Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy lehet elkerülni, hogy...

Hogy lehet elkerülni, hogy egy 6 éves gyereket ne kötelezzenek arra, hogy elkezdje az iskolát? (új törvény szerint)

Figyelt kérdés
lányom 2014. aug.-ban lesz 6 éves. nem szeretném, ha szept.-ben el kellene kezdenie az iskolát! tippeket, ötleteket szeretnék begyűjteni arra vonatkozóan, hogy hogyan lehetne ezt elkerülni. köszönöm!
2013. febr. 25. 14:37
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
28%

5.

engem visszatartottak több mint 30 éve, mert túl kicsi volt a súlyom. iskolaváltásnál max egy hétig hitték azt, h buktam, aztán jött egy felelés vagy doga vagy akár egy nehezebb házi feladat és kiderült, h szinte jeles tanuló vagyok. egy iskolában nagyon gyorsan rá tudsz cáfolni arra, h rossz tanuló vagy :-)

2013. febr. 25. 14:52
 12/36 anonim ***** válasza:
51%
Értjük a kérdést. Te nem érted a választ. Vissza akarsz tartani egy valószínűleg iskola érett gyereket csak azért, mer o lenne a "legkisebb". Ez miért gond? A gyerekem osztályában volt több nála fiatalabb kisgyerek es olyan is, aki bár idősebb volt, megis sokkal alacsonyabb volt, mint a többiek. Egyik sem okozott gondot. Ha nem engedned iskolába, azzal inkább kart okozok neki. Valószínű hogy elég rosszul esik majd neki, hogy az óvodából a társai mind mennek suliba, o meg ovis marad....
2013. febr. 25. 14:53
 13/36 anonim ***** válasza:
80%

Azért 6 éves és 6 éves is között van különbség, a magyar iskolarendszerbe pedig van amelyik nem való. Nem azért mert hülye, hanem a követelmények olyanok, hogy az adott gyereknek ez inkább a hátrányára szolgál és jobb ha egy évvel később kezdi.

Persze, külföldön is elkezdik az iskolát ennyi idősen, de ott játékosabban kezdik és nem erőltetik az életkoruknak nem megfelelő feladatokat.

Én egyetértek a kérdezővel, ha nem látja érettnek a gyerekét az iskolakezdésre, akkor próbáljon meg mindent a visszatartásra.

2013. febr. 25. 14:56
 14/36 anonim ***** válasza:
88%
Egy laikus nem tudja eldönteni, hogy valo e az iskola a gyereknek, vagy sem, ezért vannak a szakemberek. Mellesleg az egyetlen indok a o lesz a legkisebb volt....
2013. febr. 25. 14:57
 15/36 anonim ***** válasza:
85%
Barátnőm gyerekei februári és márciusi születésűek. Egyiket se engedte 6 évesen iskolába, pedig fejlettek voltak hozzá. Mind a kettő járt még 1 évet oviban. A lánya 2005 februárjában született, tavaly szeptemberben kezdte a sulit. Sokkal fejlettebb, ügyesebb, tanulékonyabb, mint 1 évvel fiatalabb társai. Mindent sokkal hamarabb megért és megtanul. Barátnőm úgy volt vele, még egy évet legyen gyerek iskola előtt, szerintem igaza volt. Fiával is ugyanígy volt, ő is sokkal fogékonyabban tanul.
2013. febr. 25. 14:58
 16/36 anonim ***** válasza:
100%
augusztus 26án születtem szeptemberben mentem iskolába. 8 utáni nyár végén lettem 14 éves. Semmi hátrány nem ért. Unokahúgom 10 évvel fiatalabb nálam. Ő augusztus 25én született. Ő is egyből ment iskolába, pedig az anyja tanítónő. Azt mondta egy iskolaérett gyereket bűn visszatartani
2013. febr. 25. 14:59
 17/36 anonim ***** válasza:
miért, hogy szól most az ide vonatkozó "új törvény"? ez már sokadikkérdés, amiből azt szűröm le, h mintha ki kellene játszani a jogszabályt a maradáshoz...
2013. febr. 25. 15:04
 18/36 anonim ***** válasza:
95%
A15-ös jót írt. Nem az számít, hogy az osztálytársaihoz képest fiatalabb-e, vagy idősebb, sokkal inkább az hogy hiába mondják rá, hogy iskolaérett, lehet ha jövőre megy suliba kitűnő lesz, ha idén akkor pedig egy gyenge közepes. Az egész életét meghatározza.
2013. febr. 25. 15:07
 19/36 anonim ***** válasza:

Az egyetlen járható út számodra, hogy személyesen kérsz időpontot a nálatok helyileg illetékes fejlesztőben és ott felmérik a gyereket.

Ha ott úgy ítélik meg, hogy fejlett az iskolához, akkor kapsz egy papírt, amit kötelez arra, hogy vidd iskolába. Ha nem tartják elég érettnek, akkor nem viheted, ez esetben maradhat még egy évet az oviban.

Egyébként én is azt gondolom, hogy ha csak ez az indok, hogy ő lesz a legkisebb, akkor ne tartsd vissza, mert unatkozni fog az oviban. Ha abszolút érett az iskolára, akkor nem az lesz a mérvadó, hogy ő a legkisebb!

2013. febr. 25. 15:09
 20/36 anonim ***** válasza:

18.: lehet, de az is lehet, h nem.

nem minden évvesztes lesz kitűnő tanuló. és nem minden kitűnő tanuló volt 4 évig óvodás. ha ilyen egyszerű lenne...

2013. febr. 25. 15:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!