Mi a vélemény a Jázmin névről?
már kislány koromban eldöntöttem, ha nekem egyszer lányom lesz, Lilinek fogják hívni. ezzel nem is volt baj, páromnak is tetszik, engem kiskoromban így becéztek, nagyon szeretem ezt a nevet. Viszont most nem tudom kiverni a Jázmin nevet a fejemből. Senkit sem ismerek akit így hívnak. Mennyire gyakori név ez (az, hogy én nem ismerek ilyet az Isten háta mögött, nem jelent semmit)?
Szerintetek szép név? Kötőjeles vezetékneve lesz 2szótag-3szótag (.o.á..-.ó.a.y) vezetéknévvel, passzolna?
(nem várok még babát, csak nem tudom kiverni a fejemből)
Ha tetszik, akkor add ezt a nevet! Én 2 Jázmint ismerek összesen, egy 10 és egy 3 évest.
Amúgy szerintem nagyon szép név.
Nálunk (Észak-Pest) nagyon gyakori, emitt nem választanám.
Egyébként szép név.
hmm, értem... mi dél Baranyában lakunk, itt nem gyakori, legalább is szerintem.. :/ olvastam, h a c-knél lett gyakori, én családsegítőben dolgozom, de még egyet se láttam, ismerek, pedig itt aztán sok a kisebbségi (ebben a munkakörben)
és szerintetek nem lenne így hosszú a név? meg illik ezekhez a hangzókhoz?
A Jázmin vette át az Annától a gyakorisági listán az első helyet azt hiszem két évvel ezelőtt. Azaz a legtöbbet adott újszülött lánynév.
Nekem nem tetszik. Tudom, hogy ez itthon nem szempont, de Németországban élő rokonom azt mondta, hogy náluk csak a törökök adják ezt a nevet, ők viszont nagyon gyakran. Így mindig ez jut a Jázminról eszembe.
Egyébként passzolna szerintem a vezetéknévhez hangzásban. (Már amennyire a magánhangzókból tudok következtetni.)
Nekem a Jázmin az egyik kedvenc lánynevem. :-)
Itt nagyon sokan vannak a cok, de inkabb vanessa, dzsenifer meg ilyenek, Jázmin nevurol meg nem hallottam es itt nem is tul gyakori.
Nekem tetszik :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!