Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért érzek irigységet,...

Miért érzek irigységet, amikor barátnőim, ismerőseim a második babával dicsekednek?

Figyelt kérdés
Lányom lassan 2 éves, és sok ismerősömnek, barátnőmnek is hasonló korú a gyermeke, és nekik már jön a következő vagy épp már meg is van a 2. baba. Nekem olyan rosszul esik, irigyelem őket. De nekem nem lehet több. Lehetne, de én döntöttem, hogy nem kell több, sok okból. Eddig nem is vágytam rá, de most még is vágynék? Pedig nagyon nehéz volt a lányommal és nagyon sokat kapok miatta, és nem akarom, hogy mégegyszer át kelljen élnem a sok szenvedést. És még mindig nem vagyok kint a mélyvízből.
2013. febr. 11. 13:14
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Szia! Átérzem némileg az érzéseid, én is kiskoromban vesztettem el édesanyámat, és totál alkalmatlannak érzem magam a gyereknevelésre, bár szerencsére engem segítőkész emberek vesznek körül, akik támogatnak. Ennek ellenére borzalmasan éltem meg az első pár évet, úgy éreztem, totál béna vagyok, együtt sírtam a gyerekkel, és időnként a megbolondulás szélén álltam. Pedig – mint írtam – nekem volt, aki segített időnként.

Szerintem nagyon fontos, hogy felmérje az ember, mennyi a saját kapacitása, és ha te úgy érzed, nem tudnál még egy gyerekkel „megbírkózni”, akkor nem szabad belemenni a dologba. Persze, igaza van annak, aki írta, hogy a „legnagyobb ajándék egy testvér” – jó esetben. De sajnos én nem egy családot ismerek, ahol a szülők csak azért vállalták a 2. gyereket, mert kell egy testvér, azonban idegbetegek a gyerekektől, a gyerekekkel, vagy éppen folyton összehasonlítgaják őket, és így a testvéri kapcsolatukat is elrontják.

Felnőtteket is ismerek, akik nincsenek jóban a testvérükkel, vagy attól szenvednek, hogy értéktelennek érzik magukat, mert otthon anyukának a másik gyerek volt a szeme fénye. És azt gondolom, ilyen esetekben a szülők a hibásak.

A fentiek ellenére azt gondolom, gondold át a dolgot, mert ha vágysz rá, akkor érdemes pozitívan hozzáálnod, hiszen most már tudsz pelenkázni, tudod, hogyan kell fogni egy kicsit, és a rosszindulatú beszólásokat pedig le kell tudnod rázni magadról!

(Nekem „egyszerűbb”, én nem is vágyom még egy gyerekre, úgy érzem, elég kihívás, hogy egyet felneveljek.)

A férjed (vagy gyermeked apja) mit gondol a második gyerek vállallásáról?

2013. febr. 12. 10:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!