Él még az a törvény, hogy nem helyezhetnek vissza rosszabb pozícióba mint amiben szülés előtt voltál?
Október végén megyek vissza dolgozni, addig még a szabadságomat töltöm 8 órában, de ha visszamegyek dolgozni már csak 6 órában vesznek vissza, nyilván 6 órás fizetésért, ami kevesebb, mint amikor eljöttem.
Nem panaszkodom,örülök, hogy visszavesznek, csak tisztába szeretnék lenni a dolgokkal.
Nyilván elfogadom a 6 órás állást is, mert még egy jó pár évig nem szeretnénk testvért a lányom mellé.
Esetleg tudnátok linkelni valamilyen jogszabályt rá?
Köszönöm
Szerintem keress egy munkajogászt, mint hogy itt félinformációkból tájékozódj.
Amúgy én is hallottam valami hasonlót, de hát az édes kevés, a konkrét szituációt kell nézni Nálad...
Elvileg igaz, amit írtál, de a gyakorlatban egyáltalán nem működik. Ha nagyon erősködsz, nyilván visszavesznek a régi helyedre, de ha nem ez a céljuk Veled, akkor simán elküldenek egy hónap múlva, amit megint csak megenged a törvény.
Én is vezető voltam, nem kapom vissza régi munkakörömet, de legalább visszavesznek és hosszú távon maradhatok (elvileg......)
A munkaszerződésedet csak közös megegyezéssel módosíthatjátok, a cég egyoldalúan nem teheti meg hogy "simán" áttesz 6 órás pozícióba.
Persze ha neked ez jó, és elfogadod, akkor amen.
Tehát az hogy ugyanazt a munkakört 6 órában lásd el, a te hozzájárulásod is kell.
Amit sajnos megtehet, az az hogy felmond, akár a gyermek 3 éves kora előtt is, ha megszakítod a fizetés nélküli szabit.
Ezt azonban indokolnia kell, és az indok az lehet, "ha a munkahelyen nincsen a munkavállaló képességének, végzettségének, tapasztalatának megfelelő betöltetlen másik munkakör, vagy a munkavállaló az e munkakörben való foglalkoztatásra irányuló ajánlatot elutasítja".
Én azt javaslom, tedd fel itt a kérdésedet: [link]
Nekem nagyon sok hasznos tanácsot adtak már itt, valamint olvashatsz más, akár hasonló esetekről is.
Viszont ha 6 órában vesznek vissza akkor ne felejtsd el, hogy ha a gyereked nem töltötte még be a 3 évet jogosult vagy a gyesre.
Egyébként meg az új törvény egy szívás, én is most megyek vissza (szintén 6 óra) és a korábbi 133e bruttó fizumat 105e-re csökkentették...én meg örülhetek, hogy visszavesznek, mert ez sem kötelező.
"és a korábbi 133e bruttó fizumat 105e-re csökkentették...én meg örülhetek, hogy visszavesznek, mert ez sem kötelező."
ezt miért? hogyan jött ez ki nekik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!