Lego vonatokban (4 éves kisfiúnak) milyen tanácsot tudnátok nekem adni?
Igazándiból kiírtam a kérdésem a szórakozás/játékok kategóriában is, de itt többször találkoztam már lego-s kérdéssel (is), és itt több a rokonlélek anyuka, aki esetleg szívesen segít.
4 éves a kisfiam, és a "nagyfiús", sima lego vonatszetteken agyalok, hogy apránként vásárolnék neki. (Ugyanis a Lego duplo vonatjaival már jóideje nem játszik. Szerintem megunta.)
Ezek a nagyfiúsak, amikre gondolok, távirányítós mozdonyok, amibe úgy szereljük a motort. (Power Functions alkatrészek a Lego Technic termékek közül.)
Az összeszerelés úgyis apuka kedvenc része, azt biztos nem tudná megcsinálni, de magával az összeszerelt távirányítós megoldással tudnak ekkora gyerekek már játszani? Vagy csak "szétríbolnák" az egészet? :)
http://www.youtube.com/watch?v=NBVUnL3PXvE
Ez az a szett, bár én arra gondoltam, hogy a 7597-es vonathoz ( [link] vennék külön távirányítót, motort, síneket stb.
Szintén egy 4 éves, vonatmániás kisfiú anyukája vagyok.
Én egyelőre nem vennék neki Lego vonatot. Mit veszel később? 6-7 évesen, mikor már össze is tudná szerelni.
Egyébként lehet más elektronikus vonatot is kapni. Irányítani tudni fogja (legalábbis az enyém 3,5 évesen kapott egyet, is nem okozott gondot az irányítása). Az enyém azóta is játszik vele, bár nem az elektronikus vonatot irányítja rajta, hanem a favonatait tologatja az elektronikushoz tartozó műanyag sínen is, merthogy pont ráfér és könnyebb vele történeteket eljátszani.
Szóval szerintem egyelőre felesleges. Mire ő is össze tudná szerelni, a fele hiányozni fog. Ezeket az alkatrészeket meg szinte lehetetlenség pótolni. Én a helyedben inkább vennék egy autós építő Legot alapkockákkal. Abból is lehet vonatot, fűtőházat, vasút jelzőlámpát, táblákat építeni (persze sín nem lesz hozzá, de hidd el, hogy nem ez számít), s ezeket az egyszerű vonatokat már ő is a saját fantáziája alapján el tudja készíteni. Csak a kerekek kellenek hozzá, meg az autós építő szettben lévő összekötő elemek (amivel a mozdonyhoz hozzá tudja kapcsolni a kocsit), ablakok. Az enyém szinte mindennap épít belőle valamit, igaz, apa gyakran mutat neki új trükköket.
Egyébként a modellvasút olcsóbb, mint a Legos készlet, s jobban is bővíthető. De azt 10 éves kor alatt nem nagyon ajánlják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!