Hogy lehet elkerülni, hogy egy 6 éves gyereket ne kötelezzenek arra, hogy elkezdje az iskolát? (új törvény szerint)
Úgy gondolom, hogy minél később megy iskolába a gyerek, annál jobb, függetlenül attól, hogy érettnek nyilvánítják-e az iskolára.
A magyar iskolarendszer egyszerűen nem alkalmazkodik egy átlagos 6 éves gyerek tulajdonságaihoz, a legtöbb gyerek egyszerűen nem áll készen rá ebben a korban. Szóval minden anyuka jól teszi, ha ad neki még plusz egy évet a gyerekkorából.
nem olvastam a válaszokat, lehet már írtak hasonlót
nálunk nemrég volt az oviban szülői, és ott felvetődött ez a kérdés
a vezető óvónő azt mondta, hogy korábban ez úgy zajlott, hogy az óvónő meg a szülő megbeszélték mi lenne a jobb megoldás, és szerinte ez ezután is így lesz :) magyarán, ha a szülő vissza szeretné tartani, akkor együttműködnek a szülőkkel
persze ehhez ilyen hozzáállás is kell, lehet van ahol ezt nem teszik meg
véleménye szerint nagyobb baj az ha még iskola-éretlen gyermeket csak a kora miatt iskolába küldenek, inkább tartsuk vissza egy évig
Van egy jóakarónk, valaki nagyon lepontozta az összes választ, ami tegnap még 100 % körüli volt. Pedig jók ezek a válaszok, többségének igaza van, szakemberek és anyukák is egyetértenek benne, hogy hiába szigorodott a törvény, azért a gyerek az első, őt kell figyelembe venni, és az óvónők ha segítőkészek közösen jó döntést lehet hozni.Minden kollégám, tanítók és óvónénik is egyetértenek nálunk abban, hogy túl korai az iskolakezdés egy éppen 6 évet betöltő gyermeknél, ha rajtam múlna, csak 7 éves kor után engednék minden gyereket iskolába.
A szabad játék amit óvodáskorban egész nap alkalmazhatnak, fejleszti egész személyiségüket, alapkészségeiket, az iskolába lépve vége ennek a felhőtlen gyermekkornak. A mai magyar iskolarendszer pedig tényleg elég nehéz, nem igazán gyerekközpontú, nem véletlenül sok a tanulási probléma.
Én úgy gondolom, hogy nagyon sokan meglátják itt a lényeget, s jó válaszokat adtak a kérdezőnek abban a kérdésben, ami tényleg egy életre eldöntheti a gyerek sorsát, tehát nem mindegy!!!
A tanítónéni voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!