Milyen joga/kötelezettsége van a védőnőnek? Muszáj beengednem a lakásomba?
csak arra kíváncsi ilyenkor, hogy milyenek a körülmények, nem kell kétségbe esni. Van víz, gáz, villany, oké. Meg kell néznie a lakást, milyen tiszta, hogy van felszerelve... vagy viszel róla fényképet? Számodra ez egy szükséges rossz. De akkor is ez lesz a véleményed, ha a babád éjjel keservesen sír, és nincs senki, aki segítene? Vagy akkor elhívnád a védőnőt, hogy nézze meg? Vagy bármi van, tőle kell segítséget kérni, ő tud ilyen ügyekben segíteni. Ez a munkája, ezt el kell fogadnod.
Amúgy azt ajánlom én is, hogy most beszéld meg vele, inkább te mennél, aztán szülés előtt 1-2 hónappal menjen ki ő. Szülés után pedig muszáj mennie, ő figyeli, megfelelően fejlődik-e a babád, minden rendben van-e. Sok védőnő képzettebb, mint egy orvos, jobban otthon van a saját területén. Egy 5 napos babát meg nem kaphatsz a válladra és viheted el hozzá, pláne olyan időben nem (és akkor a sok baciról, szmogról, stb még nem is beszéltünk...)
Szerintem kicsit túlpörögsz... egyeztess vele olyan időpontot, mikor a férjed is otthon van. Vagy anyukád. Vagy őt sem engeded be???
De tényleg, mi van, ha mennek vízórát leolvasni, vagy elromlik a fűtés, és meg kell csináltatni? Elnavigálnak az ajtóból, hogy mit csinálj?
Szerintem ez "beteges" - ne sértődj meg, de nem tudom jobban megfogalmazni. Lehet fel kéne keresned egy pszichiátert...
"25 év körüli fiatal hölgyemény, még babája sem volt, most szabadulhatott a suliból."
Ezt nem kellett volna, nagy ostobaságra vall. Akkor ilyen alapon tanár, óvónő is csak gyerekes anyuka/apuka lehetne és rákot is csak olyan orvos gyógyíthatna, aki már volt rákos. Attól, mert valaki szült egy gyereket, még nem biztos, hogy ért is a gyerekekhez. Egyesek úgy tesznek, mintha a gyerekszüléssel megszerezték volna az egyetemes tudást, a világ bölcsességét.
"Könyörgök, ha él még az a baba, akkor csak nem lehet nagy baj... "
Ugye ezt a mondod komolyan?
De hogy a kérdésre is válaszoljak: A védőnő kötelezettségei: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!