A gyermekem ebben az esetben ifjabb Kovács Imre?
Ha a férjem mondjuk Kovács Imre és születik közös gyermekünk,akinek apukája teljes nevét szeretnénk,akkor ő ifjabb?
Ezt hol tudom megkérdezni?
Szülőszobán csak mondanom kell,hogy ő ifjabb?
hát ... a szülőszobán valószínűleg maguktól is rájönnek, hogy éppen a világ legifjabb Kovács Imréjét tartják a kezükben :)
az, hogy ifjabb, vagy idősebb az nem a név része, hanem megkülönböztetés ott és akkor amikor esetleg összekeverhető lenne a két személy ... tehát a gyermek nem "ifjabb", hanem egyszerűen Kovács Imre
de nem hiszem el, hogy komolyan kérdezted
Azt, hogy ifj, vagy id. régen használták, leginkább a hivatalos helyekről érkező, vagy onnét elküldött levelek címzésénél. Ugy-e akkor még élt az a bizonyos "levél-titok" fogalma és tisztelete.
Tehát ha a levél írója, küldője nem akarta, hogy a másik ugyanolyan nevű valaki bontsa, és olvassa el, akkor írták rá, hogy id. vagy ifjabb.
Vagy hivatalos helyről küldött idézőnél, hasonló helyeknél. Ma már ez szinte kiveszőben van.
Köszönöm!
Igen,erre gondoltam,hogy mondjuk a fiam kap majd nagyobb korában egy levelet,apja ne bontsa ki...
Nem viccnek szántam,nem értem miért furcsa számotokra ez a kérdés?
Lehet furin fogalmaztam meg,de egy ember értette :)
Köszönöm!!!
Értette mindenki szerintem.
Az életkor viszonylagos. Apához képest ifjabb, de a te ifjabb Imréd az ő fiához képest - ha követi a hagyományokat és az ő gyermeke is Imre - idősb lesz...
Ez szokásjog, nem hivatalos megnevezés. Tehát nem fog szerepelni a születési anyakönyvi kivonatán, ezt ő ha "akarja", használja - nem formális módon.
Gondolom a kérdező is arra volt kíváncsi, hogy hivatalosan is így kell-e hordania a nevét.
Egyébként ha valakinek ennyire nevetséges ez a kérdés, minek válaszol? Az sokkal nevetségesebb, ha valaki folyamatosan olyan kérdésekre írogat, ami az ő szellemi képességeinek túl alacsony.:D
simán csak kovács imre lesz a fiatok anyakönyvébe irva,
fiamat ugyan ugy hívják mint apukáját.
Kedves 7-es!
Semmi nevetséges nincs abban, ha valaki a saját szellemi képességeihez mérten alacsonyabb szintű kérdésekre válaszol.
Egyrészt azzal segíti a másikat fejlődni, tanulni, bővíti a másik ismereteit
Ki az, aki eldönti, eldöntheti, hogy pl. kettőnk közül melyikőnknek van magasabb-alacsonyabb szellemi képessége?
Másrészt, van egy tanítás, és ha azt betartod, ha betartanád, semmi gond, semmi gondod nem lenne: "Mindenkivel őszintén, az ő szintjén!"
ma 10:49 Ja, és te úgy segítesz másoknak, hogy közben azért odaszúrod neki, hogy nevetséges a kérdése? :D Uhh,ez szép.
Én is nagyon sok kérdésnél válaszoltam úgy, hogy közben mosolyogtam magamban, de nem tettem külön megjegyzést a kérdezőnek erről.
Viszont ezen az oldalon sokaknak ez a dicsőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!