Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ilyen esetben ti mit tennétek?...

Ilyen esetben ti mit tennétek? Nem kívánt terhesség?

Figyelt kérdés

24 éves vagyok, és sajnos teherbe estem védekezés mellett... Nos a helyzet, hogy én nem akarom megtartani, nem vagyok valami nagy gyerekcentrikus ember, míg a barátom szeretné ha megtartanám.

De én a hátam közepére sem kívánok gyereket, sem most, sem a későbbiekben, én ilyen vagyok. Viszont volt egy nagy vitánk a témából kifolyólag, ugyanis azt mondta, hogy ő is szerepet játszott ebben a terhességben, és ez már az ő "gyereke" is, és nem hagyja hogy csak így elvetessem.. Márpedig én nem fogom megtartani, de most mit kezdjek a barátommal, meg ezzel a fennálló feszültséggel? Nem várhatja el, hogy megtartsam, úgyhogy nem szeretem a gyerekeket, vagy csak addig, amíg nem sír, a terhesség az a nőnek a teher 99%-ban, sőt... Mondjuk azt, hogy a pasinak addig van ebben szerepe míg felcsinálja a nőt, és szerintem a szex egy pasinak sincs terhére! A nőnek kell kihordania, neki kell szembenézni a terhesség összes negatív tényezőjével + a szülésről és a vele járó fájdalomról nem beszélve...

Na mindegy, gondolom mindenki ezzel tisztában van, de mit kezdjek a barátommal?

2013. febr. 17. 00:09
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
95%
Ha elveteted, akkor a kapcsolatodnak is vége lesz, hiszen úgy tűnik, ő felelős apja szeretne lenni ennek a gyereknek.
2013. febr. 17. 00:11
 2/25 A kérdező kommentje:

Igen sajnos bennem is felmerült már ez, hogy ez a kapcsolatunk végét is jelentheti ... :S

2.: Miért is lennék önző, magyarázd már el :)

2013. febr. 17. 00:13
 3/25 anonim ***** válasza:
88%
1-es vagyok. Józan ésszel vége lesz a kapcsolatnak, de elképzelhető az ellenkezője is. Ismerek is olyan párt, ahol elvetették a babát, de ott közös volt a döntés.
2013. febr. 17. 00:16
 4/25 A kérdező kommentje:
Hát igen, csak itt nem közös megegyezés lesz, ez pedig semmi jót nem sugall.
2013. febr. 17. 00:16
 5/25 anonim ***** válasza:
46%
Ha a barátod nagyon akarja,te pedig elveteted,sztem elhagy.Tudja,hogy sosem akarsz gyereket?Így nem hiszem h van közös jövőtök.Miért nem gondolod át.Nem tudom elképzelni,hogy a saját gyereked nem szeretnéd.A terhességnek pedig számtalan jó oldala van.Vagy szüld meg és add a barátodnak.Egyfolytában azt kérded,hogy mi lesz a barátoddal.Azt nem kérdezed mi lesz a babával,vagy a te lelkeddel.Nehogy azt hidd,hogy másnapra elfelejted az abortuszt.Ne csak magadra gondolj,hanem a babára is,aki téged választott anyukájának.
2013. febr. 17. 00:19
 6/25 anonim ***** válasza:
37%

Hát igaza, van ő is részt vett a "gyártásban" , de viszont neked is igazad van. Passz.. Te tudod milyen a kapcsolatotok. Mennyire mély, mennyire tervezel hosszútávra vele. Mert sztem ennek a kapcsinak tutti vége, ha ő ennyire ragaszkodik a gyerekehez.

Mióta vagytok együtt? Együtt éltek?

2013. febr. 17. 00:20
 7/25 anonim ***** válasza:
6%
Szavaidból ítélve már eldöntötted,hogy elveteted.Nem is érdekel a párod véleménye?Az hogy vele mit kezdj...kérdezd meg őt,hogy hogy lesz utána.:-(
2013. febr. 17. 00:22
 8/25 anonim ***** válasza:
41%

Túl sokat nem tudsz vele kezdeni szerintem, engedd elmenni, keressen olyan nőt, aki gyerekmániás, rengeteg van.

Én is jártam hasonló cipőben, pedig előre tisztáztuk, hogy nem lesz gyerek, akkor sem, ha becsúszik, de a vége mégis szakítás lett.

Amit nem is bánok, megtaláltam azóta életem párját, éljük az életünket, olyat, amire régen is vágytam.

És a régi kedves is megtalálta a boldogságát, remélem így is marad minden, mert ennek így kellett lennie :)

Ja és akik azzal jönnek, hogy nem hevered ki az abortuszt..Nekem nem hogy bűntudatom nem volt, hanem egy fajta megkönnyebbülést jelentet.

2013. febr. 17. 00:33
 9/25 A kérdező kommentje:

Így belegondolva azért, ha mérlegem a két dolgot:

a, elhagy a barátom

b, megszülök egy nem kívánt gyereket

Ha a barátom elhagy megviselne ez tény, de majd idővel jönne egy másik fiú, aki ki tudja, majd a " Nagy Ő " lesz..

Viszont megtartani egy gyereket úgy, hogy kifejezetten nem szeretem a gyerekeket, és határozottan nem akarom ezt a dolgot, az igencsak megváltoztatná, mondjuk inkább tönkretenné az életemet egy nem kívánt baba..

Lehet ez sokaknál kiveri a biztosítékot, de én ilyen beállítottságú vagyok, kicsi korom óta mondogatom, hogy nekem nem kell gyerek, taszítanak szimplán.

Tehát száz szónak is egy a vége, ha nagyon muszáj választanom, akkor azt mondom hogy inkább a kapcsolatnak legyen vége ( pedig ezt sem szeretném, szeretem a barátom ), mintsem egy nem kívánt gyereket szüljek.

1,5 éve vagyunk együtt, de nem költöztünk össze.

Megpróbálom megbeszélni a párommal ezt a dolgot, vagy hogy mit akar tenni, ha elvetetem.

2013. febr. 17. 00:33
 10/25 anonim ***** válasza:
57%
Megkönnyebbülést éreztél abortusz után? :-o Igazán örülök,hogy ilyen a lelki világod!Jobb lett volna ha ezt nem írod ide,főleg hogy kismamák olvassák ezt a rovatot nagyrészt.
2013. febr. 17. 00:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!