusz az egyszer anyasági, ha megvan a dokitól és a védőnőtől 4 pecsét a kiskönyvbe. Plusz még egyszeri születési támogatás a babának az önkormányzattól, ha nálatok van ilyen (nem mindenhol van). És ha esetleg a párod dolgozik, akkor majd ha megszületik a baba visszamenőleg vissza tud igényelni adókedvezményt a magzat után. Születése után pedig meg tudja igényelni a családi adókedvezményt.
2013. márc. 1. 14:28
5/38 anonim válasza:
Teljesen igaza van az utolsónak annyi járna a közösből amennyit bele tettél 0Ft. De sajnos a gyes alanyi jogon jár ami családival együtt 38000Ft.
Na ezért kellene megszüntetni az alanyi jogon járó Gyest.
2013. márc. 1. 14:29
6/38 anonim válasza:
25500 gyes+12200 családi havonta.Egyszeri anyasági,ha rendszeresen jársz terhesgondozásra.
2013. márc. 1. 14:30
7/38 A kérdező kommentje:
1: Nem tervezünk babát a közel jövőben, mint már említettem, csak kíváncsi vagyok mennyit kapnak azok akik ilyen helyzetbe szülnek.
2: Már kismillió álláshirdetésre jelentkeztem, érdeklődtem, önéletrajzot beadtam, szerintem ezzel nem én egyedül vagyok sajnos így ebben az országban.
3: Ahhoz, hogy én is hozzá tudjak tenni a családi kasszához, muszáj a hobbimból, és a szakmámból pénzt csinálni, és ezt majd ha megengeded kedves válaszoló, majd én eldöntöm.
Köszönöm azoknak akik mindenféle megjegyzés nélkül a kérdésemre válaszoltak!
2013. márc. 1. 14:38
8/38 anonim válasza:
Milyen támogatást? A legminimálisabbat. Gyes+csp, meg egyszeri anyasági. És ezt is köszönd meg, mert nem állambácsi adja neked a saját zsebéből, hanem a azok fizetéséből vonják le, akik nem feketén, hanem bejelentve dolgoznak, így kevesebbet kapnak kézbe. Igen, h az ilyenek, mint te gyes-t tudjanak kapni. Mert ha azt néznék, mit tettél a közösbe, mennyit adóztál már, akkor semmit se kapnál.
2013. márc. 1. 14:39
9/38 anonim válasza:
GYES + családi 37500 Ft havonta.
Azoknak meg, akik szidják, üzenném: összesen 5 évet dolgoztam a lányom születése előtt- ebből 2,5 diákmunka volt ( nem számít bele a GYED-be és TGYÁS-ba) illetve a másik felét pedig ugyanazon a helyen, ahol a "tulajdonos" nem volt hajlandó bejelenteni.
A magyaron kívül 2 nyelvet folyékonyan beszélek, szakmám van. Mégsem találtam olyan helyet, ahol eleget keresnék, és bejelentenének. Szerintem nem azt kéne szidni, aki dolgozik ( és önhibáján kívül nincs bejelentve)és rá van kényszerülve, hanem a munkaadókat. ( TB- t tudtam fizetni magam után, de a többivel mit kezdjen az ember? Dolgozni kell, pénz kell...
2013. márc. 1. 14:47
10/38 anonim válasza:
Persze kifogást lehet találni én is baromira örülnék ha a fizetésem havi 50. ezerrel több lenne, mert annyit minden hónapban elvisz az államácsi.
A diákmunkából nem adózol elég egyértelmű, hogy nem számít bele.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!