Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nincs hova mennem egy kéthónap...

Nincs hova mennem egy kéthónapos babával és két szobakutyával! Mi tudok ilyenkor tenni?

Figyelt kérdés
nincs hova mennem,két hónapos a kislányom és van két szobakutyám.anyám sose törödött velem mindig a faszik után ment és most meg kiakar tenni.mit tegyek? gyámügyhöz nemakarok fordulni semmikép! rokonok sincsenek akik befogadnának.nincs keresetem ,gyesböl és családibol élek
2013. febr. 20. 08:31
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:

29-es vagyok.

72% , mi van, bedurciztál, hogy lepontoztál? :P

Eddig olyan meggyőződéssel nyomtad hogy az anya/gyerek kapcsolat tartozik-követel alapon működik, nem értem, mi nem tetszett?:D

2013. febr. 20. 17:09
 32/35 anonim ***** válasza:

Kérdező: keresd fel a védőnődet, családsegítőt, hátha tudnak utat mutatni, merre-hová-mennyi.

A nem is tudom hány%- igen nem a kötelességem eltartani az unokámat, mert mindenki reméli, hogy a gyermeke felelősségteljesen házba-autóba-vagyonba szül-vállal gyereket. DE! sajna sok a de(nézeteim miatt voltam már lehurrogva nem is megyek bele, mi kéne a fiatalságnak, hogy kevesebben legyenek túl fiatal anyukák- kérdező ne sértődj meg) ha bármelyik gyerekem(fiam is lányom is van) egy nap úgy jön haza, hogy anya hát izé terhes a Marcsi/terhes vagyok, és se lakást nem tudok a segge alá tolni se pumpolni, és a saját lába is annyira elég, hogy a telefonját 3000re feltöltse, akkor a nyakamon maradhat, mindent megkap az unokám, de a kicsi 3éves kora után egy éven belül menni kell, vagy hazaadni, mintha albiban lennének. Az utcára semmi esetre sem tenném. Jelzem hétvégén pár órára vállalnám csak a kicsit, a gyerekeimé, nem az enyém. Az ember gyereke, oké kirepül, de a HALÁLUNKIG a gyerekünk, és az életben minden tettünkkel felelősek vagyunk érte. Ha te egy szívtelen dög vagy, akkor ő is az lesz, vagy szerencsétlen jóhiszemű.

2013. febr. 20. 17:49
 33/35 anonim ***** válasza:
62%

na kerem! Eloszor is nem pontoztam senkit. Teljesen felesleges, semmi ertelmet nem latom. Masodszor is el kellene olvasni rendesen a hozzaszolasomat, ha mar kotekedni akar valaki vele:

"Ha annyira volt felnőtt, hogy gyereket vállaljon, akkor tartsa is el. Igen, kiraknam. Nyilván nem egyik napról a másikra, de kapna X időt, aztán menjen, nem nekem kell eltartani az unokámat."

Ebben szoszeritn szerepel a NEM EGYIK NAPROL A ASIKRA kifejezes. Persze ennek ertelmezesehez kell nemi intelligencia, ugye. Lehet engem szidni, elhordani mindenfelenek, nem en vagyok ilyen helyzetben, mint a kerdezo. A kerdezo, akit allitas szerint az anyja kirakott 13 evesen, azota elt valahol, ahonnan az anyja kirugatta es most az anyjanal lakik, aki ki akarja tenni. Az egy dolog, hogy olyan kusza az egesz, hogy erteni is alig lehet, de a lenyeg az, hogy egy olyan ember nyakan akar elni, akinek eddig se kellett. Ez nyilvan nem a kerdezo hibaja, sajnalom is a gyerekkora miatt, de ezek szerint hianyzik belole az a bizonyos jozan paraszti esz. Mibol gondolta, hogy ha eddig nem kellet,, akkor majd kisgyerekkel egyutt kelleni fog? Arrol nem is beszelve, hogy ha teszem azt nalam lakna valaki, mondhatnanak ra barmit, barki, marhara nem erdekelne, csak a sajat tapasztalatom. Tehat ha mennie kellett onnan, ahol eddig lakott, annak biztosan oka volt.

Igen, melyen elitelem azt, aki a semmire szul. Nem kell sajat lakas, meg kocsi, vagy milliok, de kell egy biztos otthon es jovedelem. 19 eves, valoszinuleg semmi vegzettsege, de ha van is, nem dolgozott, tehat a kb 38e forintra vallalt gyereket, a GYESre meg a csaladipotlekra.

"Ja, 23-as, elváltak a szüleid, neked is volt honnan példát vegyél, ha te is egyedül maradtál. Ezt látják a te gyerekeid is és meg ne haragudj, de kizárt hogy már nem vagy egyedül, ha mégis van melletted valaki, akkor az is elég önző ember. Normális férfi ilyen nővel nem áll le. "

Valoban az elvalt szuleimrol veszema peldat, leginkabb az anyamrol, aki 2 gyereket nevelt fel egyedul mert apank magasrol xart rank. Sosem kert segitseget senkitol, megoldotta maga a dolgokat. Dolgozott ejjel nappal, nem az anyjanal lakott es nem segelybol elt. Igen, nekem o a pelda es ezt adom tovabb a gyerekemnek is.

A partneremet latatlanban te ne kritizald. Nem is ertem, hogy jon o ide. Azt emg plane nem, hogy mitol lenne onzo? Hogy mas gyereket a sajatjakent neveli??? Te szimplan hulye vagy, mar ne is haragudj.

Nem akarom az aldozataimat viszontlatni semmilyen ertelemben, mert nem aldozat felnevelni a gyerekemet. Eleg baj,, ha szerinted az. Az is, ha keptelen valaki nevelni a gyereket es a helyes iranyba terelni. Az en gyerekem tudja, hogy mi az a felelosseg, pedig csak 9 eves. Ha idosebb lesz, mast is tudni fog. Lehet, hogy munkanelkuli lesz, nem tudhatom. De szinte biztos vagyok benne, hogy nem fog segelyre gyereket vallalni.

Sajnos ma az a divat, hogy a gyerek otthon lakik 30 evig, a szulok eltartjak, mert nincs munkaja, vagy nem akar dolgozni. Ez a normalis? Nekem nem. Plane nem gyereket vallalni meg erre.

2013. febr. 20. 19:13
 34/35 anonim ***** válasza:

Persze, a te gyereked sose fog segélyt is. Igaz, még én se kaptam soha, de bármikor előfordulhat bármi.

Ha már meglesz a gyereke és utána lesz segélyre rászorulva akkor mit csinál a gyerekkel? Visszaadja a gólyának?

Mert ugye te nem fogsz segíteni neki, még egy liter tejjel se.

Remélem, mikor egyedülálló voltál, te se vetted igénybe az egyedülállóknak járó plusz összeget a családi pótlékra, mert milyen dolog már az? Gondolom gyermekvédelmi segélyeket se igényeltél egyedülállóként, te nem élsz segélyből. De ha véletlenül munkanélküli leszel, ne igényelj munkanélküli segélyt, meg aktív korúak ellátását se, ha 3 hónap alatt nem találsz munkát. Mert ugye te segélyből nem nevelsz gyereket!

Gondolom a Kérdezőnek is átmeneti állapot ez, mert ugye ha akar se dolgozhat a gyerek 1 éves koráig. Utána meg be tudja adni bölcsődébe és dolgozhat. 19 évesen miért ne lehetne szakmája és érettségije?

Addig is az Anyaotthon segíthet, általában 1 évig lehetnek ott, addig tájékozódhat, kereshet munkát, összefoghat más anyákkal, ha dolgoznak, akár közösen is elmehetnek albérletbe, vigyázhatnak egymás gyerekeire, vagy tényleg ott a bölcsőde. Én ezt tanácsolom még a kérdezőnek.

2013. febr. 21. 10:03
 35/35 anonim ***** válasza:

"Persze, a te gyereked sose fog segélyt is." Nem azt mondtam, hogy nem fog azon elni valamikor, hanem azt, hogy nem fog arra gyereket vallalni.

" Igaz, még én se kaptam soha, de bármikor előfordulhat bármi. "

Igy van. De ha tudom hogy xarba lepek, akkor kiekerulom, tehat nem 38e jovedelemre szulok gyereket.

"Ha már meglesz a gyereke és utána lesz segélyre rászorulva akkor mit csinál a gyerekkel? Visszaadja a gólyának? "

Megegyszer leirom, a problemam azzal van, ha valaki eleve a segelyre vallal gyereket, nempedig normalis jovedelemre.

"Mert ugye te nem fogsz segíteni neki, még egy liter tejjel se."

Ezt a kisujjadbol szoptad ki?

"Remélem, mikor egyedülálló voltál, te se vetted igénybe az egyedülállóknak járó plusz összeget a családi pótlékra, mert milyen dolog már az? "

Igenybe vettem. miert ne vettem volna? Miutan az igenylolapon ki kell toltened, hogy "buntetojogi felelossegem tudataban kijelentem" hogy egyedulallo vagyok e vagy sem. Bocs.

"Gondolom gyermekvédelmi segélyeket se igényeltél egyedülállóként, te nem élsz segélyből."

Na ezt eltalaltad, nem igenyeltem, mivel a jovedelmem nem volt olyan alacsony, hogy raszoruljak.

" De ha véletlenül munkanélküli leszel, ne igényelj munkanélküli segélyt, meg aktív korúak ellátását se, ha 3 hónap alatt nem találsz munkát. Mert ugye te segélyből nem nevelsz gyereket!"

Kicsit korlatolt vagy agyilag szerintem, igy leirom megegyszer, csupa nagybetuvel, hatha akkor felfogod:

NEM AZ A BAJ< HA VALAKI A GYEREK SZULETESE UTAN ONHIBAJAN KIVUL SEGELYRE SZORUL, HANEM AZ, AMIKOR VALAKI A SEMMIRE, A GYESRE MEG A CSALADIPOTLEKRA ALAPOZVA SZUL GYEREKET. Felfogtad?

"Gondolom a Kérdezőnek is átmeneti állapot ez, mert ugye ha akar se dolgozhat a gyerek 1 éves koráig. Utána meg be tudja adni bölcsődébe és dolgozhat. 19 évesen miért ne lehetne szakmája és érettségije?

Addig is az Anyaotthon segíthet, általában 1 évig lehetnek ott, addig tájékozódhat, kereshet munkát, összefoghat más anyákkal, ha dolgoznak, akár közösen is elmehetnek albérletbe, vigyázhatnak egymás gyerekeire, vagy tényleg ott a bölcsőde. Én ezt tanácsolom még a kérdezőnek."

Igen, kepzeld a kerdezo irt privat uzenetet, amiben leirta, hogy nem ez az eletcelja, hogy az anyjanal eljen. Orulok neki. Remelem sikerul is neki talpra allni. Ha igy lesz, minden tiszteletem az ove.

2013. febr. 21. 15:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!