Valaki tud tanácsot adni?
friss diplomás 23 éves lány vagyok. van egy 8hónapos kisfiam.több tanácsra is szükségem lenne. az egyik az hogy mikor vállaljunk a férjemmel új babát. Ő dolgozik, keresete átlagos, nekem még bejelentet munkahelyem nem volt. félre tett pénzünk van. de így ugye csak gyest kapok. most szeretnénk hitelt felvenni, ehhez jön a másik kérdésem, vegyünk, vagy épüljünk egy családi házat.
több emberrel leültünk már és az általunk elképzelt ház 12 millióból megoldható.(ebbe már bent is laknánk, persze nem úgy hogy minden fullos és kész van)
férjem szerint előbb dolgozzam mielőtt bevállaljuk a második babát, de attól féllek hogy úgy megszeretem a munkám hogy nem fogok tudni csak úgy eljönni és szülni. az el költözös is olyan hogy vagy ezt vállaljuk be vagy a babát!
van valakinek valami hasonló "problémája"? tud valaki tanácsot adni?
nehéz tanácsot adni mivel nem látunk bele a pénztárcátokba és nem is írtál semmi kornkrétumot mennyire jöttök ki egy hónapban, mennyitek marad.
így hát azt írom le ami szerintem a fontossági sorrend ebben a hármasban.
munkavállalás, a baba 2 éves kora körül, majd házépítés elkezdése a spórolt pénzből, ha elfogy, akkor hitel, de én csak a legvégső esetben vennék fel hitelt (mi is most építkezünk, egy gyerekünk van, én már visszamentem dolgozni, ha elkészül, akkor jöhet a tesó, hitel nélkül elég lassú, de biztosabb). és ha már minden kész, elég ideje vagy a munkahelyeden és már biztosan látjátok, hogy a fizud nélkül is tudjátok fizetni a hitelt a rezsit, kaját és minden mást, akkor vállalnám be a kistesót
Igen nekünk kellene, de nem tudjuk! ezért kérdeztek meg másokat!
párom 130 keres+kafetéria én 37800 kapok havonta! ebből annyit költünk amenyit a babára költeni kell, +kaja. -mivel a szüleimmel lakunk, Ők meg ezzel tudnak minket támogatni, hogy nem kérnek rezsit.
én szeretnék dolgozni, de a bölcsitől félek, munkám szerencsére lenne.
amit leírtál azzal már van egyfajta kiindulopontunk!
köszi:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!