Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha éjjel kell bemennem a...

Ha éjjel kell bemennem a kórházba mert mondjuk elfolyik a magzatviz akkor 10 percre egyedül hagynátok az éjjel egyébként nagyon jól alvó 3 évest? Ne toljatok le a kérdés miatt! Vagy adjatok ötletet hogy csináljuk. Kieg lent

Figyelt kérdés
Nem szeretnék kioktató válaszokat kapni. Szóval arra gondoltam,hogy ha éjjel megy a magzatviz akkor ugye a mentő visz be(kocsink nincs,bkv-val meg elég huzós lenne bejutni Kispestről a Szt.Imrébe.Ha korábban jön akkor a Sote 1re kell mennem,ez is elképzelhető mert 2 ujjpercnire van a kijárattól a baba feje.) Az egyik nagyszülő kb félóra alatt lenne itt,másik kb 10-20perc alatt.(2 villamogmegállónyira lakik,van kulcsuk a lakáshoz) Vagy esetleg ebben az esetben a mentő megvárja a nagyszülőt hogy megérkezzen? Multkor kb 15 perc alatt érkezett meg a mentő.Azt mondta a doki hogy ha elment a víz akkor 30-40 perc és megérkezik a baba...Panel lakásban lakunk,szerintem az se megoldás hogy apuka marad addig vele s utánunk jön a kórházba mert lehet addigra mire beér megszületik a babóca. Kicsit parázok,de most megyek visszafeküdni mert folyamatos fekvésre vagyok itélve.(Egy 35 hetes kismama aki már elég rendesen parázik...)
2013. febr. 26. 12:42
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
Mennyire volt gyors az első szülésed, hogy most ilyeneken gondolkodsz, hogy 10-15 perc alatt megszülsz?
2013. febr. 26. 14:35
 32/47 anonim ***** válasza:

èn írtam, hogy ha annyira közeli a szülés akkor otthon szülsz meg...

Persze ez már olyan esetben amikor semmi esély neki indulni.

De ha a mentöben látszik már a feje vagy tényleg nagyon közeli akkor a legközelebbi korházba ahol van szülészet.

Ezt is az elsösegélyen mondták.

Egésznapos gyerekelsösegély tanfolyam volt, és én voltam az egyetlen terhes, és ráadásul már idöben. Mindenki azt várta, hátha ott szülök meg.

Ez az elsö szülésem elött volt, és mondták hogy ez amúgy sem történne meg mert nagyon ritka, hogy elsöre valaki 3 órán belül szüljön.

2013. febr. 26. 14:41
 33/47 anonim ***** válasza:
100%

hű..szerintem kicsit már túlkomplikáltad....

amúgy a doki nem tudhatja mennyi idő a szülés...nem tudom milyen alapon saccolgat itt 30 perceket .....

arra amit a dokid mondott én egy fillért nem adnék ne haragudj.....

a lényeg hogy a naggyal legyen valaki, ne hagyjátok 2 percre se éjszakára egyedül....

majd a helyzet adja magát, most felesleges ezen ennyit agyalni..

2013. febr. 26. 15:22
 34/47 anonim ***** válasza:
Tudnám miért lettem lepontozva, mert meg mertem szülni burokrepedéstől 40 percre??? vagy mert azt mertem javasolni esetleg költözzön oda arra a kis időre a mama mert minden inkább jó ötlet mint hogy ott hagyják a lakásban a gyereket,?? Komolyan nem értem az én válaszommal mi volt a gond....de mindegy ha vkinek ettől könnyebb a lelke mára, akkor tegye.
2013. febr. 26. 15:26
 35/47 A kérdező kommentje:

Az elsô baba is egesz gyorsan jött. Este 7kor lezuhantoztam s lefeküdtem aludni mert szokatlanul fáradt voltam. az addigi 11 helyett. de ekkor már 10 15 perces fájások voltak. kapásból.dokinak is szoktunk. 4körül a szokásos éjjeli pisire keltem fel.5._3 perces fájások jöttek. bementünk a mentovel .ekkor csak 1 ujjnyi volt a tagulas de a kiírt nap után 1 héttel. ráadásul pici volt a lány. s szülésvisszatartot szedtem. 7kor nem birtam mar a

wcrol felkelni. ekkor szoltak a dokinak s egy jo órát a zuhany alatt voltam forró vízzel.9re jött be s ekkor kis beszélgetés.meg reggeliztem. 11korr 4ujjnyi,kor bürokrepesztes víz elment. s utána jött 3 tolofajasra a nagy.

2013. febr. 26. 16:18
 36/47 anonim ***** válasza:

nekem első baba, az első fájás után 4 órával már a kezembe volt, ettől függetlenül a második "csak" 3 órára rövidült....most várom a 3.-at...(de nem tartok attól h csak 30 perc lesz a vajjúdás :DDD ..jó is lenne!!! )

szerintem nem lesz meg a babád 30 perc alatt ha az első ennyi ideig tartott.....

2013. febr. 26. 16:25
 37/47 anonim ***** válasza:
100%
Már bocsi, de ez több mint 24 óra volt elsőre. Akkor most komolyan gondolod hogy a 2. meglesz 30 perc alatt? Nem akarlak elkeseríteni, de nem ilyen egyszerű. Én már 3 ujjnyira nyitva voltam, a doki nem engedett haza elköszönni a nagytól, mondván útközben "kiesik" a baba, de így is 3 óra volt a második. Az első pedig 4 óra volt első fájástól. Szóval bőven lesz időd megvárni a nagyit. Eszedbe ne jusson otthagyni a nagyobbat.
2013. febr. 26. 16:36
 38/47 anonim ***** válasza:
100%
Második terhességemnél sokat voltam egyedül a fiammal(1év kor különbség) párom messze dolgozott. Nagyszülők 40-45 percnyire. 32. héttől kisfiamnak is össze volt pakolva egy pici hátizsákba, ital, kaja(üveges baba kaja), dobozos tápszer. Cumisüveg. Pelenka. Ha bármi lenne, jön velem, míg az első segítség meg nem érkezik. Eszem ágában nem lett volna egyedül hagyni, akár éjjel is.
2013. febr. 26. 16:59
 39/47 anonim ***** válasza:
100%

A leírtak alapján ez egy teljesen átlagos első szülés, sőt, sokaknak jóval rövidebb (nekem is). Ettől még sem a 2. sem a 3. gyerekem nem született meg 30 perc alatt. A 2. 3. a burokrepedéstől 2 óra volt, akkor már 2-3 ujjnyi méhszájról indultam, mert az utolsó hetekben kinyílt.

Nem hinném, hogy ebből kiindulva 30 perces szülésre kéne számítanod. (nem is értem azokat a dokikat, akik így jósolgatnak... Semmi alapja, orvosi pláne nincs, az én szemeben eléggé elvesztik a hitelüket az ilyen jósolgatós dokik :S)

2013. febr. 26. 18:29
 40/47 frászkarikaborsó ***** válasza:
Ha ilyet mondana a dokim én megbíznék benne és azonnal rohannék a kórházba, nem játszanék azzal a 10 perccel. Viszont szerintem inkább apa késse le a szülést minthogy a gyerek egyedül maradjon, szóval én azt a megoldást választanám ilyen esetben hogy apa marad a nagyobb gyerekkel, és utánunk jön mihelyt a nagyszülő megérkezik.
2013. febr. 26. 22:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!