Születéstől a szobatisztaságig mennyit költ az ember pelenkára?
pop-in mosható pelenkát akarok venni. a tapasztalat azt mutatja, hogy a 20 darabos csomag ami 90 ezer ft, szobatisztaságig kiszolgálja az embert (de van, akinek két gyereket is kiszolgált).
nem az ára miatt akarom venni, egyszerűen úgy hiszem, egészségesebb, mint a műanyagpelenka, amiben bizonyítottan vannak mérgező anyagok és nem szellőzik, illetve magasabb benne a hőmérséklet az ideálisnál kerek egy fokkal (ami egy fiú gyermeknél nem szerencsés)
viszont az egyik ismerősöm lehülyézett, mondván ez sokkal drágább megoldás, mert max 50 ezre költ az ember pelenkára évente.én meg a mosással egy csomó pénz elköltök, amit ő nem. én akárhogy számolom, az az 50 inkább 100 ezer, ha nem több. ti mit gondoltok?
igen, én sem akartam vitatkozni a környezetes részén.mert tényleg nem volt igaza. ahhoz fákat vágnak ki, soha nem bomlik le, és rengeteg víz kell a fák növeléséhez, amit kivágnak és már az előállításhoz is.
arról ne is beszéljünk, h a szennyvízet tisztítják és nekem A+++-os gépem van. mosódióval mosok és mosószódával. ecettel fogom öblíteni és így a kakán kívül, ami így is úgy is a környezetbe kerül, nem szennyezek semmit. ráadásul semmilyen vegyszert nem juttatok a természetbe vele, ellenben az eldobható pelust és eldobható törlőkendők tömkelegét használó emberekkel szemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!