Miért érzek irigységet, amikor barátnőim, ismerőseim a második babával dicsekednek?
Szia! Átérzem némileg az érzéseid, én is kiskoromban vesztettem el édesanyámat, és totál alkalmatlannak érzem magam a gyereknevelésre, bár szerencsére engem segítőkész emberek vesznek körül, akik támogatnak. Ennek ellenére borzalmasan éltem meg az első pár évet, úgy éreztem, totál béna vagyok, együtt sírtam a gyerekkel, és időnként a megbolondulás szélén álltam. Pedig – mint írtam – nekem volt, aki segített időnként.
Szerintem nagyon fontos, hogy felmérje az ember, mennyi a saját kapacitása, és ha te úgy érzed, nem tudnál még egy gyerekkel „megbírkózni”, akkor nem szabad belemenni a dologba. Persze, igaza van annak, aki írta, hogy a „legnagyobb ajándék egy testvér” – jó esetben. De sajnos én nem egy családot ismerek, ahol a szülők csak azért vállalták a 2. gyereket, mert kell egy testvér, azonban idegbetegek a gyerekektől, a gyerekekkel, vagy éppen folyton összehasonlítgaják őket, és így a testvéri kapcsolatukat is elrontják.
Felnőtteket is ismerek, akik nincsenek jóban a testvérükkel, vagy attól szenvednek, hogy értéktelennek érzik magukat, mert otthon anyukának a másik gyerek volt a szeme fénye. És azt gondolom, ilyen esetekben a szülők a hibásak.
A fentiek ellenére azt gondolom, gondold át a dolgot, mert ha vágysz rá, akkor érdemes pozitívan hozzáálnod, hiszen most már tudsz pelenkázni, tudod, hogyan kell fogni egy kicsit, és a rosszindulatú beszólásokat pedig le kell tudnod rázni magadról!
(Nekem „egyszerűbb”, én nem is vágyom még egy gyerekre, úgy érzem, elég kihívás, hogy egyet felneveljek.)
A férjed (vagy gyermeked apja) mit gondol a második gyerek vállallásáról?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!