Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ilyen esetben ti mit tennétek?...

Ilyen esetben ti mit tennétek? Nem kívánt terhesség?

Figyelt kérdés

24 éves vagyok, és sajnos teherbe estem védekezés mellett... Nos a helyzet, hogy én nem akarom megtartani, nem vagyok valami nagy gyerekcentrikus ember, míg a barátom szeretné ha megtartanám.

De én a hátam közepére sem kívánok gyereket, sem most, sem a későbbiekben, én ilyen vagyok. Viszont volt egy nagy vitánk a témából kifolyólag, ugyanis azt mondta, hogy ő is szerepet játszott ebben a terhességben, és ez már az ő "gyereke" is, és nem hagyja hogy csak így elvetessem.. Márpedig én nem fogom megtartani, de most mit kezdjek a barátommal, meg ezzel a fennálló feszültséggel? Nem várhatja el, hogy megtartsam, úgyhogy nem szeretem a gyerekeket, vagy csak addig, amíg nem sír, a terhesség az a nőnek a teher 99%-ban, sőt... Mondjuk azt, hogy a pasinak addig van ebben szerepe míg felcsinálja a nőt, és szerintem a szex egy pasinak sincs terhére! A nőnek kell kihordania, neki kell szembenézni a terhesség összes negatív tényezőjével + a szülésről és a vele járó fájdalomról nem beszélve...

Na mindegy, gondolom mindenki ezzel tisztában van, de mit kezdjek a barátommal?

2013. febr. 17. 00:09
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

Szíve-joga eldönteni mindenkinek, hogy mit tesz ilyen esetben, hogy megtartja vagy elveteti, és efölött szerintem senki nem ítélkezhet, mint ahogy az a válaszoló felett sem ítélkezhet senki, aki azt írta megkönnyebbült az eset után..

Nem tudhatjuk mi állt a háttérben, amiért neki ez megkönnyebbülést jelentett, másrészt mivel nincs külön abortusz topic, ezért írta ide, ahol épp aktuális ez a téma.

2013. febr. 17. 00:50
 12/25 intrepid ***** válasza:
45%
Figyelmesen elolvastam amit írtál, és az a véleményem, hogy vetesd el. Nem vagy még kész a gyereknevelésre. Ha a kapcsolatod is meg akarod tartani, esetleg mondd azt, hogy elment a gyerek. Amikor elég érett leszel a gyereknevelésre, akkor majd tűzzel - vassal ragaszkodni fogsz hozzá.
2013. febr. 17. 01:54
 13/25 anonim ***** válasza:
88%
Ennek a kapcsolatnak semmiképpen nincs sok esélye. Ha megszülöd, akkor meg azért fog megromlani a kapcsolatotok, mert erre kényszerített és mert nem érzed jól magad anyaként.
2013. febr. 17. 02:38
 14/25 anonim ***** válasza:
64%

Bocs de te szereted a barátodat?

Akkor nem tudod hogy az milyen...ha eszedbe jut egyáltalán az hogy inkább őt hagyod el és majd lehet jön a Nagy Ő...

Nem vagyok abortusz ellenes de nem is szoktam javasolni...De nálad igen!

Neked nem való se gyermek se ez a srác!

Jobban jár a fiú ha elhagy és keres magának egy NŐT!

2013. febr. 17. 05:57
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

Igen ez az az eset amikor bennem sem merül fel egy pillanatra sem hogy esetleg tartsd meg, te már eldöntötted látszik. És ha valóban nem szeretnéd, semmid se kívánja, szerintem a paliba se vagy szerelmes amúgy mert másról "álmodozol" már most, hogy majd az lesz a Nagy Ő. Ez utóbbi persze nem baj, az emberek nagy része keresgél mire megtalálja a másik felét.

Szerintem is el fog hagyni a barátod, de fentebb írtak fényében ez nem is baj. Erre a kapcsolatra úgy hogy te minden erőddel ellene vagy a kicsinek, nem is szabad gyereket vállalni ebben igazad van csak szenvedés lenne neki az élete hogy a saját anyja nem szereti.

A párodnak meg kívánom, hogy találja meg az igazit mielőbb.

2013. febr. 17. 06:52
 16/25 anonim ***** válasza:
3%
9 hónap alatt meg fogod szeretni .ez tuti fix,amint megmozdul vagy meglátod a pofiját egy-egy uh alkalmával én nem hinném hogy nem tudnád szeretni....
2013. febr. 17. 07:28
 17/25 anonim ***** válasza:
71%
VETESD EL!!!! Ha már most igy átlátod a dolgokat és nem akarod a gyereket, mi lesz akkor ha a nem várt problémàk felmerülnek. Akár már a terhesség alatt. Nem könnyű időszak elé néznél! Ès ezt úgy végig csinálni, h közben nem kìvánt terhességről beszélünk?!?!? Semmi képpen ne tartsd meg. Ha a barátod ennyire szeretné, te meg ennyire nem, akkor igy sincs jövője a kapcaolatotoknak :-/
2013. febr. 17. 07:31
 18/25 anonim ***** válasza:
25%

Miért írtad ki a kérdést?Minden rossz indulat nélkül kérdezem.Mert,ha eldöntötted,akkor már nincs semmi értelme a kérdésnek.

Egyébként lehet,hogy most úgy gondolod,hogy nem fogod szeretni ezt a babát,de szerintem tévedsz.30 évesen estem teherbe,úgy hogy egyáltalán nem szeretem a gyerekeket.Ha moziban sírtak,legszívesebben kiküldtem volna őket,ha a családból jöttek hozzánk gyerekek,akkor nem örömmel foglalkoztam velük,inkább kényszer volt.A pozitív teszt láttán,nemhogy nem örültem,sírtam,és azon nyomban abortuszra akartam menni,még szerencse,hogy a férjem leállított.Megtartottuk,de az első 20 hét tényleg szenvedés volt,állandóan nyafogtam,és nem hatott meg sem az ultrahang,se a rúgásai.Utána már kezdtem feldolgozni,de jó nem volt...A 26.héten iszonyatos görcsökre ébredtem,a méhszájam elkezdett nyílni,és ha nem állítják meg megszületik.Akkor éreztem,hogy én szeretném őt,és 10 hetet szó és hang nélkül végigfeküdtem a kórházban ő érte.36.héten megszületett.Abban a pillanatban éreztem,hogy ő a mindenem.Ahogy megláttam a pofiját,hallottam sírni,azok az ártatlan kis szemecskéi...7 hónapos a kislányom,és annyira nagyon szeretem,ölni tudnék érte,és ez tényleg egy leírhatatlan érzés.

Dönts a szíved szerint,de azért azt tudd,hogy nem tudod majd a kisbabádat nem szeretni!Lesznek mély pontok,de sokkal több boldogság,és ha 5 hetes korában éjjel 4X kel fel,te később akkor is csak a jóra fogsz emlékezni,mert e csoda mellett minden eltörpül,hidd el.

2013. febr. 17. 08:15
 19/25 anonim ***** válasza:
23%
Szüld meg és add örökbe! (Ha majd bírni fogod...! )
2013. febr. 17. 08:40
 20/25 anonim ***** válasza:
27%

Hány hetes vagy?

nálunk pont fordított helyzet volt, apa nem akarta, majdnem szakitottunk, de amikor meglátta 4d-n a kislányunkat, a könny is kicsordult a szeméböl, azóta a 6 hós kislányunk a mindene.

egyébként nem olyan 1xü elvetni, sok negatív dolog kell az életetben hogy elfogadják a döntésedet!

2013. febr. 17. 09:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!