Miért itt kérdezik meg a gyerekek, amiket ovis korban megtanul az ember az anyukájától?
Dögivel olvasok olyan kérdéseket a GYIK-en, amiket ovis koromban tanultam meg az anyukámtól, nagymamámtól.
Alapvető egészségi dolgokat, stb.
És amikor felmerülnek, megijedek és tanácstalan vagyok, azonnal szaladok hozzájuk, és kérdezem, kérem, hogy tanítsanak, segítsenek, nyugtassanak meg.
És nem értem, hogy ezeket miért nem otthon kérdezik meg a szüleiktől a gyerekek.... Esetleg ennyi árva van?
Ezek nagyon egyértelmű dolgok miatt lehetnek így:
- nem jó a kapcsolat a szülőkkel
- nem működik a kommunikáció
- a szülők nem a legértelmesebbek (sajnos van ilyen), nem tudják a választ
- a gyerek nem meri feltenni otthon a kérdést
- nincsenek szülők
- esetleg tudják, de megerősítést szeretnének más emberektől.
Több nem jut eszembe, a többiek biztosan írnak még opciókat.
Tegnap néztem egy filmet. Volt benne egy kicsit beteg csaj akinek az apukája is beteg volt. Volt egy tanítványa, neki az anyja rákos volt. És tudta,hogy meg fog halni és boldogan viselte ezt a hírt. Ekkor mondta a csaj: akárhányszor megkérdeztem valakit,hogy mi apa baja mindenki annyit mondott,hogy semmi. Most ez a csöppnyi lány koronaként viseli anyukája haldoklását. Nekem meg csak egy semmim van.
És tényleg egyszerűbb elmondani azt,hogy semmi mint leülni az ovis-alsós-iskolás gyerekkel és elmondani az igazságot
Kérdező, és miből gondolod hogy minden családban ugyanúgy mennek a dolgok, mint nálatok?
Semmit nem szabad egyértelműnek venni, igenis van aki nem tudja ami neked alap. (És fordítva!)
Éppen ezért jött létre ez az oldal. Van aki ezt tudja, más meg azt, segítünk egymásnak.
Mert a szülők többsége buta vagy nem előrelátó.
Amikor gyereket vállalnak, csak odáig képzelik el, hogy pelusos-totyogós-maszatos-puszis kisgyerek. Odáig senki nem jut el a fantáziálásban, hogy majd nagyobbacska lesz a gyerek, kinyílik az értelme, és igenis válaszolni kell a kérdésire. Aki ennyit nem tud megtenni, az ne is vállaljon gyereket. Hisz azzal felelősséget is vállalsz, hogy legjobb tudásod szerint felkészíted az életre; nem lehet az, hogy nem válaszolsz, mert zavarba hoz a kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!