Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem fura olyan nevet adni...

Nem fura olyan nevet adni amit aztán egyben eredeti formájában sosem fogunk használni valószínű csak a becézetén szólítjuk majd?

Figyelt kérdés

Már van egy lányunk és egy fiunk, most várjuk a 3.babát, nem kérdezzük/kérdeztük a nemét, mert lényegében mindegy. A fiunk és a lányunk nevével úgy jártunk hogy a fiunk neve becézhetetlen igazából, így mindig a teljes néven van szólítva ez egyrészt jó mert mindenki tudja hogy az a neve nincs félreértés. Másrészt meg nem olyan jó mert emlékszem hogy kicsi korában szinte vagy 2 évig nem is a nevén hívtuk, hanem vmi becenéven (Nyuszkó, Manó vagy ilyesmi)mert annyira komoly volt a név egy édes pici gyerekhez. Utána is a bölcsi miatt kezdték el a nevén hívni, nem is nagyon értette hogy hozzá szólnak eleinte.

A lányunknál meg úgy jártunk hogy a név eredeti változatát egyáltalán nem használjuk csak a becézetét ami meg olyan mintha egy külön név lenne tehát a rendes nevén senki se szólítja akkor meg mi értelme volt azt adni. Ebből is van félreértés jócskán mert így meg ezt a nevét amin mindenki szólítja szokták felírni megjegyezni múltkor is volt ebből egy kavarodás mert ugye papírjaiban meg a valódi neve szerepel. Most nem szeretnénk így járni de már megint egy olyan lánynév tetszik aminek csak a becézete tetszik viszont azt nem tudjuk adni mert egy tagú rövid vezeték név és ez egy pici rövid 3 betűs becézet. Ugyanez van a fiú névvel is, hosszú utónevet gondoltunk/ találtunk de megint csak több névnek is a becézete ahogy szólítanánk és eredeti nevén meg sose. Nem tudom mi lenne a jó megoldás.

2013. febr. 24. 08:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
48%

Nem értem azt, hogy minek ad valaki olyan nevet, amit nem akar használni?

Nekem mind a négy gyerekemnek nem/alig becézhetö nevet adtunk, és születésétöl kezdve igy lettek szólitva (ha nagyon becsézhetnékje volt valakinek, akkor egy -ka toldalékot tett a névhez). De soha nem volt semmi gond sehol, a gyerek megszokta a "komoly" nevet, és senkinek sem jutott volna eszébe ilyen "Nyuszkó, Manó vagy ilyesmi" neveken szólitani.

Viszont MO-on igen sok névnek lehet a becézett alakját adni, ha az jobban tetszik nektek. De akkor gondoljatok bele, hogy a gyerek felnöttként igy jó érzéssel fogja-e használni.

2013. febr. 24. 08:33
 2/11 A kérdező kommentje:
Tetszenek azok a nevek nem arról van szó hogy nem, csak olyan hosszúak így hogy biztos önkéntelenül is becézve lesznek. Becézett alakot meg épp ezért nem adnánk amit írsz hogy felnőttkorukban azért mégse úgy mutatkozzanak be ami kifejezett becéző forma nem akarok senkit megbántani de mondjuk pl. Lili Dorka Lotti vagy ilyenek.
2013. febr. 24. 08:44
 3/11 anonim ***** válasza:
Szerintem fura olyan nevet adni, amit nem akartok használni. De nem értem miért a kérdés, mert az előző két gyereknél is így jártatok. Ismerek én is egy párt, akik olyan nevet adtak, ami becézés nélkül nagyon komor (szerintem rémes név) a becézése meg nem tetszett nekik, így soha nem hívják a gyereket sehogy a nevén. Ott is megy a Manó, Picúr, Kicsim és hasonlók. Szerintem gondold át, és olyan nevet adj, amit használni is fogsz.
2013. febr. 24. 09:55
 4/11 A kérdező kommentje:
Hát épp ez az hogy most nem szeretnénk így járni, nehéz mert több név meg nem tetszik mindkettőnknek.
2013. febr. 24. 10:04
 5/11 anonim ***** válasza:
ha leírnád, milyen nevekről van szó, talán jobban tudnánk segíteni
2013. febr. 24. 10:21
 6/11 anonim ***** válasza:
Nekem nem lenne fura...Nekem is ilyen nevem van,a szüleim sosem szólítottak a hivatalos nevemen hanem egy más nyelvű becézett alakján és a család is úgy hívott,de munkahelyemen meg az iskolákban a "normális" nevemen szólítottak.A becézett verziót és az eredeti nevemet is nagyon szeretem,szóval nem hiszem,hogy bármi hátránya származna a gyerekednek abból,ha ti otthon másképp szólítanátok.Hivatalos helyen tudni fogja,hogyan kell bemutatkozni.
2013. febr. 24. 11:05
 7/11 A kérdező kommentje:
Nem ez a név van a lányomnak,de hasonló mint pl. Nikolett és Lettinek szólítják soha senki nem tudja hogy ez most Nikolett akar lenni vagy mondjuk Georgina és Gina dzs-vel és akkor Ginának írják le mert azt hiszik az a neve. De a Georgina név annyira hosszú meg bonyolult hogy úgy végülis senki se szólítja. Ezek csak példák de érthető belőle talán.
2013. febr. 24. 11:09
 8/11 anonim ***** válasza:

szerintem te bonyolítod túl :)

eleve nem azért adunk egy nevet a gyerekünknek mert ilyen édes babanév, hisz felnőttként jóval többet kell majd hordania azt a nevet mint gyerekként.

másrészt attól, hogy nem úgy hívjátok, attól még megtaníthatjátok neki, hogy ez a neve, tudja, ismerje.

nekem a fiamnak van elég komoly neve, viszont a beceneve meg nagyon cuki :) így mi a becenevén hívjuk többnyire, de kiskora óta tudja a teljesen nevét. sőt, ha rosszalkodik, akkor zsigerből mindig a teljes nevét kiáltom és hallgat rá, megmentette már pár mászókaleeséstől ;)

szóval szerintem azért illene megismertetni a gyerekkel a saját nevét még ha nem is azt használjátok, így nem lesz kavarodás és tényleg gondolni kell arra, hogy felnőtt fejjel is tudja viselni a nevét

2013. febr. 24. 13:08
 9/11 frászkarikaborsó ***** válasza:
Szerintem nyugodtan adjatok olyan nevet amit nem fogtok használni, semmi baja nem lesz tőle, meg fogja tanulni idővel hogy az a neve. Senki nem hív egy Kornéliát Kornéliának, nanem Nelli ugye, és attól még szép név.. és nem ez az egyetlen ilyen. Semmi gáz nincs az ilyenekkel, én ebből nem csinálnék ügyet.
2013. febr. 24. 15:41
 10/11 A kérdező kommentje:
Na PONT ez a név, de Liázzuk a lányomat:) Köszi akkor lehet maradunk annál amiben már úgyis egyetértünk legalább.
2013. febr. 24. 15:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!