Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Születéstől a szobatisztaságig...

Születéstől a szobatisztaságig mennyit költ az ember pelenkára?

Figyelt kérdés

pop-in mosható pelenkát akarok venni. a tapasztalat azt mutatja, hogy a 20 darabos csomag ami 90 ezer ft, szobatisztaságig kiszolgálja az embert (de van, akinek két gyereket is kiszolgált).

nem az ára miatt akarom venni, egyszerűen úgy hiszem, egészségesebb, mint a műanyagpelenka, amiben bizonyítottan vannak mérgező anyagok és nem szellőzik, illetve magasabb benne a hőmérséklet az ideálisnál kerek egy fokkal (ami egy fiú gyermeknél nem szerencsés)

viszont az egyik ismerősöm lehülyézett, mondván ez sokkal drágább megoldás, mert max 50 ezre költ az ember pelenkára évente.én meg a mosással egy csomó pénz elköltök, amit ő nem. én akárhogy számolom, az az 50 inkább 100 ezer, ha nem több. ti mit gondoltok?

2013. febr. 25. 17:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

[link]

ez csak egy számítás, én olvastam olyat, ahol sokkal durvább a különbség. nem akarok hazudni, de vagy 150-300 e vagy 300-600 e.

engem is mindig lehülyéznek, de már nem veszem fel. te se foglalkozz velük!

2013. febr. 25. 17:18
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Àtlag 5-6 db/nap. kezdetben több vége fele kevesebb. kb 45 ft/ db. Jó esetben 2 évig. Vagyis kb 5*45*730=164.250 ft.
2013. febr. 25. 17:20
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Hát kb 10.000 ft/ hó ,főleg az elején, elég sok pelus fogyott. Utána kicsit kevesebb, de ha meg van egy hasmenéses kórság pár nap alatt fogy el egy csomag pelus. Szerencsésnek mondhatom magam, mert a két nagyobb gyerkőcöm 2 évesen szobatiszta volt. A kicsi még csak 1 éves. Szóval ha csak mondjuk havi 5 ezerrel számolok, az akkor 2 év alatt 120 000. 3 évre 180.000.
2013. febr. 25. 17:21
 4/11 A kérdező kommentje:

meg ami még furcsa volt, hogy azt mondta, nem kell napi 6-8 újszülött korban, meg később sem kell sűrűn cserélni. szerinte ha csak belepisil, nem kell lecserélni.

lehet velem van baj, de én pisiben sem akarom otthagyni. a pelenka hiába szívja be ami kifolyt, a kis bőrét akkor is csípi.

2013. febr. 25. 17:29
 5/11 anonim ***** válasza:
Nekem amíg kicsit volt, minden evés után kakilt. Volt, hogy többször is. Ez az első 2-3 hónap volt, utána már kevesebb lett a pelus fogyasztás. Utána már tényleg nem kell napi 7-8 pelus, de 5 akkor is kell. A pisist is cserélem, ha nem is azonnal... a kakist viszont amint észreveszem.
2013. febr. 25. 17:48
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Pontozzatok le nyugodtan, sosem érdekelt ez a pontrendszer, de ha a fenti honlap szerint számolom, akkor a kisfiam esetében nincs nagy különbség összegben. 2 éves korában szobatiszta és ágytiszta lett, így egy évvel kevesebbet számolok. A különbség így nincs 30ezer forint sem, ennyit viszont nekem megér, hogy akárhol vagyok, (védőnő, nagyi, nyaralás, kirándulás) kidobom a használt pelust, és nem kell csomagolnom esetleg a kakás vagy pisis textilpelust.

Így én a kislányomnál is ezt használom. A környezetvédelem sem állja meg teljesen a helyét, hiszen tiszta ivóvizet "pazarolsz el" mosáshoz, és szennyvizet gyártasz.

2013. febr. 25. 18:34
 7/11 anonim ***** válasza:

A lányom 3 éves, a születése előtt sokat tanakodtam, de anyukám és a férjem lebeszélt a mosható pelusról. Szerintem sem sok a különbség....a moshatónál ott a mosószer, mosógép, áram, víz kopása\használása és a teregetés,szárítás. Szóval nem csak a pelus árát kellene nézni....

A mosható előnye, hogy bőrbarát és talán hamarabb leszoknak a pelusról a gyerekek.

2013. febr. 25. 23:36
 8/11 anonim ***** válasza:

Eleve ott kéne kezdeni az összehasonlítást, hogy a mosható pelust valamennyiért el fogod tudni adni később (legyen mondjuk fél ár), a kettő különbözete adja meg, hogy valóban mennyit költöttél rá.

Ez után kell megsaccolni a mosás költségét, szokástól függően, lehet, hogy az ezer Ft-ot alulról súrolja, lehet több ezer Ft is havonta, de ahhoz már drága mosószer, akár szárítógép kell. Az a tapasztalat, hogy aki mosható pelust választ, az ezekkel is takarékosan bánik, számoljuk havi 1500 Ft-al.

Vegyük az optimista verziót, hogy már két éves korára szobatiszta lesz a gyerek, igaz, ez a ritkább:

Így a moshatózás költsége:

45 ezer Ft (készlet)

1500*12*2 (mosás) 36.000, összesen 82 ezer Ft

Most számoljuk az eldobható pelust, olcsó pelus árral, (legyen 45 Ft) napi darabbal, törlő legyen 2 csomag, 300 Ft-os

45*5*30*12*2=162.000 törlők: 2*300*12*2=14.400 összesen 176.400 Ft

Próbáltam a mosható pelus költségeit föl, az eldobhatósét letornázni, de így is több, mint kétszer annyiba kerül az eldobható pelus használata. Persze ha ezt tovább fokozzuk valami nagyon ócska eldobhatóst hasonlítunk össze csúcsszuper moshatóval amit a legdrágább mosószerrel mosunk és szárító-gépezünk, akkor lehet, hogy az ismerősöd teóriáját tudnánk igazolni, de az érthető módon egy torz összehasonlítás lenne. (meg olvastam itt ilyet, hogy van aki nem cserél pelenkát, csak egy pelenka van egész nap a gyereken, eldobhatósból... na ezeket inkább nem venném bele az összehasonlításba)

2013. febr. 26. 10:34
 9/11 anonim ***** válasza:
Azt el is felejtettem írni, hogy vannak önkormányzatok amik támogatást adnak a mosható pelust használó családoknak, ezt érdeklődjétek meg mindenképp!! Jó esetben a készlet ára kijön belőle és akkor már tényleg csak a tisztításra kell költeni.
2013. febr. 26. 10:40
 10/11 anonim ***** válasza:

6.válaszoló: nem pontozlak le, de hozzáfűzni szeretnék:

az eleje ok, elfogadom, nem is akarok rajta semmit cáfolni.

A környezetvédelmi részében viszont nincs igazad. Már unom magam szajkózni, olvass utána. De azért röviden: eldobható pelus előállítása is nagyon környezetszennyező, illetve oda kell szállítani minden egyes darabot a boltba, becsomagolni. illetve utána szeméttelepre vinni. (az amúgy veszélyes hulladéknak számító kakit és pisit) Gondold át ugyanezt a moshatóra. Emellett az eldobható pelus lebomlási ideje 100 év.

2013. febr. 26. 10:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!