Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy lehet elkerülni, hogy...

Hogy lehet elkerülni, hogy egy 6 éves gyereket ne kötelezzenek arra, hogy elkezdje az iskolát? (új törvény szerint)

Figyelt kérdés
lányom 2014. aug.-ban lesz 6 éves. nem szeretném, ha szept.-ben el kellene kezdenie az iskolát! tippeket, ötleteket szeretnék begyűjteni arra vonatkozóan, hogy hogyan lehetne ezt elkerülni. köszönöm!
2013. febr. 25. 14:37
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
59%
Miért nem akarod hogy elkezdje? Ha érett ra, nem kellene visszatartani, hameg nem érett, akkor úgysem engedik.
2013. febr. 25. 14:41
 2/36 anonim ***** válasza:
92%
Suli kezdés előtt el kell vinni a nevelési tanácsadóba, ahol felmérik mehet-e suliba, iskola érett-e, és ők adnak egy papírt, hogy halasszon 1 évet a gyerek!
2013. febr. 25. 14:41
 3/36 A kérdező kommentje:
mert nem akarom, hogy ő legyen a legkisebb az osztályban! mivel augusztusi, lenne olyan oszt.társa is, aki 1 ÉVVEL idősebb nála!
2013. febr. 25. 14:43
 4/36 anonim ***** válasza:
56%
Es az miért baj? Nem szabad visszatartani, ha nincs valodi ok ra.
2013. febr. 25. 14:45
 5/36 anonim ***** válasza:
31%
Így mindig ő lesz a legidősebb, és minden iskoláváltásnál azt hiszik majd, hogy bukott. Ez jobb?
2013. febr. 25. 14:46
 6/36 anonim ***** válasza:
Én is augusztusi vagyok, és a legkisebb voltam, de jól megnőttem :-)
2013. febr. 25. 14:49
 7/36 A kérdező kommentje:
oké, mindegy... hagyjuk... látom, nem értitek a kérdést...
2013. febr. 25. 14:50
 8/36 anonim ***** válasza:
Nevelési tanácsadóban adhatnak olyan szakvéleményt, hogy visszamaradjon.
2013. febr. 25. 14:50
 9/36 anonim ***** válasza:
94%
Júliusi vagyok és én is úgy mentem suliban, hogy volt aki több, mint egy évvel idősebb volt nálam. Nem hogy hátrányom nem származott belőle, de még előnyöm is volt!
2013. febr. 25. 14:51
 10/36 anonim válasza:
96%

Amiatt, hogy ő lesz a legfiatalabb, ne akadályozd. Az megint más, ha éretlen még az iskolakezdésre, azt az óvodapedagógus véleménye alapján döntik el, illetve bevonhatnak más szakembert. Ha tényleg nincs más okod rá, hagyd, hadd menjen! Arra is gondolj, hogy hamarabb túl lesz rajta :)

Én is így voltam, az osztályomban egy gyerek volt nálam fiatalabb, az is csak pár nappal, és semmi hátrányom nem származott belőle. De régen volt!

Viszont ha határeset (fejlettségileg) akkor beszélj az óvónővel, hogy tudjon róla, Te mit szeretnél, hátha olyan véleményt ad.

35/N

2013. febr. 25. 14:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!